Dekk festbordet til 17. mai - Tips og inspirasjon

04.05.2023
©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

17 mai er en dag for å feire vår stolte nasjon og den norske kulturen. Det er en dag hvor vi kan samles med familie og venner og nyte god mat og drikke i et innbydende og festlig miljø. Så dekk bordet med omtanke og skap en minneverdig feiring av vår flotte nasjonaldag! Hipp, hipp, hurra!

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Borddekking er en viktig del av feiringen, da det skaper en vakker og innbydende atmosfære rundt lunsjbordet. Det finnes ingen fast regel for hvordan bordet skal dekkes, men det er noen tips som kan hjelpe deg med å skape et imponerende og unikt bord.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Først og fremst bør du velge en fargepalett som passer til temaet. De tradisjonelle norske fargene er rødt, hvitt og blått, så disse kan brukes som inspirasjon. For eksempel kan du velge en hvit duk og legge til røde og blå detaljer som servietter, blomster og lys.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Blomster er også en viktig del av borddekkingen på 17. mai. Det er ikke nødvendig å bruke dyre blomster, men du kan velge enkle, friske blomster som passer til temaet. For eksempel kan du bruke roser, peoner eller tulipaner i rødt, hvitt eller blått.

Du kan også legge til små detaljer som vil gjøre bordet enda mer festlig. For eksempel kan du bruke små norske flagg som bordkort, eller legge ut noen små norske flagg rundt om på bordet. Du kan også bruke små norske dekorasjoner som serviettringer eller bruke norske ord og uttrykk på bordkortene.

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Det er også viktig å tenke på tallerkenene og bestikket. Du kan velge en enkel, hvit tallerken og legge til rødt, hvitt eller blått bestikk for å skape en norsk følelse. Du kan også bruke enkle glass med røde eller blå detaljer. Til slutt, ikke glem å tenke på belysningen. Du kan bruke stearinlys i rødt, hvitt eller blått for å skape en koselig og varm atmosfære rundt bordet.

Vi vil bare minne deg på at Kremmerhuset har alt du trenger for å feire 17. mai i stil! Besøk butikken for å finne flotte dekorasjoner, norske flagg, servietter, lys og mye mer. (Annonse) https://kremmerhuset.no/17-mai

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...