Årets Farge fra Fargerike 2024: Ønsketegn

03.11.2023

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

Ønsketegn FR2406
Ønsketegn FR2406

Den nye fargen Ønsketegn er et symbol på det skjulte og mystiske. Den inspirerer til kreativitet og inviterer til å skape spennende og tidsriktige rom. I tillegg til fargen Ønsketegn, lanseres fire nye bruntoner i årets fargekart. De lune fargene Varm Rust og Gåtefull varmer rundt oss med en lun stemning. Dette er nyanser av brunt som skjuler en rødlig undertone. Kombiner den derfor med alle rødlige toner, fra lilla til rosa, og dype rødtoner som sammen vil gløde. Fargene Yndig Te og Karamellduft er to lysere og mildere bruntoner. Avslapning og hvile vil være i fokus, og minner oss om deilige dufter fra te og karamell.

Varm Rust FR2404
Varm Rust FR2404
Gåtefull FR2405
Gåtefull FR2405
Yndig Te FR2403
Yndig Te FR2403

For å gi en motvekt til de brune fargene introduserer vi en ny hvit tone, Rispapir. Det gir mulighet til å skape kontraster og legger til et friskt og minimalistisk preg i interiøret.

Rispapir FR2401
Rispapir FR2401
Rispapir FR2401
Rispapir FR2401

Årets Farge 2024 favner tre spennende stiler; beundret mystikk, ubundet temperament og skjult perle. Den sofistikerte stilen beundret mystikk har endret seg, hotellstilen har gått videre, blitt mer voksen og ikke minst er den delikat og til tider litt overpolert og glatt. De brune tonene gir rommene og veggene en egen komfort.

Ønsketegn FR2406
Ønsketegn FR2406

Den personlige retningen ubundet temperament har et mer lekent uttrykk, og gir rom for et større mangfold i bruk av farger til det brune. Innen interiør ser vi utrolig mange uttrykksformer, så det å finne sin stil kan til tider være krevende. Men å bruke sine interiørfavoritter, innrede sitt hjem til sin egne private oase, å blande nytt og gammel - det gir oss en følelse av velvære.

Karamellduft FR2402
Karamellduft FR2402

Den siste retningen skjult perle tar i bruk både komfort og velvære. En stil som svøper oss inn i en boble hvor omverden ikke trenger inn, men vi kan bare være. Cocooning er et ord som går igjen her. Trygt, delikat og vakkert.

Karamellduft FR2402
Karamellduft FR2402

Navnet Ønsketegn handler om tegn vi bruker for å fortelle en historie, både det gamle håndskrevne – som et falmet brev med en vakker brun glød til det nye som ligger foran oss i en digital spennende verden. Ordet ønske tilhører det litt skjulte og mystiske – hvor du kan legge til dine idéer og ønsker.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...