Ukens Mahoomer er Tonje Sanden Bergstrøm

28.09.2019

Hei! Mitt navn er Tonje Sanden Bergstrøm , er 34 år , gift med Stian og sammen har vi 5 barn . Vi bor i vakre Øygarden litt utenfor Bergen.

Boligdrømmen vår startet da vi kjøpte en tomt her ute i 2010. Da hadde vi bodd i Samnanger i noen år og pusset opp en del av en tomannsbolig som var ganske sliten. Med salget av den boligen kunne drømmen starte . Tomten ble kjøpt og vi gikk igang med å velge hvilke hus vi ville ha. Valget falt på «Tårnet» fra Vestlandshus. Det ble ganske mange timer og møter før vi endelig var fornøyd med tegningene . Det ble endel endringer og vi valgte bla en buet terrasse , kinavipp på taket og karnapper itillegg til å forandre endel på planløsningen.

Klikk for større bilde!

Månedene som fulgte inneholdt veldig mange valg og avgjørelser . Jeg elsket det ! Å se huset vokse frem og drømmen bli virkelig var helt magisk !

Som veldig mange andre husbyggere gikk jeg gravid når vi bygget 😅 Huset ble noen måneder forsinket så vi flyttet inn 22.desember 2011, da var babyen kommet og jeg SKULLE feire jul i det nye huset , og det gjorde vi - hele familien ❤️ Det ble en nydelig start for en familie på 5.

Jeg har alltid elsket å være «husmor» og hjalp gjerne Mamma med rydding og pynting . Rommet mitt hjemme hos Mamma og Pappa ble stadig forandret 😄Lidenskapen for interiør tror jeg alltid har lagt der , og den blomstret når vi kjøpte hus.

I 2016 , 26. April så brant det hjemme hos oss. Det var en ulmebrann som startet på kjøkkenet. Ett mareritt som jeg ikke unner noen. Huset måtte rives helt innvending og det meste gikk tapt.Vi måtte igjen starte med blanke ark. Vi valgte da igjen å forandre endel på planløsningen. Vi flyttet feks kjøkkenet til andre enden av huset og flyttet hovedbadet ned. Vi bygget litt på i hallen som gjorde det til en bedre løsning for oss. Vi utvidet inngangen fra hallen til stue/ kjøkken med dobbel skyvedør og fikk vinduer som var lengre.

Å oppleve brann er kjempe skummelt for oss voksne og enda mer skummelt for barna . Vi var ikke hjemme da det skjedde , men det var vi som kom hjem til brannen og alle 4 barna var med. Vi brukte mye tid i ettertid i hagen. Lekte og hadde med oss mat. Vi ønsket at det skulle være fint og trygt å være hjemme,ikke en skummel plass. De fikk etterhvert komme inn å se når det var revet og fulgte hele byggeprosessen nøye. Det tror jeg var godt for de og de gledet seg veldig til å flytte hjem igjen og det gikk over all forventing !

1 år og 2 måneder senere stod huset igjen klart og vi kunne flytte hjem igjen , endelig! Vi valgte like fliser på begge badene og gikk denne gangen for store lyse fliser , både på gulv og vegger. På gulvene ellers i huset valgte vi laminatgulv.

Veggene i stue og spisestue ble tapetsert med lignende tapet vi hadde før , stripete fra Borge. Den elsker jeg og føler den er helt meg ! Guttene sine rom fikk også tapet , her gikk vi mange runder før vi fant noe som passet hver og en. Datteren vår fikk soverommet som har en terrasse , den er gull verdt for en tenåringsjente! Rommet hennes ble malt i en mørkere grå farge og innredet med sengegavel, skrivebord og diverse klesoppbevaring - en drøm for henne.

IKEA Kjøkken

Kjøkkenet er vi kanskje mest fornøyd med . Vi hadde ikea kjøkken før og ønsket oss det denne gangen også. Her ønsket jeg meg veldig en engelsk nisje og mannen tok på seg jobben og bygget en ! Utrolig fornøyd med den. Øyen er ett samlingspunkt og brukes flittig av både små og store!

Prosjektet fremover er å fortsette med uteområdet . Vi har en utfordrende tomt som gir oss endel hodebry når planene skal gjennomføres, men den som ikke gir seg osv 😅

Vi tok det beste valget da vi valgte å flytte til Øygarden og starte boligdrømmen . Vi fikk en humpete start, men nå gleder vi oss bare over vårt hjem og vår familie som har vokst til 7❤️

Tusen takk for at jeg ble valgt ut til ukens Mahoomer ❤️ Håper dere syns det var kjekt å lese og se litt bilder.

Om du vil se flere bilder fra vårt hjem så heter jeg @villahavglimt på Instagram .

Mahoom : Tonje Bergstrøm

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!