Ukens Mahoomer er Trine

06.12.2019

Hei! Jeg heter Trine og står bak Instagramkontoen @trinemaris Jeg er 38 år gammel, født og oppvokst i Kristiansund og har bodd her så og si hele livet. Jeg er gift med Morten og vi har vært gift i snart 17 år.

Har tre flotte jenter, største er 21 og har flyttet hjemmefra, har samboer og jobb i en nabokommune til Kristiansund, mellomste er 14 og blir konfirmant til våren, minste er 13 og er en superivrig fotballspiller som vi reiser land og strand sammen med for å spille kamper. De to yngste er født med kun 13 måneder imellom og er såkalte psudotvillinger.

Klikk for større bilde.

Interessen min for interiør har alltid vært der, jeg har alltid likt å ha det fint rundt meg og jeg husker fortsatt at jeg som liten jente lot meg imponere av flotte hus og lekkert interiør.

Jeg flyttet hjemmefra når jeg var 16 år og innredet da min første leilighet helt fra bunnen av, i ekte 90-talls stil med røde vegger, gul sofa, grønn gang med blomsterbord osv😅

Jeg og mannen kjøpte vårt første hus sammen når vi var nygift, huset var helt nybygd og det var helt fantastisk å bare flytte rett inn i drømmehuset. Etterhvert som vi gikk fra å være 3 til å plutselig bli 5, så ble huset for lite, eller planløsningen var for dårlig for oss. Og alle rundt oss bygde hus, så vi ønsket å bygge drømmehuset fra grunnen av vi også.

I prosessen med å selge huset vi bodde i og byggingen av det nye huset, så ble jeg syk. Vi trodde dette var kortvarig og hadde ikke sett for oss at dette skulle påvirke livet videre, så byggingen gikk som planlagt og vi kunne etterhvert flytte inn i drømmehuset med stor D.Jeg ble etterhvert diagnostisert med ME, en nevrologisk sykdom som påvirker alle kroppens funksjoner, og jeg ble til slutt varig ufør.

Med varig nedsatt inntekt til minstesats fra NAV måtte vi ta noen valg som familie, hva var viktig for oss og hva var mindre viktig. Det endte med at vi solgte drømmehuset og kjøpte oss en mindre og billigere tomannsbolig.

Og det var der, i den tomannsboligen og midt i min sorg over tapt helse, tapt økonomi, tapt hus at jeg laget meg Instagram og startet forsiktig å dele bilder av huset. Jeg så jo på bilder at vi hadde det fint, men hjertet mitt blødde over alt jeg følte vi hadde mistet pga sykdommen min. Og å få likes og flotte ord fra helt ukjente ble en liten trøst.

Etter hvert vokste kontoen raskt og jeg ble flere ganger delt av noen av de største interiørkontoene på Instagram og jeg fikk tusenvis av følgere i raskt tempo. Jeg ble også kjent med masse fantastiske mennesker gjennom bildene jeg og de delte og hele denne reisen ble som en slags terapi for meg. Og en koselig hobby jeg kunne pusle med hjemmefra.

Men huset vi flyttet til ble aldri riktig for oss, for mange vonde følelser, for mange trapper til min dårlige helse, så vi endte opp med å selge og flyttet 100 meter lengre ned i gata til det huset vi bor i nå. Det var også helt nybygd og ubebodd, men dessverre kom vi litt for sent inn i prosessen til å kunne velge gulv og fliser selv.

Så parkettgulvene og mangelen på spotter i tak på kjøkken og i ganger er det eneste som plager meg med huset, ellers er vi veldig fornøyd og glad for at vi tok det valget og at vi nå trives såpass godt som vi gjør. Og jeg har også gjennom denne prosessen forsonet meg med at sånn er livet akkurat nå, og har heldigvis lært meg å se det positive i det og lært meg å lage et godt liv for oss, til tross for sykdom.

Det tok noen år å jobbe seg mentalt gjennom dette, men de siste årene har jeg heldigvis greid det. Selv om jeg innimellom savner det å bo i et stort og flott hus.

Hadde vi vist at jeg ble varig syk så hadde vi nok tatt andre valg i forhold til det å bygge hus, da hadde vi nok blitt boende der vi flyttet som nygift eller valgt å bygge et billigere og mindre hus, tilpasset kun 1 inntekt. Så mye man kan angre på, men nå må jeg bare se framover og tenke på at gjort er gjort, og at ingen av oss viste at det skulle bli sånn.

Det viktigste er tross alt at vi er sammen, har det trygt og godt og vi har faktisk et helt nytt hus med alt det vi trenger og mere til.

Planen her er å få byttet ut gulvene etterhvert, men vi har valgt å ikke prioritere det foreløpig(for vi er alt for glad i å reise) men det er et sterkt ønske hos meg for å kanskje kunne sette den siste prikken over i'en og bli helt fornøyd.

Huset vårt er på to etasjer, har 4 soverom (eller 3 soverom og 1 tv-stue) 2 bad, 1 vaskerom, åpen stue/kjøkken løsning og en innvendig bod/teknisk rom. Vi har to uteboder, 1 ute ved inngangen og ei ut fra stua på verandaen.

Verandaen er stor og har også tak over på ca halve. Vi har også bygd platting rundt deler av huset i 1.etg og det er stor og god carport ved inngangen. Der la vi belegningsstein selv i vår og selv om vi ikke hadde gjort det før så ble resultatet bra og vi sparte masse penger på å gjøre jobben selv, og ikke var det vanskelig heller når vi først kom i gang.

Mannen og jeg har soverommet vårt oppe ved stue/kjøkken og innenfor soverommet vårt har vi et lite bad, så regjerer jentene nede med sine rom og det største badet. Så om huset ikke er mere enn 140 kvm så er det veldig praktisk.

Instagram og interiør har vært og er fortsatt en flott hobby og noe jeg koser meg med på dårlige dager her hjemme.

Og siden jeg tilbringer en god del tid her hjemme synes jeg det er koselig å pusle rundt, ommøblere, flytte om på interiør og å ta bilder. Og det å ha det fint rundt meg betyr mye. Mannen stiller heldigvis opp og hjelper til med å flytte rundt på møbler og demontere og montere lamper ol. Hender han må bremse meg siden jeg stadig vekk har nye ønsker og planer.

Min filosofi rundt interiør har også hele tiden vært at man kan ha det fint og koselig hjemme uten å bo i en stor millionvilla med dyre designmøbler. Jeg slår et slag for «billigbutikkene», å handle på salg, kjøpe brukt på nett, selge videre det man ikke bruker, eller bytte ut interiøret litt etter årstider, sånn at man kan føle på at man endrer litt uten at det nødvendigvis koster så mye.

Og pakker man bort putetrekk, lysestaker og diverse med jevne mellomrom så føles det som noe nytt når man finner det fram igjen etter noen måneder. Også slipper man å gå lei og det er lettere å variere om man rulerer litt på interiøret.

Et tips kan også være å bytte om på interiøret i ulike rom, slik at det som en periode står på stuen kan i neste runde settes i inngang/hall eller et soverom feks. Da får man variasjon helt gratis og det føles som man har noe nytt.

Jeg er også veldig glad i jul og for meg så må julen være rød. Jeg prøvde det først året jeg hadde Instagram å gå over til bare sølv, hvitt og lilla etter masse fin inspirasjon der.

Så jeg solgte alle røde gardiner, all juletrepynt og annet med rødt på. Vel, før vi var kommet halvveis i desember så angret jeg og siden da har jeg gått «all inn» med rødt og har valgt å følge hjertet og ikke trender.

Viktig å være tro mot seg selv og bruke det man selv liker i interiøret og ikke bli alt for fokusert på at det skal være så trendy og moderne for å bli sett på feks Instagram. Viktig å gjøre hjemmet personlig og heller hente inspirasjon på nett feks, men la det bli til din egen stil.

Og min konto på Instagram gjenspeiler nok det, at folk liker det de ser og at de enkelt kan bli inspirert av det jeg deler, nettop fordi det deles av meg som har et helt normalt hjem, med møbler og interiør som kan passe økonomien til folk flest og som er fra butikker som finnes over hele landet og som har «normale» priser. Selv om det finnes utrolig mange vakre og flotte designhjem der ute, så er det kanskje noe som passer de få?

Men jeg «stjeler» gledelig inspirasjon fra de lekreste design, men leter heller etter måter å ta det inn hos meg ved å finne billigere alternativer eller bruke det jeg allerede har i bod og skap, og på den måten lage det til noe som passer inn i min stil og min lommebok.


Julen

Julen handler for oss om tradisjoner, familietid og masse kos. Vi baker endel og det gjør vi ofte sammen, selv om det er få av julekakene som blir spist, så hører det med at endel ting skal bakes uansett. Vi baker også endel som min farmor på 95 år får, siden hun ikke greier slikt selv lengre. Og da baker jeg alltid nok så hun kan dele med flere av de som bor i samme gang i omsorgsboligen hun bor i. Fint at jeg og jentene kan bake og gi det bort til de som ikke greier selv lengre.

Jentene får så klart også pynte juletreet sammen med meg, og det betyr mere for meg at de koser seg med det enn at det skal se «perfekt» ut på bilder.

Hjemmelaget pynt får også henge på treet❤️ Julen er jo for hele familien og aller mest for barna. Familie er viktig for meg og jeg gjør alt for barna og mannen. Og også for andre i familien og gode venner❤️ At de rundt meg har det bra er det viktigste i livet mitt.

Julepynten kommer fram til første adventshelgen og juletreet har bare blitt pyntet tidligere og tidligere de siste årene og jeg synes det er fint å ha alt framme hele desember, også pakkes alt vekk igjen en av de første dagene i januar.

Jeg kjøper sjeldent noe nytt og har de siste årene hatt samme pynten og det er alltid stas å pakke opp ting man setter pris på og som både jeg og ungene husker fra årene før.

Pynt som barna har laget opp igjennom årene er også framme❤️ Jeg må også ha apotekets julerøkelse tent hver dag gjennom julen, det er juleduften over alle juledufter for meg.

Jeg har også de siste årene vært flink til å ta i bruk ting fra naturen til å dekorere både ute og inne med i juletiden. Det er både gratis og fint å kunne benytte seg av det man finner rett utom husdøra.

Så trær på trappen er sagd ned på egen eiendom, samme med små grantrær som har fått komme inn, greiner fra store Sitkagraner med mye kongler på til bruk i dekorasjon. Og i år så prøvde jeg meg også på å lage to hjerter av bjørkekvister til å henge på veggen ute. Veldig dekorativt, gratis og fort gjort å lage.

Så bruk det dere kan finne ute framfor å gå å kjøpe, men finn gjerne inspirasjonen på Instagram og nett, men lag det til ditt eget. Dette er aktiviteter som barna kan være med på også.

Jentene er også opptatt av å ha det fint rundt seg, så de har alle tre alltid likt å ha fine ting på rommene sine, og vi har nå planlagt oppussing av rommene til de to yngste etter jul, som en del av årets julegave. Nå venter koselige uker med masse julekos, tente lys, godis og tid sammen❤️

Helt til slutt vil jeg bare si tusen takk til alle dere som har gitt meg den gleden av å være i den interiørboblen på Instagram, og til dere i Mahoom for å velge meg ut som ukens Mahoomer❤️ Det betyr veldig mye, og jeg har et ønske om at det kanskje en gang i framtiden kan bli noe mere enn en hobby, kanskje en gang det kan bli til en liten jobb?

Ønsker alle sammen en magisk førjulstid❤️ Håper alle får gode dager sammen med deres kjære og nære❤️

God klem fra Trine❤️

Tekst og foto: Trine

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!