Få det perfekte kjøkkenet med lys eik

01.01.2023

Lys eik er et populært valg for kjøkkeninnredning på grunn av sin lyse, varme farge og tidløse utseende. Det passer godt inn i de fleste innredningsstiler, fra landlige til moderne. Her skal vi se på lyse eik kjøkken fra AUBO, HTH, Dieter Knoll Collection, Epoq med flere.

Fargesammensetninger som passer godt med lys eik

For å få det beste ut av kjøkkenet ditt i lys eik, er det viktig å velge farger og materialer som komplimenterer den lyse eikefargen. Mørke farger som mørkeblått og grønt kan gi et stilfullt kontrast, mens lyse farger som hvitt og lys grått kan bidra til å forsterke den lyse, luftige følelsen av rommet. Du kan også vurdere å bruke naturlige materialer som marmor eller stein for å tilføye interesse og kontrast.

Materialer som skaper kontrast til lys eik

En annen mulighet er å kombinere lys eik med andre lyse farger og materialer for å skape en mer harmonisk og enhetlig look. For eksempel kan du bruke lyse pasteller eller kremfarger i kombinasjon med lys eik for å skape et rolig og avslappet miljø. Du kan også vurdere å bruke metalliske elementer, som messing eller stål, for å tilføye litt glans og kontrast.

Skap et innbydende kjøkken med lys eik

Uansett hva du velger, husk at det viktigste er å skape et kjøkken som føles innbydende og behagelig å være i, og som reflekterer din personlige stil og smak. Ved å velge farger og materialer som komplimenterer lys eik og skaper en harmonisk atmosfære, kan du skape et kjøkken du vil nyte å være i i mange år fremover.

Bildegalleri av kjøkken i lys eik

Her skal vi se på kjøkken fra AUBO, HTH, Dieter Knoll Collection, Epoq med flere. Som du ser på bildene er variasjonen stor, selv om det er samme tema på kjøkkenet angående lys eik.

Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.