15 inspirerende kjøkken: Moderne, landlige og unike løsninger for alle stiler og behov

30.12.2022

Kjøkkenet er kanskje det mest sentrale rommet i huset vårt. Det er her vi tilbereder maten vår, spiser måltidene våre og samles med familie og venner. Derfor er det viktig å ha et kjøkken som føles behagelig og funksjonelt for oss.

Det finnes mange ulike stilarter å velge mellom når det gjelder kjøkken. Noen foretrekker moderne kjøkken med rene linjer og hvitevarer i sølv eller stål. Disse kjøkkenene har ofte et minimalistisk uttrykk og gir en følelse av romslighet og luftighet.

Et annet populært valg er landlige kjøkken, som ofte har en mer varm og hjemmekoselig atmosfære. Dette kan være kjøkken med antikke møbler, grønne planter og rustikk belegg som klinker eller treverk. Landlige kjøkken passer spesielt godt inn i hus med en litt mer tradisjonell stil.

Uansett hvilken stil du velger, er det viktig å tenke på hvordan kjøkkenet skal fungere for deg og din familie. Det kan være lurt å vurdere hva som er viktigst for deg, for eksempel om du vil ha et stort kjøkkenøy, god lagringsplass eller en stor kjøleskapsdør.

Når du skal planlegge kjøkkenet ditt, kan det være lurt å bruke tid på å undersøke ulike stiler og løsninger. Det finnes mange inspirasjonskilder å finne på nettet, som for eksempel interiørblogger og Instagram-kontoer dedikert til kjøkken. Du kan også besøke møbelbutikker og kjøkkenleverandører for å se på ulike materialer og få ideer til hvordan du kan innrede kjøkkenet ditt.

Når du har funnet en stil du liker, er det viktig å huske på at det ikke alltid er nødvendig å kjøpe alt nytt. Det kan være en god idé å se om det er noe du kan gjenbruke eller oppdatere, for eksempel ved å male gamle kjøkkenskap eller erstatte dørhåndtakene. Dette kan være en billig måte å få kjøkkenet ditt til å se akkurat slik du vil ha det.

Uansett hvilken stil du velger, vil etkjøkken være en investering for fremtiden. Det er et rom vi bruker mye tid i, og derfor er det viktig at det føles behagelig og funksjonelt for oss. Så husk å ta deg god tid til å planlegge kjøkkenet ditt, og ikke nøl med å søke inspirasjon fra ulike kilder. På den måten kan du skape et kjøkken som du vil trives i og som passer perfekt inn i ditt hjem.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.