8 kjøkken fra IKEA som passer perfekt til deg og ditt hjem

03.01.2023

Når det kommer til å velge kjøkken, er det viktig å finne et som passer til både dine behov og stil. IKEA tilbyr et stort utvalg av kjøkkenmodeller, så det kan være vanskelig å vite hvilken som er best for deg. Derfor har vi samlet over 8 kjøkkenmodeller fra IKEA som kan være perfekte for deg og ditt hjem. Hvis du vil se over 100 IKEA-kjøkken som vi har filmet, klikk på lenken nedenfor.

Stensund

Her ser vi to Stensund-kjøkken fra IKEA, det ene er i lysegrønt som nylig ble lansert, så har du den klassiske beige fargen som Stensund-modellen er kjent for. Det skal visstnok være et hvitt Stensund-kjøkken, men jeg har ikke funnet noe sånt, så jeg har ikke bilde av det.

Bodbyn

Her ser vi to Bodbyn kjøkken fra IKEA, det ene er i grått og det andre i hvitt. Bodbyn er et kjøkken med rustikk og landlig stil, kjøkkenfronter er med en strukturert overflate, som gir inntrykk av gamle, naturlige materialer.

Kungsbacka

Kungsbacka er et kjøkken med modern og eksklusiv stil. Det har sorte fronter med en glatt overflate, som gir et utseende av høykvalitets materialer. Du ser ofte Kungsbacka med kjøkkenøy i IKEA-varehusene.

Järsta

Järsta kjøkken fra IKEA er et fargerikt kjøkken med sin høyglans turkise farge, liker du lyse farger er ikke Järsta et dårlig alternativ. Det er vanlig for meg å se Järsta sammen med Ringhult på IKEA varehus, så den blandingen er god.

Kallarp

Her har vi 2 forskjellige Kallarp kjøkken fra IKEA. Nylig ble det lansert en ny farge, lys gråblå, men den er ikke tilgjengelig på det norske markedet, men jeg viser den likevel, hvorfor ikke, vi er her for inspirasjon. Du finner flere bilder av alle IKEA kjøkken på lenken øverst i artikkelen.

Bodarp

Her har vi 2 forskjellige Bodarp-kjøkken fra IKEA, du kan se hvor godt kjøkkenfrontene passer for eksempel til mørke Askersund, men det er mest vanlig å se modellen helt frittstående i sin karakteristiske grågrønne farge.

Voxtorp

Her har vi 2 forskjellige Voxtorp kjøkken fra IKEA, hvit og mørk grå. Voxtorp er en klassisk kjøkkenmodell med tidløs stil.

Lerhyttan

Lerhyttan er et kjøkken med industriell og rå stil. Den har sorte fronter med en strukturert overflate, som gir inntrykk av stål og betong. Det er vanlig å se Lerhyttan-kjøkkenet med Vadholma kjøkkenøy fra IKEA, akkurat den på bildet over.

Uansett hvilken stil du foretrekker, har IKEA et kjøkkenmodell som passer perfekt til deg og ditt hjem. Ta en titt på disse 8 forslagene og se om du finner det kjøkkenet som passer best for deg. Alle bildene er tatt av Interiørbutikker.no i samarbeid med vår andre nettside Mauritz Interiør & Design.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.