Et soverom for velvære: Innredningstips

12.01.2023

Et soverom er et sted hvor man skal kunne føle seg avslappet og komfortabel. Det er derfor viktig å innrede soverommet på en måte som passer ens personlige stil og behov. Her er noen tips for å innrede et soverom som vil få deg til å føle deg vel og gi deg en god natts søvn.

Velg rolige og avslappende nyanser

Først og fremst, tenk på fargene du bruker i soverommet. Det er viktig å velge rolige og avslappende farger, som blått, grønt og beige, da de kan bidra til å redusere stress og øke følelsen av ro. Unngå for kraftige og dominerende farger, da de kan gi en oppstemt følelse og forstyrre søvnen.

Velg madrass og tekstiler som passer deg

Sørg for at sengetøyet ditt er komfortabelt og passer din kropp. Velg en madrass som er støttende, men samtidig myk, samt puter og tekstiler som passer til din smak. Å ha et godt sengetøy kan hjelpe deg til å sove bedre om natten.

Belysning for en god natts søvn

Belysningen i soverommet er også viktig. Velg en lampe som gir et rolig og mykt lys, og unngå skarpe og direkte lamper. Det er også en god idé å ha dimmere lys, slik at du kan justere belysningen etter dagsformen og skape en mer avslappet atmosfære.

Velg møbler og lagringsløsninger som passer deg

Innredningen i soverommet er også viktig å tenke på. Velg møbler som passer til din stil, men sørg for at de ikke tar for mye plass og gir et overfylt inntrykk. Det er også lurt å ha et skrivebord eller et arbeidsområde i soverommet, slik at du kan jobbe eller studere der om du ønsker det.

Det kan også være lurt å ha et bibliotek eller et hylleområde i soverommet, slik at du kan lagre og organisere bøker, magasiner og andre gjenstander. Dette kan bidra til å skape en mer avslappet atmosfære og gi deg en følelse av å ha alt på stell.

Plantene i soverommet: Luftrensende og avslappende

Plantene kan også være en god idé å ha i soverommet. De kan bidra til å skape en mer avslappet atmosfære og gir også luftrensing. Velg planter som er enkle å ta vare på, slik at du ikke må bruke for mye tid og krefter på å ta vare på dem.

Velg en stol eller lenestol

Til slutt, legg også vekt på å ha et sted for avkobling og avslapping i soverommet. Det kan være en stol eller en lenestol, et lesebord eller en yogamatte. Dette vil gi deg mulighet til å slappe av og koble fra en travel hverdag, og bidra til å skape en mer avslappet og fredfull atmosfære.

Bilder og kunst i soverommet

Ikke glem også å ha bilder og kunstverk som du liker i soverommet. Dette kan bidra til å skape en mer personlig og unik atmosfære, og gi deg en følelse av å være hjemme.

I korthet, å innrede et soverom er en prosess som krever å ta hensyn til mange forskjellige faktorer, fra fargevalg til belysning, møbler, tekstiler, innredning og kunst. Men ved å følge disse tipsene, kan du skape et soverom som er både komfortabelt og avslappende, og som vil hjelpe deg til å sove bedre om natten.

Bedre Nætter er en av Norges største sengeleverandører på nett, vennligst sjekk ut deres hjemmeside nedenfor. "annonselenke"

Alle bildene i denne artikkelen er fotografert av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.