Ukens Mahoomer er Trude Kjos

05.05.2019

Mitt navn er Trude Kjos og jeg driver instagramkontoen @trude_k_ Jeg er 40 år ung og bor i en enebolig på ca 200 kvm i Vestby. Der bor jeg sammen med min samboer og våre 2 barn på 11 og 13 år. Både jeg og mannen er fra Oslo og bare tilfeldigheter brakte oss ut hit for 8 år siden.

Min bestevenninne og hennes mann hadde kjøpt seg hus i Vestby så vi skulle bare inn på finn.no og se på deres nykjøpte hus da vi kom over det huset vi bor i nå . Vi var på husjakt men var i utgangspunktet fast bestemt på å bli i Oslo så vi hadde nok aldri endt opp her hvis det ikke hadde vært for det. Før vi fikk barn og frem til vår førstefødte var 6 mnd bodde vi på Grunerløkka rett ved Birkelunden , deretter bodde vi 6 år på Munkerud ...må innrømme at jeg den dag i dag kjenner på savnet av det pulserende livet i Oslo selv om vi kanskje ikke brukte byen nok. Jeg er en skikkelig byjente som er livredd skog men endte pussig nok opp med skogen som nærmeste nabo.. hvem hadde trodd det!!!

Klikk for større bilder!


Jeg har fra veldig ung alder hatt en interesse i å innrede og skape noe fint rundt meg, (når jeg ser tilbake på bilder nå kan man jo begynne å lure men syns jo da at det var utrolig fint... haha...)

På jenterommet mitt hjemme hos mamma og pappa ble det stadig vekk gjort forandringer i form av ommøblering og fargesetting, husker jeg flyttet møbler rundt ved å presse ryggen mot veggen og dytte med bena.. jeg er en utålmodig sjel som gjerne vil ha gjort alt med en gang jeg bestemmer meg for noe så den metoden blir ved enkelte anledninger benyttet ennå, når jeg først har fått en ide i hodet har jeg sjelden tid til å vente til mannen kan hjelpe meg.

Etter at jeg gikk blomsterdekoratør linja siste året på videregående og jobbet 2 år som lærling tok jeg fagbrev i blomsterdekoratør faget og jobbet som det helt frem til jeg for noen år siden ble syk og hjemmeværende.

Mens jeg gikk hjemme ble min interesse for interiør bare større og større da jeg hadde mer tid til å dyrke interessen. Instagramkontoen min gikk fra privat til offentlig og gikk også fra å være en ny hobby til å bli en lidenskap.. når man går mange år hjemme og kroppen ikke lenger vil det samme som hodet går det etter hvert hardt ut over selvfølelsen. Det å få daglige bekreftelser fra rause mennesker med samme interesse på sosiale medier bidro til å bygge opp igjen trua på meg selv og gjorde at jeg kunne tenke nytt.. I fjor bestemte jeg meg for å ta steget videre og utdannet meg til interiørdesigner, det var vanvittig skummelt men jeg angrer ikke et sekund. Jeg har helt nylig startet opp mitt eget firma , TrudeK interiørdesign & styling hvor jeg tar små og store oppdrag innen interiørdesign, produkt styling og boligstyling.

Jeg får ofte spørsmål om hvordan stil jeg selv har . det klarer jeg sjelden å svare på, Jeg prøver å skape min stil men min stil er i stadig endring så en gjennomført definert stil kommer jeg nok aldri til å få. Egentlig ganske fornøyd med det da jeg innimellom kan synes at en 100% gjennomført stil kan bli litt flatt og kjedelig. Misforstå meg rett... en stil kan være så mangt. Det å ha noe som bryter opp kan bidra til å skape en egen gjennomført stil som gjør uttrykket litt mer spennende og personlig!

For øyeblikket driver vi å gjør om til listefritt hjemme men ellers har vi ikke gjort de store endringene på huset etter at vi overtok det . Det skal sies da at jeg har en million planer på hva jeg ville gjort dersom vi vant i lotto, jeg drømmer blant annet om å rive og utvide kjøkkenet, bytte gulv ( det står høyest på lista akkurat nå) bygge nytt bad og lage en helt fantastisk uteplass med forskjellige soner og badebasseng..... lista er lang!!

Jeg er opptatt av å prøve å skape et godt og personlig hjem for familien men fordi vinnerlykken ennå ikke har slått til gjøres det med andre grep enn store renoverings prosjekter.

Veggene her forandrer farge oftere enn hos de fleste, jeg digger å se hvordan et rom kan skifte uttrykk og karakter bare ved å få en ny farge på veggen og flytte om på noen møbler. Noen ganger kan jeg kjøpe noe så enkelt som en ny vase som på et eller annet vis inspirerer meg så mye at jeg forandrer hele rommet den skal stå i. Med relativt enkle grep kan man gjøre store forandringer. Jeg elsker å handle på salg og å finne gode bruktfunn. Jeg selger unna det jeg er lei selv og kjøper meg noe nytt for det jeg selger for .

Noen få design gjenstander/ møbler eller kunst bidrar til å gjøre det spennende og mener med hele mitt hjerte at det gjør meg mer glad i tingene mine enn om jeg hadde fylt opp huset med bare design.

Jeg tar meg ofte i å måtte stikke fingeren i jorda og si meg fornøyd med det jeg har til tross for alle drømmer. Vi har klart å skape et hjem , riktignok et hjem i stadig endring , men det er et hjem som både jeg , mannen og ungene er stolte av uten at vi trenger å bo oss i hjel..

Målet mitt nå er å kunne hjelpe andre å oppnå det samme og jeg gleder meg til spennende hektiske dager i eget firma...håper du vil følge meg på veien!

På Mahoom heter jeg Trude Kjos , på instagram heter jeg @trude_k_ og på facebook finner dere meg på bedriftsiden min , Trudek interiørdesign & styling

Takk for at dere valgte meg som ukens Mahoomer

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!