9 tips for å innrede et funksjonelt og stilfullt lite bad

24.02.2023

Innredning av små bad kan være en utfordring, men med noen enkle triks kan du utnytte plassen optimalt og skape en funksjonell og stilfull oase. Her er 9 tips til å innrede små bad.

Tenk smart med lagring

Lagring er viktig på et lite bad. Velg smarte løsninger, som for eksempel hyller, kurver og skap som passer inn i små områder. En hylle over toalettet eller et hjørneskap kan gi mye ekstra lagringsplass.

Speil på veggen

Et stort speil på veggen kan gi følelsen av at badet er større enn det egentlig er. Velg et speil med innebygd lys for å gi ekstra belysning og et luksuriøst preg.

Velg en dusjnisje

Hvis du har plass til det, velg en dusjnisje i stedet for en dusjkabinett. Dette vil gi mer plass og åpenhet i rommet.

Gjør det personlig

Selv om badet er lite, betyr ikke det at det må være kjedelig. Legg til personlige elementer, som bilder, planter og fargerike håndklær for å gjøre det mer innbydende.

Velg lyse farger

Lyse farger, som hvitt, beige og lyseblå, kan gi følelsen av at rommet er større og mer åpent. Unngå mørke farger som kan gjøre rommet trangere.

Legg til tekstur

For å gi litt dybde og interesse til rommet, kan du legge til tekstur på veggene eller gulvet. Velg fliser med en bølget eller taktile overflate for å gi en ekstra dimensjon.

Gå for store fliser

Store fliser kan gi et inntrykk av større rom og er også lettere å vedlikeholde og rengjøre.

Velg riktig belysning

God belysning er viktig på et bad, spesielt på et lite bad. Velg en blanding av overhead belysning og frittstående lamper for å gi tilstrekkelig lys og skape en koselig atmosfære.

Gå for minimalistisk design

Mindre er ofte mer når det kommer til små bad. Velg minimalistiske møbler og tilbehør for å skape et rent og enkelt utseende.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...