Drømmevilla på Nordstrand

15.09.2022

Tekst: Nina Lunde. Foto: @villafloris

Gullfjærenvinner Nina Lunde var på privatvisning i bydel Nordstrand i Oslo seks dager før familiens fjerde barn ble født, men fikk ikke aksept på budet. Det var mange som ønsket å kjøpe det herskapelige hjemmet fra 1913. To runder med privatvisninger og over 200 på visning gjorde kampen om vinnerloddet vanskelig. Med 15 hus og leiligheter på samvittigheten la jeg en strategisk plan. Bud ble lagt inn like før siste budfrist gikk ut, og budet var en million over gjeldende bud.

Vi vant budrunden

To minutter før budet vårt gikk ut, fikk jeg telefonen jeg aldri vil glemme. Drømmehuset i Nordstrand ble vårt i april 2016 til sluttsummen av 15,5 millioner kroner, tre millioner over takst. Jeg startet straks planleggingen av renovasjonen, og fant navn til huset vårt. Med et nyfødt spedbarn på armen og tre barn i alderen tre til ni år, var det nok å ta fatt i før overtagelsen av Villa Floris to måneder senere. Alle ventet spent og utålmodig på å flytte inn i det nye drømmehjemmet. Og det var nok av beslutninger og arbeidsoppgaver som lå på vent.

Klikk for større bilder! 

To måneders renovering

Vi renoverte Villa Floris på kun to måneder med opptil 15 håndverkere hver dag på jobb. En hel container ble fylt med alt som ble revet. Den største jobben var nye vinduer, ombyggingen av råloftet i 4. etasje til soverom og stue, ny trapp fra 3. till 4. etasje og ombyggingen av kjelleren. Jeg var hver dag i Villa Floris med vår nyfødte baby som prosjektleder, mens mannen min var på jobb.

Stor takhøyde

Med tre meters takhøyde, ble vi raskt enige om å male alle rommene i farger. Etter gjentatte boliger med kritthvite vegger og lyse en stavs-eikegulv, ønsket vi et mer levende hjem. Valget falt på den fantastiske eksklusive blåfargen Deco Blue. Fargen ble malt i hovedstuen og master bedroom. Deco Blue gir en herlig kontrast mot de store listene og vinduskarmene i huset.

Basisfarger

Vi gikk for Bergknatt på kjøkkenet og i dagligstuen. Hallen og 2. etasje ble malt i mintfargen Minty Breeze, og tre av soverommene fikk den mildere mintfargen, Soft Mint. Prinsesserommet måtte bli rosa. Rommet ble malt i nydelige Bevegelse. En vakker farge som passer like godt til voksne som til barn.

Hvit vinkjeller

Bortsett fra vinkjelleren og bodene som er de eneste hvite rommene i huset, ble kjellerstuen malt i St. Pauls Blue. Blåfargen er lysere enn Deco Blue, men har fortsatt den dype blåfargen i seg.

Silkegardiner

Gardiner og sengetepper er sydd av systue Thune Kaci på Grefsen. 70 kilo gardiner, liftgardiner og sengetepper ble levert en sen kveld i november 2017. Da alle tekstilene var på plass, følte vi oss hjemme. Etter måneder med renovering, innredning og innkjøp av interiør, var vi endelig i mål.

Luksuriøs stil

Stilen i hjemmet er preget av store mørke møbler og varme fargetoner. Huset har møbler fra Slettvoll, Englesson, Olivers Furnitures og Miss Muffet. Kjøkken og klesskap er fra Kvænum og Willumsen Interiør, og alle knotter til skap og skuffer har runde blanke krumknotter.

Mye velur

Den majestetiske sofaen Austin og Conrad-stolene i matt velur fra Slettvoll, kommer godt frem med det shiny kontrastteppet. Hovedstuen har en leken stil med farger som ikke går ton i ton. Farger som ikke helt matcher er satt sammen, og jeg bytter hele tiden på ulike puter med sterke konstrastfarger og gullperler.

Vakker gråfarge i stuen

Den grå stuen er malt med min vakreste gråfarge, Bergknatt. Fargen er en nøytral gråfarge, som er vakker mot den lysegrå velursofaen fra Slettvoll. Til sofagruppen har jeg et hvitt gulvteppe fra Artwood. Teppet måler 2 x3 meter, og størrelsen er helt perfekt til 2-seteren, bord og to stoler fra Slettvoll.

Stort spisebord

Familien har alltid mange til bords, og det dekkes ofte på i spisestuen. Bordet kan bli 3,40 meter langt når det trekkes ut, og man får fint plass til 16 stykker rundt bordet. Over bordet henger en rålekker lysekrone i Bøhmisk krystall fra To Søster.

Hjemmets hjerte

Jeg er så glad i kjøkkenet vårt, Dalby fra Kvänum. For å nå opp til de øverste skapene, benyttes stigen som til daglig henger på veggen. Benkeplaten i granitt er fem meter på den lengste siden, og egner seg perfekt til baking med barna. Her er det nok plass til alle på benken, og det bakes ukentlig til storfamilien. Koketoppen har både gass- og keramisk topp, og familien er prisgitt to stekeovner.

Krystaller 

Over kjøkkenbordet fra Englesson henger den vakre tyrkiske helslipte krystallkronen i champagne. Den tyrkiske krystallkronen får også god konkurranse fra Swarowski-krystallene i hallen. Krystallkronen henger majestetisk midt i rommet, med rene krystaller og regnbuer i fleng. Lysekronen kommer til sin fulle prakt i det romslige store speilet på 1,20 meter. Det vakre speilet har en tykk bronseramme i hamret metall, og er utrolig dekorativt i hallen.

Mange vinduer

Alle soverommene i villaen har måltilpassede hyller og klesskap fra Kvænum. På babyrommet er veggene malt i Soft Mint, og rommet har en deilig utsikt mot sjøen.

Min store lidenskap

Jeg er glad i interiør og elsker å inspirere andre. For seks måneder siden postet jeg mitt første bilde på Instagram https://www.instagram.com/villafloris/ Jeg får stor glede av å inspirere, og bruker mye tid på både Instagram. I februar kom belønningen; jeg ble uventet nominert til semifinalen på Instagrams kåring, Gullfjæren Klassisk 2018. I løpet av fem dager jobbet jeg for å få flest stemmer på Gullfjæren, og ble utrolig takknemlig da jeg kom til finalen. Kåringen ble holdt på Hotel Continetal 3. mars og jeg konkurrerte mot store profiler på Instagram i min kategori. Da jeg vant Gullfjærens Mest Klassiske Profil 2018 kom gledestårene. Jeg var så lykkelig og er så takknemlig for å vinne den gjeve prisen Gullfjæren Klassisk 2018.


"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...