Få ro og harmoni med blått i kjøkkenet

28.12.2022

Blå kjøkkeninnredning er en populær trend som har vært på opptur de siste årene. Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, fra klarblått til dypblått, og alt imellom. Men hva er det som gjør blått så populært i kjøkkenet, og hva bør man tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken?

Blått kan skape ro og harmoni

En fordel med å velge blått i kjøkkenet er at det kan gi en følelse av ro og harmoni. Mange mennesker opplever at blått har en beroligende innvirkning, og det kan derfor være et godt fargevalg hvis man vil skape en harmonisk atmosfære i kjøkkenet. Det er også en god farge å velge hvis man vil at kjøkkenet skal se mer luksuriøst ut, da blått ofte anses som en mer eksklusiv farge.

Mange nyanser å velge mellom

Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, og det går an å tilpasse blått etter sin egen stil og smak. Klarblått kan gi et mer friskt og moderne uttrykk, mens dypblått kan gi et mer dramatisk og tidløst uttrykk. Det går også an å kombinere ulike nyanser av blått for å skape en mer dynamisk innredning.

Det er også viktig å tenke på at blått kan gi et kaldt og avskrekkende inntrykk hvis man bruker for mye av fargen. Det kan derfor være lurt å bruke blått sparsomt og kombinere det med andre farger for å skape en mer balansert innredning.

Viktig å tenke på lyset i rommet

Før man skaffer seg et blått kjøkken er det også viktig å tenke på hvor mye lys kjøkkenet får. Blått kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys, så det er viktig å ha nok lyskilder i kjøkkenet hvis man velger blått. Det kan også være en god idé å velge en lysere nyanse av blått hvis man har et rom med lite lys.

Tilpass fargevalget etter kjøkkeninnredningen

Det finnes også andre ting man bør tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken. For eksempel er det viktig å tenke på om man har en stilren og moderne kjøkkeninnredning eller om man har en mer tradisjonell og rustikk kjøkkeninnredning. Blått kan passe bedre i en modern innredning, mens andre farger kan passe bedre i en tradisjonell innredning.

Oppsummering: Blått kjøkken - fordeler og ulemper

Sammendrag: Blått er en populær farge i kjøkkenet, med mange forskjellige nyanser å velge mellom. Det kan gi en beroligende og luksuriøs følelse, men det er viktig å tenke på at blått kan være vanskelig å matche med andre farger og at det kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys. Før man skaffer seg et blått kjøkken er det derfor viktig å tenke på slike ting og å velge en farge man virkelig liker.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.