Crystal Stone - en lampekolleksjon inspirert av naturens former

20.04.2023
©Hadeland Glassverk
©Hadeland Glassverk

Crystal Stone - en lampekolleksjon inspirert av naturens former. Håndlaget av erfarne glassblåsere på Hadeland Glassverk.

Inspirert av naturens vakre formspråk og palett

Crystal Stone-kolleksjonen er en utsøkt serie av munnblåste, organiske lamper inspirert av de vakre formene som finnes i naturen. Disse unike lampene tar deg med til en verden av frosne isformasjoner, eroderte svaberg, mykt avrundede steiner og vann i bevegelse.

Håndverkstradisjoner siden 1762

Akkurat som steinene blir formet av vann, vind og vegetasjon, former våre dyktige glassblåsere hver enkelt lampe for hånd. De arbeider med den glødende glassmassen i konstant bevegelse for å fremheve det naturlige uttrykket. Spillet mellom glass, lys og farger skaper noe helt spesielt, og de dempede fargetonene harmonerer med naturens egen palett som endrer seg med årstidene.

Designvisjon

Bak designen står Hadeland Glassverks designteam, ledet av designsjef Maud Gjeruldsen Bugge:

Vi har tatt utgangspunkt i former fra Hadeland Glassverks unike arkiv og brukt naturen som den viktigste inspirasjonskilden, sier Maud;

"Jeg får energi og skaperglede ute i naturen. Inspirasjon henter jeg fra mine mange turer på fjellet, i skogen og ved kysten. Jeg gjør skisser, tar bilder og samler små skatter som jeg finner underveis. Vakre skatter som blir med meg hjem."

Skap din egen magiske atmosfære

Å ta inn naturen i ditt hjem med disse lampene skaper en egen ro og en magisk stemning. Crystal Stone passer like fint i det moderne hjem, på en hytte eller i det offentlige rom. Hver lampe er helt unik, og du kan selv sette sammen din egen komposisjon av farger og størrelser.

Størrelser

Lampene finnes i 3 ulike størrelser 250 mm, 300 mm og 350 mm. Alle lamper er unike og derfor varierer de noe i form og størrelser. Oppheng i messing, stål eller sort.

Farger

Oliven, Morgenrød, Blågrønn, Kakao, Røkgrå, Klar med soda (bobler)

Tekst og Foto: Hadeland Glassverk

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...