Ukes Mahoomer – Julespesial.

16.12.2021

Velkommen hjem til Familien Løseth.

Vil bare begynne med å si at det er utrolig hyggelig å bli ukens Mahoomer. Så tusen takk for det, tenkte jeg ville dele litt juletradisjoner, julebilder og oppkrift på en deilig juleduft med dere.

Mahoom finner dere meg under navnet : Kathe Løseth

Instagram heter jeg : Av.Kathe

Snapchat er det brukernavnet: By.Kathe

Litt om oss

Jeg heter Kathe, er en 28 år gammel interiørkonsulent, kone og mamma.
Jeg er mamma til Stephanie på 2,5 som helst ser at vi kaller hun for prinsesse. Som går rundt og tar karate slag i alle putene her hjemme akkurat som mammaen. Så kanskje en fremtidig interiørdame der også.

Så er jeg gift med Alexander, som jeg har vært sammen med siden jeg var 16 år. Han derimot har bare overlatt alt av interiør, design og farger til meg.. Heldigvis.. hvis ikke hadde vi nok bodd i en mannehule med røde fotball gardiner og kinostoler. Han er heldigvis mye flinkere på andre ting. Som å bygge alt av ideer jeg har her hjemme f.eks. Så det han holder på med nå fortiden er trappen. Den gleder jeg meg til å vise når den er ferdig. 

Klikk for større bilde.

Så vi er ett gammelt ektepar som virkelig fikk litt farge på hverdagen da vi ble foreldre til prinsessen vår. Det er vi så glad og takknemlig for, og hver dag er virkelig en fest med Stephanie i hus. 

Vårt hjem

Vi kjøpte oss rekkehus da vi ble foreldre og trengte litt større plass, så nå bor vi i ett 140kvm stort enderekkehus, med skog som nærmeste nabo midt i Fyllingsdalen. Dette er midt i blinken for oss, fordi det er veldig sentralt iforhold til Bergen sentrum, samtidig som det er kort vei til både skog, fjell og sjø. 

Dette var ett oppussingsobjekt med striesekker på veggen, gul parkett og mange små rom.
Så her har vi laget vår egen planløsning, og fått det slik vi selv ønsket. 

Jeg liker godt å dele og vise frem vårt hjem med andre i sosiale medier da jeg selv elsker å bli inspirert og få masse inspirasjon av andre der ute. Så mer av vårt hjem kan du finne på blant annet instagram, Mahoom og snapchat.  

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!  

Juletradisjoner 

Når det kommer til jul, så er det noe jeg er ekstremt glad i.  

Jeg pynter så tidlig som mulig for å nyte julen så lenge som mulig. Alexander er også veldig glad i julen, og de faste tradisjonene vi har tatt med oss fra hver vår familie.

Det er selvfølgelig noen tradisjoner vi ikke har tatt med oss også av ulike grunner. F.eks i min familie på mamma sin side, så har det alltid vært en tradisjon å ha det rareste, skjeveste, styggeste juletreet som vi fant. Noen ganger fant vi det ute, noen ganger kjøpte vi det, og en gang fikk jeg det av en mann på busstasjonen.

Så den tradisjonen har jeg ikke tatt med meg videre. Nå er det om å gjøre å ha det største fineste og mest fyldige juletreet som gjelder her i huset. Men det er veldig gøy når mamma fortsetter tradisjonen i sitt eget julehus. 

Juletreet

Juletreet er av plast, så det blir brukt for 2 året på rad nå og er veldig fornøyd med det.
Hovedfargene på julen hos oss i år er sort, gull, grønt og natur.
For 3 året på rad har vi juletog som kjører rundt juletrefoten, og det er vi alle blitt veldig glad i.  

I år har jeg også dekortert under treet med en striesekk og en gammel kjelke som mannen har hatt fra han var liten. Så jeg er veldig glad i å blande gammelt sammen med nytt og syns det gir en fin kontrast opp mot hverandre. 

Juledufter

Jeg liker å lage en duft om julen selv, den damper god duft i rommet og er kjempe enkel å lage.
Denne duftet kaller jeg bare Julekos og den gir meg en skikkelig god følelse og tar meg tilbake til mange gode juleminner. 

Jeg elsker denne duften og deler den gjerne med deg slik at du kan prøve den selv.

Det du trenger er :

  • Hel Kanel.
  • Hel Nellik.
  • Appelsin skjært i skiver.
  • Granbar
  • (Man kan ogsåå ha oppi vaniljestang, og bytte ut appelsin med sitron for en friskere duft.)
  • Skjær opp og ha oppi en krukke, hell over vann som er rett før kokepunktet.
    Når ingrediensene blir varme, vil det dampe deilig juleduft ut i rommet. Trikset for å få duft er at det må ha varme, så her kan du sette den oppå en liten skål med telys under f.eks. 

Adventskalender 

I år ønsker vi å bruke mer tid sammen som familie, så i år har vi bestemt oss for at Stephanie skal få aktivitetskalender av oss med mange kjekke aktiviteter for hele familien. F.eks Så kan vi bake sammen, invitere noen på middag, spise frokost under bordet, lage nisser, gå tur i skogen o.l 

Gaveinnpakning 

Dette er kanskje det beste med hele julen. 

Personlig innpakking til venner og familie er noe av det gøyeste jeg vet.
Jeg er veldig glad i rent ensfarget innpakningspapir og piffe den opp med små detaljer som til/fra lapp, dekor eller bånd. Det er så lite som skal til bare for å gjøre det lille ekstra. Jeg opplever i hvert fall at det blir satt stor pris på at man tar seg litt tid til å gjøre gavene litt mer personlig.  

Granbar, kanelstang og pepperkaker vil bli brukt på gavene fra oss i år.Til barn liker jeg å slå meg litt mer løs, så i år skal jeg gå amok med sprittusj, og gavepapir.  

Vi har fast tradisjon med pinnekjøtt på julaften, og nyttårsaften. Borddekkingen blir enkel men med lekre små detaljer som gjør hele forskjellen. Jeg liker å gå mye i skog å finne elementer jeg kan bruke til både dekor og borddekkingen. F.eks Kongler, mose, strå, granbar og Evt kvister. Det er så gøy når man kan lage så mye fint helt gratis.I år reiser vi på fjellet i julen, så da blir det nok ikke så mye borddekking på meg. Men snø, pysj og Disney jul veier godt opp for det altså.

Ønsker dere en riktig god førjulstid videre. Tusen takk for at du tok deg tid til å lese litt om oss og våre juletradisjoner.

Julehilsen fra Kathe Løseth.  

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!