Ukens Mahoomer er Stine Bakke Lersveen

17.08.2019

Så gøy å bli kåret til ukens Mahoomer på vår første bryllupsdag 18.08.19!

Jeg heter Stine Bakke Lersveen, er 28 år og bor sammen med min mann og våre to døtre på 4 år og 9 år.

Huset vi bor i har vært i familien i generasjoner, og i 2013 kjøpte vi det av mine besteforeldre.Siden huset var gammelt og hadde to veldig små bad på ca 3 kvm, enda mindre yttergang, og romløsninger hvor man må gå inn i et rom for å komme til det andre rommet, ønsket vi å pusse opp og endre på romløsningene. Det trengtes også å bytte tak etterhvert, så vi bestemte oss for å totalrenovere hele huset og bygge på, og startet prosjektet høsten 2014.

Klikk for større bilder!

- eller, jeg ville pusse opp og mannen pustet ut «jeg klarer ikke å si nei til deg, jeg!»😂

Det er min mann, pappa og bestefar som har stått for oppussingen av huset, og jeg har stått for tegningene, planene og designet.

Jeg har alltid vært kreativ og hatt stor interesse for interiør og detaljer, og som barn ommøblerte jeg ofte rommet mitt og fylte det av møbler og pyntegjenstander. Interessen har vokst seg større med årene, og spesielt da jeg ble hjemmeværende med kronisk sykdom. Da forstod jeg hvor viktig det er for meg å trives i hjemmet vårt og skape en god atmosfære.

Jeg følger ingen spesiell stil i huset, men skaper min egen etter hva som inspirerer meg og gir meg ro. Jeg liker klassisk og engelsk stil, og derfor har vi satt inn toalett og vask fra Heritage på gjestetoalettet, og peisen i stua er også hentet inspirasjon fra det engelske. Flisene i entreen og gjestetoalettet er fra Historiske fliser. Vi har også flere takrosetter i huset, da jeg elsker detaljene disse skaper. Hvit og beige går igjen i hele huset. Jeg er også veldig glad i pastellfarger, og blander pastell rosa, blå og grønn på kjøkkenet, samt rosa og grønt på stua. 

Jeg har alltid hatt sølv i interiøret da jeg ikke syns messing har vært noe fint, men nå begynner jeg å få veldig sansen for messing, og det flytter mer og mer inn på kjøkkenet blandet med pastell. Jeg er nok opptatt av rolige, duse farger, da jeg føler det gir best harmoni. Sterke farger har ikke fungert for meg tidligere.

Når vi først skulle totalrenovere huset, snudde vi også om på de fleste rom i eksisterende bygg, etter hva jeg følte var mest praktisk. Kjøkken ble vaskerom, stue ble kjøkken, soverom ble entré, osv.

Vi bygget en grunnflate på 60kvm, som er stuen vår i dag, og støpte veranda utenfor stua på 80kvm. Stor stue og veranda var viktig for meg, da jeg ønsket å ha det luftig og åpent, men også mulighet til å gjeste familie og venner uten å bekymre meg for plass, siden vi har stor familie.

Når jeg har tegnet og planlagt hvert rom har alltid mye oppbevaringsmuligheter, praktiske løsninger, belysning og nok stikkontakter vært mitt hovedfokus. Vi har valgt å bygge kun tre soverom i huset, for å få god størrelse på de. Istedet for å bygge et gjesterom, valgte vi å gi døtrene våre større rom, og satte heller inn sovesofaer til dem begge, slik at vi har mulighet til overnatting på den måten. I tillegg bygget vi walk in closet til alle soverommene. Dette angrer jeg ikke et sekund på. Det gir bedre oppbevaringsmuligheter i høyden med skap, bedre oversikt over klærne, og det er godt å kunne stenge igjen dører for støvet som naturligvis kommer av klær. I tillegg til det estetiske med et walk in closet.

Før vi pusset opp måtte skjøteledninger dras overalt, og dette satte preg i meg, kanskje litt for mye, da jeg har fått høre jeg overdriver med antall stikkontakter på hvert eneste rom, - men jeg vil heller ha muligheter enn begrensninger!

Samme med belysning, - huset føltes så mørkt og tungt før oppussingen, derfor ble valget LED downlights i hele huset, ikke mindre enn 151 downlights er montert i tak og vinduer og 9 stykker kommer når badet er ferdig. Vi har også noen taklamper i enkelte rom.

Siden stua vår er stor, valgte vi å montere 30 downlights i taket fordelt på to kurser så vi kan dimme de i to deler. Dette er veldig kjekt hvis man ønsker å ha det mørkt når man ser på TV, men allikevel lys på i stuen.

Vi har også montert downlights i alle vinduskarmer, noe som gir en varm og god stemning når du ønsker kun litt lys til feks fredagsfilmen. I tillegg markerer det rommet godt.

Siden jeg også ønsket helt slette vegger i hele huset, har vi brukt Fermacell fibergips, som tåler mye mer enn vanlig gips.

Barnerommene er de to siste ferdige rommene, med fargevalg etter jentenes ønsker - Matilda på 4 år vil helst ha alt rosa, så hennes rom er malt i Delightful Pink fra jotun. Tross for jentene har takhøyde på 250cm, valgte jeg å henge gardiner fra taket på Matilda sitt rom. Dette gir følelsen av større takhøyde og vinduer.

Jenny på 9 år ønsket seg natur preg på rommet med grønne vegger, så hennes rom ble malt med Minty Breeze fra Jotun.

På begge rommene ønsket jeg å bryte veggene litt opp, og valgte tapet på en vegg. Jenny sin blomstrete tapet går perfekt med veggfargen, og Matilda sin tapet går igjen i møblene.

Da vi bygget vaskerommet valgte vi å lage dette også som et bad, med egen inngang utenfra. Dette er veldig praktisk hvis barna er ute og leker og skal inn igjen med våte eller veldig skitne klær, slik at de kan få det av inne på vaskerommet med en gang, og det er enklere for dem med dobesøk uten å måtte ta av sko og hele vinterdressen.

Vi valgte også å legge opp til to vaskemaskiner, noe som gjør klesvask til en lek! Jeg valgte også mye oppbevaring til skittentøy, slik at sortering skal være raskt og enkelt å gjøre.

Når kjøkkenet skulle designes og planlegges, ønsket jeg en stor kjøkkenøy i tillegg til mye oppbevaring. Det er godt å ha en bred og stor flate å jobbe med matlaging på, i tillegg til det er praktisk å servere mat og kaker på kjøkkenøya ved selskaper, siden vi som regel er 25-35 som samles. Flyten med servering går mye enklere og raskere med kjøkkenøya.

Vi valgte også å sette inn en Jøtul F373 Advance i hvit, som har dreiermuligheter og sideglass. På den måten kan jeg få kosen med peisen både når jeg driver på kjøkkenet, og når vi sitter rundt spisebordet. I tillegg er den et smykke i seg selv på kjøkkenet/spisestuen! Veggfargen er malt i Blushing Peach fra jotun.

Totalt har vi fire verandaer, som kanskje i grunn er tre for mye. Men jeg liker å ha mulighetene, og de blir brukt til forskjellige formål. Verandaen ved kjøkkenet var den siste som ble bygget, og der var også den eneste verandaen vi hadde før, før oppussingseventyret startet. Jeg trodde ikke jeg kom til å savne å få opp igjen veranda her, da den ikke har sol hele dagen. Jeg tok veldig feil, og denne verandaen er den som blir mest brukt, - «frokostverandaen».

Siden vi skulle gjøre alt selv av hva som er lov, så har det vært en lang og tøff reise. Man møter alltid på overraskelser underveis, når man pusser opp gamle hus. Alt går ikke alltid etter planen, og nye planer må utformes og planlegges. Det har vært 5 intensive år med oppussing nå, hvor omtrent hver eneste dag og helg har gått med til bygging. Det har vært stressende og krevende for oss alle. Det som har holdt hodene våre oppe og i gang, er tanken om hvordan resultatet blir til slutt, hvor langt vi hele tiden har kommet og resultatene av de ferdige rommene.

Endelig begynner vi å se enden på oppussingsprosjektet. Vi er godt i gang på bad i 2. etg og hvert øyeblikk ferdige med sparkling og maling av trappegang, og da kan vi endelig si oss ferdige med huset!

Takk for jeg ble valgt ut som ukens Mahoomer og fikk dele vårt hjem med dere, jeg håper det var til inspirasjon.

Sjekk gjerne ut min Mahoom (Stine Lersveen) eller Instagram (@villalersveen) for flere bilder og inspirasjon.

Tekst og Foto: Stine Bakke Lersveen.

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!