Ukens Mahoomer er Tina Korsgaard

07.04.2019

Jeg heter Tina Korsgaard og bor sammen med mann og tvillingdøtre i en enebolig i Stavern. Mannen er en handy sivilingeniør, døtrene korpsspillende hesteelskere, og jeg sosionom og barnehagelærer med pasjon for interiør, fotografering, kunst og blomster.


Huset vårt, umiddelbart døpt Den stygge andungen, var altså ingen skjønnhet da vi kjøpte det i 2010. Lite var det også, med bare to soverom. Likevel falt vi pladask - det hadde så fin beliggenhet, nydelig sjøutsikt og en veldig god atmosfære. Tanken var å bygge ut og å forvandle andungen til en svane. Der er vi ikke helt enda, og 9 år senere har vi omdøpt huset til Evighetsprosjektet. Flaks da at vi underveis har funnet ut at vi begge elsker å planlegge og gjennomføre oppussingsprosjekter.


Noe har vi heldigvis fått til på disse årene. Gangen, som tidligere var på størrelse med en skoeske, har etter utbygging blitt et stort, lyst rom med sjenerøs takhøyde. Det er livskvalitet å ha 4,5 meter med garderobeskap i gangen, og deilig å ha utgang til hagen. Her oppdaget vi til vår store glede at vi hadde kveldssol, og fikk bygget en terrasse. Hagen besto for øvrig av en del overgrodd skog og en del fotballbane, og her har vi lagt ned mye tid og penger. Lite visste jeg hvor gøy det skulle være å anlegge hage, og hvor mye jeg skulle elske møkk under neglene og sjauing! Vi snakker mentalhygiene, harmoni og balanse. Og litt (mye!) angst hver gang jeg oppdaget stålorm og frosk i bedet.


Vi har også bygget ny veranda (den gamle holdt praktisk talt på å falle sammen), pusset opp to barnerom (hvorav det ene skal bli hjemmekontor for mannen etter hvert), bygget helt nytt barnerom og hovedsoverom. Hovedsoverommet er ren pur lykke. Det er stort og har massevis av skapplass. Garderobedører mangler imidlertid siden noen (jeg) mente det var mye viktigere å ha kunst som passet i rommet. Også her er det ekstra høy takhøyde, og fra sengen kan vi skimte sjøen. Det er deilig, det! Soverommet er malt i en behagelig blå nyanse. Den satt etter 20 prøvebokser med ulike blånyanser.


Kjøkkenet, et klassisk hvitt Ikea-kjøkken, ble satt inn så snart vi flyttet inn. Jeg elsker benkeplassen og den lange sittebenken under vinduet. Her kan vi også se sjøen, og noe av det koseligste i verden er å krølle seg opp i benken med et glass vin en lørdagskveld mens mannen lager god middag. For det er da viktig å holde kokken med selskap, ikke sant?


Spisestue og stue ligger i direkte tilknytning til kjøkkenet. Vi er glade i å lage mat (jada, det hender jeg bidrar også), og jeg synes det er veldig gøy å bruke tid på borddekking og blomster når vi skal ha gjester. Da er det også stas at det er plass til et stort spisebord i rommet. Verken spisestue eller stue er pusset opp siden vi flyttet inn, og vi klør i fingrene etter å legge ny parkett, bygge peis (den forrige holdt på å kollapse og måtte rives), bytte ut punkterte vinduer og sette inn glassdører for enklere tilgang til terrasse og hage. Altså: Vi malte stuekroken i Dempet Sort fra Jotun i høst, og er veldig fornøyde med det. Grånyansen vi valgte i spisestue og kjøkken lar vi derimot forbigå i stillhet. Denne ble nylig erstattet med Skylight fra Farrow & Ball, og harmonien i heimen er gjenopprettet.


Nå planlegger vi husets andre og sårt trengte bad i tilbygget. Vi har som nevnt tenåringsdøtre (og meg, da. Kanskje mest meg...). Som resten av huset, kommer også dette til å bli innredet i en klassisk og tidløs stil. Det gleder jeg meg veldig til å dele med dere på Mahoom (her finner dere meg som Tina Korsgaard), samt på Instagram: @tina.korsgaard. Håper dere vil følge med!


Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem