9 tips for å innrede et funksjonelt og stilfullt lite bad

24.02.2023

Innredning av små bad kan være en utfordring, men med noen enkle triks kan du utnytte plassen optimalt og skape en funksjonell og stilfull oase. Her er 9 tips til å innrede små bad.

Tenk smart med lagring

Lagring er viktig på et lite bad. Velg smarte løsninger, som for eksempel hyller, kurver og skap som passer inn i små områder. En hylle over toalettet eller et hjørneskap kan gi mye ekstra lagringsplass.

Speil på veggen

Et stort speil på veggen kan gi følelsen av at badet er større enn det egentlig er. Velg et speil med innebygd lys for å gi ekstra belysning og et luksuriøst preg.

Velg en dusjnisje

Hvis du har plass til det, velg en dusjnisje i stedet for en dusjkabinett. Dette vil gi mer plass og åpenhet i rommet.

Gjør det personlig

Selv om badet er lite, betyr ikke det at det må være kjedelig. Legg til personlige elementer, som bilder, planter og fargerike håndklær for å gjøre det mer innbydende.

Velg lyse farger

Lyse farger, som hvitt, beige og lyseblå, kan gi følelsen av at rommet er større og mer åpent. Unngå mørke farger som kan gjøre rommet trangere.

Legg til tekstur

For å gi litt dybde og interesse til rommet, kan du legge til tekstur på veggene eller gulvet. Velg fliser med en bølget eller taktile overflate for å gi en ekstra dimensjon.

Gå for store fliser

Store fliser kan gi et inntrykk av større rom og er også lettere å vedlikeholde og rengjøre.

Velg riktig belysning

God belysning er viktig på et bad, spesielt på et lite bad. Velg en blanding av overhead belysning og frittstående lamper for å gi tilstrekkelig lys og skape en koselig atmosfære.

Gå for minimalistisk design

Mindre er ofte mer når det kommer til små bad. Velg minimalistiske møbler og tilbehør for å skape et rent og enkelt utseende.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.

"En dempet oransjetone. Dette er en dempet, men likevel glad, oransje tone. Dette er gode fargetoner for soner i hjemmet hvor vi er sosiale, siden oransje er en stimulerende farge. Den kan beskrives som en kvikkere utgave av 11175 Adventure, da den vil oppleves mer gyllen og kulørt."

"En grålig blåtone. Denne mellomtonen har et behagelig grålig skjær over seg, og den vil kunne beskrives som både rolig og tidløs. Den vil fungere godt på soverom, stue, kjøkken så vel som på et barnerom."

Speil har en magisk evne til å åpne opp rom og gi følelsen av mer plass og lys. IKEA Speil BLODLÖNN er det perfekte tilbehøret for å realisere denne effekten i ethvert rom. Med sine elegante kvadratiske former og enkle montering, tilbyr dette speilet en praktisk og stilfull løsning for å skape romfølelse i ditt hjem.