Få ro og harmoni med blått i kjøkkenet

28.12.2022

Blå kjøkkeninnredning er en populær trend som har vært på opptur de siste årene. Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, fra klarblått til dypblått, og alt imellom. Men hva er det som gjør blått så populært i kjøkkenet, og hva bør man tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken?

Blått kan skape ro og harmoni

En fordel med å velge blått i kjøkkenet er at det kan gi en følelse av ro og harmoni. Mange mennesker opplever at blått har en beroligende innvirkning, og det kan derfor være et godt fargevalg hvis man vil skape en harmonisk atmosfære i kjøkkenet. Det er også en god farge å velge hvis man vil at kjøkkenet skal se mer luksuriøst ut, da blått ofte anses som en mer eksklusiv farge.

Mange nyanser å velge mellom

Det finnes mange forskjellige nyanser av blått å velge mellom, og det går an å tilpasse blått etter sin egen stil og smak. Klarblått kan gi et mer friskt og moderne uttrykk, mens dypblått kan gi et mer dramatisk og tidløst uttrykk. Det går også an å kombinere ulike nyanser av blått for å skape en mer dynamisk innredning.

Det er også viktig å tenke på at blått kan gi et kaldt og avskrekkende inntrykk hvis man bruker for mye av fargen. Det kan derfor være lurt å bruke blått sparsomt og kombinere det med andre farger for å skape en mer balansert innredning.

Viktig å tenke på lyset i rommet

Før man skaffer seg et blått kjøkken er det også viktig å tenke på hvor mye lys kjøkkenet får. Blått kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys, så det er viktig å ha nok lyskilder i kjøkkenet hvis man velger blått. Det kan også være en god idé å velge en lysere nyanse av blått hvis man har et rom med lite lys.

Tilpass fargevalget etter kjøkkeninnredningen

Det finnes også andre ting man bør tenke på før man skaffer seg et blått kjøkken. For eksempel er det viktig å tenke på om man har en stilren og moderne kjøkkeninnredning eller om man har en mer tradisjonell og rustikk kjøkkeninnredning. Blått kan passe bedre i en modern innredning, mens andre farger kan passe bedre i en tradisjonell innredning.

Oppsummering: Blått kjøkken - fordeler og ulemper

Sammendrag: Blått er en populær farge i kjøkkenet, med mange forskjellige nyanser å velge mellom. Det kan gi en beroligende og luksuriøs følelse, men det er viktig å tenke på at blått kan være vanskelig å matche med andre farger og at det kan se mørkt og dystert ut i et rom med lite lys. Før man skaffer seg et blått kjøkken er det derfor viktig å tenke på slike ting og å velge en farge man virkelig liker.

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.