9 tips for å innrede et funksjonelt og stilfullt lite bad

24.02.2023

Innredning av små bad kan være en utfordring, men med noen enkle triks kan du utnytte plassen optimalt og skape en funksjonell og stilfull oase. Her er 9 tips til å innrede små bad.

Tenk smart med lagring

Lagring er viktig på et lite bad. Velg smarte løsninger, som for eksempel hyller, kurver og skap som passer inn i små områder. En hylle over toalettet eller et hjørneskap kan gi mye ekstra lagringsplass.

Speil på veggen

Et stort speil på veggen kan gi følelsen av at badet er større enn det egentlig er. Velg et speil med innebygd lys for å gi ekstra belysning og et luksuriøst preg.

Velg en dusjnisje

Hvis du har plass til det, velg en dusjnisje i stedet for en dusjkabinett. Dette vil gi mer plass og åpenhet i rommet.

Gjør det personlig

Selv om badet er lite, betyr ikke det at det må være kjedelig. Legg til personlige elementer, som bilder, planter og fargerike håndklær for å gjøre det mer innbydende.

Velg lyse farger

Lyse farger, som hvitt, beige og lyseblå, kan gi følelsen av at rommet er større og mer åpent. Unngå mørke farger som kan gjøre rommet trangere.

Legg til tekstur

For å gi litt dybde og interesse til rommet, kan du legge til tekstur på veggene eller gulvet. Velg fliser med en bølget eller taktile overflate for å gi en ekstra dimensjon.

Gå for store fliser

Store fliser kan gi et inntrykk av større rom og er også lettere å vedlikeholde og rengjøre.

Velg riktig belysning

God belysning er viktig på et bad, spesielt på et lite bad. Velg en blanding av overhead belysning og frittstående lamper for å gi tilstrekkelig lys og skape en koselig atmosfære.

Gå for minimalistisk design

Mindre er ofte mer når det kommer til små bad. Velg minimalistiske møbler og tilbehør for å skape et rent og enkelt utseende.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...