Crystal Stone - en lampekolleksjon inspirert av naturens former

20.04.2023
©Hadeland Glassverk
©Hadeland Glassverk

Crystal Stone - en lampekolleksjon inspirert av naturens former. Håndlaget av erfarne glassblåsere på Hadeland Glassverk.

Inspirert av naturens vakre formspråk og palett

Crystal Stone-kolleksjonen er en utsøkt serie av munnblåste, organiske lamper inspirert av de vakre formene som finnes i naturen. Disse unike lampene tar deg med til en verden av frosne isformasjoner, eroderte svaberg, mykt avrundede steiner og vann i bevegelse.

Håndverkstradisjoner siden 1762

Akkurat som steinene blir formet av vann, vind og vegetasjon, former våre dyktige glassblåsere hver enkelt lampe for hånd. De arbeider med den glødende glassmassen i konstant bevegelse for å fremheve det naturlige uttrykket. Spillet mellom glass, lys og farger skaper noe helt spesielt, og de dempede fargetonene harmonerer med naturens egen palett som endrer seg med årstidene.

Designvisjon

Bak designen står Hadeland Glassverks designteam, ledet av designsjef Maud Gjeruldsen Bugge:

Vi har tatt utgangspunkt i former fra Hadeland Glassverks unike arkiv og brukt naturen som den viktigste inspirasjonskilden, sier Maud;

"Jeg får energi og skaperglede ute i naturen. Inspirasjon henter jeg fra mine mange turer på fjellet, i skogen og ved kysten. Jeg gjør skisser, tar bilder og samler små skatter som jeg finner underveis. Vakre skatter som blir med meg hjem."

Skap din egen magiske atmosfære

Å ta inn naturen i ditt hjem med disse lampene skaper en egen ro og en magisk stemning. Crystal Stone passer like fint i det moderne hjem, på en hytte eller i det offentlige rom. Hver lampe er helt unik, og du kan selv sette sammen din egen komposisjon av farger og størrelser.

Størrelser

Lampene finnes i 3 ulike størrelser 250 mm, 300 mm og 350 mm. Alle lamper er unike og derfor varierer de noe i form og størrelser. Oppheng i messing, stål eller sort.

Farger

Oliven, Morgenrød, Blågrønn, Kakao, Røkgrå, Klar med soda (bobler)

Tekst og Foto: Hadeland Glassverk

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...