Ukens Mahoomer er Ragna Helen Brunstad

01.09.2019

Mitt navn er Ragna Helen Brunstad og jeg er 26 år gammel. Jeg bor sammen med mannen min Andreas og våre to katter. Vi bor i en liten bygd utenfor Ålesund som heter Sykkylven. Her har vi bygget drømmehuset vårt.

Vi har vært sammen siden 2013 og sommeren 2017 giftet vi oss. Det var denne sommeren husdrømmen startet.

Å få bygge vårt eget hus er noe vi begge har drømt om lenge. Det var derfor stor stas når huset sto ferdig sommeren 2018.

Byggeprosessen

Det første vi gjorde var å finne den perfekte tomten. Med god hjelp fra svigerfar greide vi nettopp det. Vi fant en tomt bare 200 meter fra vårt forrige hus. Vi falt begge for beliggenheten oppe i fjellsiden med vakker utsikt mot Ålesund og Godøya.

Klikk for større bilder!

Mannen min og svigerfaren min gravde og planerte tomten. Før vi fant det perfekte huset undersøkte vi en rekke huskataloger for å finne nettopp vårt drømmehus. Vi landet på et ferdighus fra Norhus på 250 kvm med fire soverom, to bad, loftstue, stue, kjøkken og hagestue. Når tomten var klar tok byggefirma over byggeprosessen. Selve byggeprosessen startet i oktober og allerede i juli kunne vi flytte inn.

Vi tok utgangspunkt i et ferdighus i herskapelig stil. I samarbeid med byggefirma gjorde vi en rekke endringer fra orginalen, både på romløsning og fasade. Utvendig endret vi vindu og søyler. Innvendig gjorde vi både entre, stue og bad større, samt laget et seperat vaskerom med egen inngang. I tillegg fjernet vi veggen mellom kjøkken og stue for å skape en mer romslig atmosfære. Dette gjorde at vi fikk bedre plass til å ha gjester på besøk. Opprinnelig skulle det være en skyvedør der peisen er plassert, men vi valgte å bruke peisen som romdeler. På den måten fikk vi en åpen løsning samtidig som de ulike sonene ble naturlig avgrenset.

Fra hus til hjem

Sommeren 2018 flyttet vi inn i det nybygde huset vårt. Nå skulle huset vårt skapes om til et hjem. Stilen i huset vårt er preget av hvite og grå toner. En farge vi har brukt spesielt mye er fargen «Hvit Lin» fra Jotun. På de fleste gulv har vi brukt laminatgulv fra Pergo i fargen Sibirsk Eik.

Kjøkkenet vårt er 33 kvm og er et Herregårdskjøkken fra Sigdal. Kjøkkenet er i herskapelig stil med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Vi elsker å ha gjester på besøk og vi valgte derfor en åpen løsning mot stuen. På den måten kan vi ha kontakt med gjestene mens vi forbereder mat på kjøkkenet. Noen av valgene vi er spesielt fornøyd med på kjøkkenet er stor platetopp, god oppbevarings - og benkeplass, et romslig kjølehjørne og kjøkkenøy. Vi er veldig glad for at vi la mye tid og planlegging i kjøkkenet vårt, det er tross alt et av de mest brukte rommene i huset. Kjøkkenet for oss er husets hjerte. Stor stue var også viktig for oss siden vi elsker å ha besøk av venner og familie.

Huset

I første etasje trer du inn i entrén med garderobeløsning. Denne leder til en luftig hall som strekker seg helt til loftstaket og som med sine doble dører viser veien inn i hovedstuen. Til venstre for hallen ligger kjøkken- og spisestueavdelingen som også er tilknyttet vaskerom og en koselig hagestue. Til høyre for hallen ligger en skjermet soveromsavdeling bestående av gjesterom, garderobe og bad. Andre etasje består av ytterligere tre soverom, to innvendige boder, et romslig bad og en loftstue med utgang til balkong.

Prosjekter fremover

Vi har kommet oss godt til rette i vårt nye hus men noen prosjekter står igjen. Høsten og neste vår skal brukes til å lage til uteområdet. Det står igjen en del graving og muring på tomten. Det skal opparbeides natursteinmur i bakkant av tomten og hagen skal utbedres. Vi har enda en del å ta tak i interiørmessig innvendig for å skape huset vårt om til et hjem. Noen av planene vi har fremover er å lage til loftstuen, kjøpe møbler til å ha mellom tv - stuen og spisestuen og få opp litt mer interiør og bilder på veggene. For oss er det viktig å kose seg i denne prosessen så vi stresser ikke. Vi har også en drøm om en garasje i fremtiden, men dette skal planlegges godt. Vi har også en drøm om et motstrømsbasseng i fremtiden.

Takk for at jeg ble valgt ut som ukens Mahoomer og fikk dele vårt gjem med dere. Håper dere syns det var kjekt å få et lite innblikk! Dere er velkommen til å sjekke ut profilen min på Mahoom og Instagram, @villawelhaven

Tekst og Foto: Ragna Helen Brunstad.

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!