17 mai borddekking på budsjett

17.04.2020

Med noen uker igjen til 17 mai tenkte eg å dele litt inspirasjon til borddekkingen. Eg bor ilag med samboeren min i vårt oppussingsobjekt, og de fleste som har pusset opp vet at oppussing tar mye tid og penger, då er det ekstra viktig at man kan feire høgtider og merkedager uten at det koster alt for mye.

Det skal ikke så mye til for å pynte og få den riktige og fine stemningen. Eg har brukt litt dekor som eg har fra før som røde roser og telysholdere. Også har eg kjøpt flagg til 99 kr, pynteband til 14,90 kr, sløyfer til bakpå stolene til 33 kr og telys i rødt, hvitt og blått. All pynten kom på litt over 500 kr og det er pynt man kan ha flere 17 mai frem i tid.

Klikk for større bilder!

Pyntebandene er veldig fine for med de så handler det bare om å være litt kreativ så kan man bruke de til omtrent alt, eg har knytt de i en sløyfe rundt stetten på glassene men man kan også knyte de rundt vaser, dekor og bestikk. Eg syntes det var vanskelig å finne servietter som eg likte, så då gjor eg noe så enkelt som å ta en vanlig hvit serviett og brette i såkalt «buffet pouch» også la eg pyntebandet imellom lommene og festet det på baksiden. Nille og Europris har mye fin pynt som ikke koster så mye. Bordet mitt på 17 mai blir bare så vidt annerledes for eg skal ha duk, ekte blomstrer og dekke på til flere. Så når det kommer til pyntingen gjelder det bare å prøve seg fram og finne ut hva man sjøl synes er fint!

Tekst: Benedicte Hoddevik (2019)

Foto: https://www.instagram.com/interiorbybenedicte/

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.