Ukens Mahoomer er Tonje Karin N. Østrem

19.10.2019

Hei! Mitt navn er Tonje Karin N. Østrem, og jeg driver Instagramkontoen @homebytonje. Jeg er 26 år gammel, og bor sammen med mannen min, Christian (28), og sønnen vår, Felipe Mathias (4). Christian jobber i Nordsjøen, Felipe er Kaptein Sabeltann-frelst og jeg er for tiden hjemmeværende. Vi bor i en koselig, liten enebolig på Hundvåg i Stavanger.

Jeg har alltid vært opptatt av estetikk og interiør, og likte godt å pynte på jenterommet når jeg var yngre. Men når jeg flyttet hjemmefra vokste gleden for interiør seg enda større. Jeg flyttet inn i leiligheten til Christian når jeg var 19 år. Og etter å ha bodd sammen i ett års tid, bestemte vi oss for å kjøpe noe sammen. Vi ønsket å bo litt mer landlig enn det vi var vant til, og kjøpte oss enebolig på Tau, ei øy utenfor Stavanger.

Instagram

Da vi flyttet inn i det nye huset, måtte vi pusse opp rom for rom. Og det var først da vi flyttet inn der og fant roen, at jeg fikk øynene opp for Instagram. Jeg husker så godt første gang jeg postet et interiørbilde på Instagram. Jeg la ut et bilde av skinnsofaen som vi da hadde, med en haug av hvite puter oppi. Det var veldig utfor komfortsonen min å legge ut et slikt bilde, da jeg egentlig hadde null peiling på verken interiør eller fotografi. Men da jeg så at jeg hadde fått over 100 likes på dette bildet, ble jeg helt hektet. 

Etterhvert begynte jeg å finne masse inspirasjon hos andre IG-brukere, og jeg fikk en helt ny lidenskap for interiør. Jeg ble så inspirert av alle de flotte hjemmene der ute og av alle de ulike stilartene som finnes. Interessen for pynt, lys, duft og blomster vokste seg større og større. Her er noen Instagrambilder av hjemmet vårt på Tau.

Klikk for større bilde!

Enebolig på Hundvåg

Etter at sønnen vår ble født, begynte vi å kjenne på at vi savnet hjemstedet vårt og at vi ønsket å være nærmere byen og resten av familien vår. Dermed solgte vi huset vårt på Tau, og kjøpte oss enebolig på Hundvåg i Stavanger. Her kunne vi flytte rett inn, og vi trengte ikke å gjøre så mye mer enn å male.

Vi valgte å gå for nøytrale farger på veggene. De fargene som går igjen hos oss er varme gråtoner og varme beige toner. Men jeg er også veldig glad i mørke farger, så vi har malt noen kontrastvegger i fargen Dempet Sort. Kjøkkenet syntes jeg også var veldig lyst og kjedelig, så det malte jeg også sort og byttet ut håndtakene. Personlig synes jeg det blir så mye lunere og koseligere med litt mørkere farger.

Før/etter-bilder  

Tenkte jeg kunne vise dere noen før/etter-bilder av noen av rommene i huset vårt.

Huset vårt er på 145 kvadrat, fordelt på 3 etasjer. Akkurat passe stort for oss. Vi har en terrasse til morgensolen, en terrasse til ettermiddagssolen og en koselig hage som vi bruker flittig om sommeren. Vi har bodd her i 2 år nå, og vi trives veldig godt. Nå føler jeg at vi endelig har landet litt, og at her kan vi bo ei god stund fremover.

Jeg er ikke så veldig flink til å følge trender, men prøver heller å følge min egen smak. Også er det jo utrolig gøy å kunne bli inspirert av alle de flinke Instagram- og Mahoombrukerne der ute. Veldig kjekt at det har kommet en egen boligapp! Hvis du ønsker å søke meg opp på Mahoom, er brukernavnet mitt Tonje Nordbø.

Tusen takk for at jeg fikk bli ukens Mahoomer.

Det er veldig gøy om du ønsker å følge meg videre.

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!  

Visa det här inlägget på Instagram

Enjoy your Saturday 🥰

Ett inlägg delat av HOME BY TONJE (@homebytonje)