80 år med designhistorie: IKEA lanserer tidløse ikoner fra designarkivet i ny kolleksjon

17.04.2023
©IKEA
©IKEA

IKEA fyller 80 år og hele 60 år i Norge. Vintagemøbler er i vinden og IKEA omfavner sin fortid og lanserer en ny kolleksjon som er en hyllest til ikoniske IKEA- produkter.

©IKEA
©IKEA

IKEA går tilbake til sine røtter og lanserer en kolleksjon som feirer design som er enkel, funksjonell og leken. Den første Nytillverkad-kolleksjonen består av møbler, sengetøy og tilbehør med et friskt, dristig og lekent preg på klassiske produkter. Kolleksjonen forblir tro mot de originale designene, men kommer i nye nyanser og oppdaterte materialer.

©IKEA
©IKEA

–Hos IKEA henger fortiden, nåtiden og fremtiden sammen, sier Fredrika Inger, administrerende direktør i IKEA of Sweden. Vi har designet mange funksjonelle og vakre hjeminnredningsprodukter i løpet av de siste 80 årene. Med Nytillverkad vender vi tilbake til fremtiden, igjen. Vi vil i løpet av de neste årene, lansere en rekke nøye utvalgte produkter fra vårt designarkiv, oppdatert for å matche neste generasjon. Vi gleder oss til å vise frem disse tidløse designene som virkelig er verdsatt av kundene gjennom årene.

©IKEA
©IKEA

De første produktene ble lansert i Milano, under 2023 Milan Design Week, og vil være tilgjengelig på alle IKEA-varehus fra juli 2023.

–Denne kolleksjonen er fargerik og morsom. Alle produktene har en historie bak seg, som et av våre mest ikoniske produkter LÖVET, som først ble introdusert i 1956. I Nytillverkad-versjonen kaller vi den LÖVBACKEN, og den kommer i oransje, blå og lysegrønn med en askefinertopp, sier Karin Gustavsson, kreativ leder for Nytillverkad-kolleksjonen, IKEA of Sweden.

©IKEA
©IKEA

Et annet ikonisk design er KRYPKORNELL-mønsteret av den svenske tekstildesigneren Sven Fristedt, som først ble introdusert i 1980 som BLADHULT-mønsteret brukt på KLIPPAN sofaen. Det glade flerfargede trykket, som er typisk for skandinavisk design, er nå tilgjengelig på sengetøy, kjøkkenutstyr, stoff og putetrekk.

©IKEA
©IKEA

Nytillverkad-kolleksjonen inkluderer også DOMSTEN-stolen, med en glatt furutopp og metallben i moderne farger, som er inspirert av Jerry-stolen designet av Karin Mobring, samt BONDSKÄRET-stativet, en ny dristig versjon av SMED-stativet, opprinnelig utviklet av designer Rutger Andersson.

©IKEA
©IKEA

Nytillverkad-kolleksjonen vil være tilgjengelig på alle våre varehus fra juli 2023, og flere lanseringer er planlagt i løpet av de neste årene. Med sine dristige farger, oppdaterte materialer og tidløse design, vil kolleksjonen gi personlighet og karakter til mange moderne hjem.

©IKEA
©IKEA

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».

"En dempet beige tone. Denne fargen er en dempet beige tone med gyllen undertone. Den er ikke like varm og rund som tradisjonelle beigetoner, men den er noe mer grålig i uttrykket. Fargen kan minne om den velkjente 10679 Washed Linen. Dette er en god basisfarge inntil mørkere gråbeige farger. Blant de lysere og hvitaktige tonene vil man finne mange...

"En svakt gråaktig hvit tone. Fargen har en rødlig undertone, og mange overraskes litt over den, da den ikke er så godt synlig ved første øyekast. Men denne fargen vil f.eks dra seg litt rosa i møte med andre gylne, lyse toner som 1001 Egghvit og 1453 Bomull, så det bør unngås. 1622 Refleksjon står nydelig til lune grå og...

Speil har lenge vært en viktig del av interiøret i våre hjem. De tjener ikke bare som praktiske gjenstander for å se oss selv i, men kan også være en flott dekorativ tillegg til stuen. Store speil til stuen er spesielt populære, da de kan gi rommet en følelse av romslighet, lys og stil. I denne artikkelen vil vi...