Få ro og harmoni med blått i kjøkkenet

28.12.2022

Blå kjøkkeninnredning er en populær trend som har vært på opptur de siste årene. Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, fra klarblått til dypblått, og alt imellom. Men hva er det som gjør blått så populært i kjøkkenet, og hva bør man tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken?

Blått kan skape ro og harmoni

En fordel med å velge blått i kjøkkenet er at det kan gi en følelse av ro og harmoni. Mange mennesker opplever at blått har en beroligende innvirkning, og det kan derfor være et godt fargevalg hvis man vil skape en harmonisk atmosfære i kjøkkenet. Det er også en god farge å velge hvis man vil at kjøkkenet skal se mer luksuriøst ut, da blått ofte anses som en mer eksklusiv farge.

Mange nyanser å velge mellom

Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, og det går an å tilpasse blått etter sin egen stil og smak. Klarblått kan gi et mer friskt og moderne uttrykk, mens dypblått kan gi et mer dramatisk og tidløst uttrykk. Det går også an å kombinere ulike nyanser av blått for å skape en mer dynamisk innredning.

Det er også viktig å tenke på at blått kan gi et kaldt og avskrekkende inntrykk hvis man bruker for mye av fargen. Det kan derfor være lurt å bruke blått sparsomt og kombinere det med andre farger for å skape en mer balansert innredning.

Viktig å tenke på lyset i rommet

Før man skaffer seg et blått kjøkken er det også viktig å tenke på hvor mye lys kjøkkenet får. Blått kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys, så det er viktig å ha nok lyskilder i kjøkkenet hvis man velger blått. Det kan også være en god idé å velge en lysere nyanse av blått hvis man har et rom med lite lys.

Tilpass fargevalget etter kjøkkeninnredningen

Det finnes også andre ting man bør tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken. For eksempel er det viktig å tenke på om man har en stilren og moderne kjøkkeninnredning eller om man har en mer tradisjonell og rustikk kjøkkeninnredning. Blått kan passe bedre i en modern innredning, mens andre farger kan passe bedre i en tradisjonell innredning.

Oppsummering: Blått kjøkken - fordeler og ulemper

Sammendrag: Blått er en populær farge i kjøkkenet, med mange forskjellige nyanser å velge mellom. Det kan gi en beroligende og luksuriøs følelse, men det er viktig å tenke på at blått kan være vanskelig å matche med andre farger og at det kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys. Før man skaffer seg et blått kjøkken er det derfor viktig å tenke på slike ting og å velge en farge man virkelig liker.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...