80 år med designhistorie: IKEA lanserer tidløse ikoner fra designarkivet i ny kolleksjon

17.04.2023
©IKEA
©IKEA

IKEA fyller 80 år og hele 60 år i Norge. Vintagemøbler er i vinden og IKEA omfavner sin fortid og lanserer en ny kolleksjon som er en hyllest til ikoniske IKEA- produkter.

©IKEA
©IKEA

IKEA går tilbake til sine røtter og lanserer en kolleksjon som feirer design som er enkel, funksjonell og leken. Den første Nytillverkad-kolleksjonen består av møbler, sengetøy og tilbehør med et friskt, dristig og lekent preg på klassiske produkter. Kolleksjonen forblir tro mot de originale designene, men kommer i nye nyanser og oppdaterte materialer.

©IKEA
©IKEA

–Hos IKEA henger fortiden, nåtiden og fremtiden sammen, sier Fredrika Inger, administrerende direktør i IKEA of Sweden. Vi har designet mange funksjonelle og vakre hjeminnredningsprodukter i løpet av de siste 80 årene. Med Nytillverkad vender vi tilbake til fremtiden, igjen. Vi vil i løpet av de neste årene, lansere en rekke nøye utvalgte produkter fra vårt designarkiv, oppdatert for å matche neste generasjon. Vi gleder oss til å vise frem disse tidløse designene som virkelig er verdsatt av kundene gjennom årene.

©IKEA
©IKEA

De første produktene ble lansert i Milano, under 2023 Milan Design Week, og vil være tilgjengelig på alle IKEA-varehus fra juli 2023.

–Denne kolleksjonen er fargerik og morsom. Alle produktene har en historie bak seg, som et av våre mest ikoniske produkter LÖVET, som først ble introdusert i 1956. I Nytillverkad-versjonen kaller vi den LÖVBACKEN, og den kommer i oransje, blå og lysegrønn med en askefinertopp, sier Karin Gustavsson, kreativ leder for Nytillverkad-kolleksjonen, IKEA of Sweden.

©IKEA
©IKEA

Et annet ikonisk design er KRYPKORNELL-mønsteret av den svenske tekstildesigneren Sven Fristedt, som først ble introdusert i 1980 som BLADHULT-mønsteret brukt på KLIPPAN sofaen. Det glade flerfargede trykket, som er typisk for skandinavisk design, er nå tilgjengelig på sengetøy, kjøkkenutstyr, stoff og putetrekk.

©IKEA
©IKEA

Nytillverkad-kolleksjonen inkluderer også DOMSTEN-stolen, med en glatt furutopp og metallben i moderne farger, som er inspirert av Jerry-stolen designet av Karin Mobring, samt BONDSKÄRET-stativet, en ny dristig versjon av SMED-stativet, opprinnelig utviklet av designer Rutger Andersson.

©IKEA
©IKEA

Nytillverkad-kolleksjonen vil være tilgjengelig på alle våre varehus fra juli 2023, og flere lanseringer er planlagt i løpet av de neste årene. Med sine dristige farger, oppdaterte materialer og tidløse design, vil kolleksjonen gi personlighet og karakter til mange moderne hjem.

©IKEA
©IKEA

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.