Dekk festbordet til 17. mai - Tips og inspirasjon

04.05.2023
©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

17 mai er en dag for å feire vår stolte nasjon og den norske kulturen. Det er en dag hvor vi kan samles med familie og venner og nyte god mat og drikke i et innbydende og festlig miljø. Så dekk bordet med omtanke og skap en minneverdig feiring av vår flotte nasjonaldag! Hipp, hipp, hurra!

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Borddekking er en viktig del av feiringen, da det skaper en vakker og innbydende atmosfære rundt lunsjbordet. Det finnes ingen fast regel for hvordan bordet skal dekkes, men det er noen tips som kan hjelpe deg med å skape et imponerende og unikt bord.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Først og fremst bør du velge en fargepalett som passer til temaet. De tradisjonelle norske fargene er rødt, hvitt og blått, så disse kan brukes som inspirasjon. For eksempel kan du velge en hvit duk og legge til røde og blå detaljer som servietter, blomster og lys.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Blomster er også en viktig del av borddekkingen på 17. mai. Det er ikke nødvendig å bruke dyre blomster, men du kan velge enkle, friske blomster som passer til temaet. For eksempel kan du bruke roser, peoner eller tulipaner i rødt, hvitt eller blått.

Du kan også legge til små detaljer som vil gjøre bordet enda mer festlig. For eksempel kan du bruke små norske flagg som bordkort, eller legge ut noen små norske flagg rundt om på bordet. Du kan også bruke små norske dekorasjoner som serviettringer eller bruke norske ord og uttrykk på bordkortene.

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Det er også viktig å tenke på tallerkenene og bestikket. Du kan velge en enkel, hvit tallerken og legge til rødt, hvitt eller blått bestikk for å skape en norsk følelse. Du kan også bruke enkle glass med røde eller blå detaljer. Til slutt, ikke glem å tenke på belysningen. Du kan bruke stearinlys i rødt, hvitt eller blått for å skape en koselig og varm atmosfære rundt bordet.

Vi vil bare minne deg på at Kremmerhuset har alt du trenger for å feire 17. mai i stil! Besøk butikken for å finne flotte dekorasjoner, norske flagg, servietter, lys og mye mer. (Annonse) https://kremmerhuset.no/17-mai

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.