Dekk festbordet til 17. mai - Tips og inspirasjon

04.05.2023
©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

17 mai er en dag for å feire vår stolte nasjon og den norske kulturen. Det er en dag hvor vi kan samles med familie og venner og nyte god mat og drikke i et innbydende og festlig miljø. Så dekk bordet med omtanke og skap en minneverdig feiring av vår flotte nasjonaldag! Hipp, hipp, hurra!

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Borddekking er en viktig del av feiringen, da det skaper en vakker og innbydende atmosfære rundt lunsjbordet. Det finnes ingen fast regel for hvordan bordet skal dekkes, men det er noen tips som kan hjelpe deg med å skape et imponerende og unikt bord.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Først og fremst bør du velge en fargepalett som passer til temaet. De tradisjonelle norske fargene er rødt, hvitt og blått, så disse kan brukes som inspirasjon. For eksempel kan du velge en hvit duk og legge til røde og blå detaljer som servietter, blomster og lys.

©Kremmerhuset
©Kremmerhuset

Blomster er også en viktig del av borddekkingen på 17. mai. Det er ikke nødvendig å bruke dyre blomster, men du kan velge enkle, friske blomster som passer til temaet. For eksempel kan du bruke roser, peoner eller tulipaner i rødt, hvitt eller blått.

Du kan også legge til små detaljer som vil gjøre bordet enda mer festlig. For eksempel kan du bruke små norske flagg som bordkort, eller legge ut noen små norske flagg rundt om på bordet. Du kan også bruke små norske dekorasjoner som serviettringer eller bruke norske ord og uttrykk på bordkortene.

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Det er også viktig å tenke på tallerkenene og bestikket. Du kan velge en enkel, hvit tallerken og legge til rødt, hvitt eller blått bestikk for å skape en norsk følelse. Du kan også bruke enkle glass med røde eller blå detaljer. Til slutt, ikke glem å tenke på belysningen. Du kan bruke stearinlys i rødt, hvitt eller blått for å skape en koselig og varm atmosfære rundt bordet.

Vi vil bare minne deg på at Kremmerhuset har alt du trenger for å feire 17. mai i stil! Besøk butikken for å finne flotte dekorasjoner, norske flagg, servietter, lys og mye mer. (Annonse) https://kremmerhuset.no/17-mai

Foto:interiorbybenedicte
Foto:interiorbybenedicte

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...