Ukens Mahoomer er Miriam

17.12.2021

Hei mitt navn er Miriam jeg er 32 år, og samboer med Ole-Jørgen, vi har vært sammen i snart 15 år og kjent hverandre siden 1.klasse på barneskolen.

Vi bygget drømmehuset for 3,5 år siden i vakre Alvøen et steinkast utenfor Bergen. Her trives vi veldig godt sammen med våre to firbente ,Fant en shih tzu på 12 år og Fia en pus på 3 år .

Interesse for interiør har jeg hatt så lenge jeg kan huske og i de siste årene jeg har fått en voksende interesse for hage også. Mannen er over hode ikke interessert i interiør så inne i huset er det jeg som styrer og har vel egentlig frie tøyler så lenge han får ha godstolen sin i fred.

Da vi kjøpte vår første bolig for 11 år siden kjøpte vi et skikkelig oppussingsprosjekt som vi så et stort potensiale i. Huset var godt vedlikeholdt og hadde en fin hage, men bar preg av at det hadde bodd et eldre ektepar der.

Klikk for større bilde

Samme dag som vi fikk nøklene i hånden begynte vi å rive deler av underetasjen. Der bygget vi en utleieleilighet som kom godt med når vi skulle begynne på alle prosjektene som vi hadde.

Som nyetablerte pusset vi opp litt etter litt, jeg drømte lenge om et nytt kjøkken. Kjøkkenet som stod i huset var en gammelt eikekjøkken som ikke var min stil i det hele tatt. Etter noen år gikk den drømmen i oppfyllelse, drømmekjøkkenet ble et herregård kjøkken fra Sigdal.

I løpet av de 6 årene som vi bodde i huset pusset vi opp alle rom bortsett i fra badet og vaskerommet. Vi trivdes godt i huset ,men en dag kom mannen hjem fra jobb og hadde snakket med en kollega, de hadde sett på en tomt og hadde lyst å bygge tomannsbolig. Etter å ha undersøkt fant de ut at det ikke var regulert til annet en eneboliger. Da slo jeg fra meg tanken om å bygge hus ,men det hadde ikke mannen gjort. Vi bestemte oss for å undersøke videre og kom frem til at her ville vi bo.

Vi la inn bud på tomten, la ut huset for salg og flyttet tilbake til start i kjellerleiligheten til svigers på 35 kvm som vi bodde i før vi kjøpte huset. Nesten alt vi eide pakket vi ned og lagret hos mine foreldre og resten stuet vi så godt som vi kunne rundt om i leiligheten.

Nå skulle det planlegges.

Vi bestillte utallige kataloger fra ulike leverandører og endte opp med å ta utgangspunkt i en husmodell fra boligpartner. Huset som heter på papiret herskapelig spesial, har vi tegnet selv.

Vi brukte lang tid på å tegne huset innvendig og satt med millimeterpapir, blyant, viskelær og linjal. Vi ønsket oss et soverom med eget bad og walk-in garderobe, et stort kjøkken, engelsk peis og god plass på vaskerommet .

Vi ønsket å bygge med en utleieleilighet, så vi brukte litt tid på å få den til å passe inn planene ellers, sånn at vi fikk inngang på hver vår side av huset. Etter flere runder med Boligpartner kom vi fram til endelig løsning og byggesøknad ble sendt til kommunen.

Etter kort tid kom klarsignalet fra kommunen og grunnarbeidet kunne starte. 22 november 2015 ble det første «spadetaket» tatt og 21 januar var rørleggeren ferdig med vann og avløp i byggegrunnen.

Siden mannen, svigerfar og hans tre fantastiske brødre er av den handye typen ble grunnmuren satt opp av de. I ca 4 uker gikk de i all slags vestlandsvær og bygget grunnmur og 19 februar var vi klar for å støpe.

3 mars begynte Boligpartner sine snekkere og 22 mars var etasjeskillet lagt. Nå gikk det radig unna og allerede 11 april hadde vi tett hus. Vi var utrolig heldige med været, ifra snekkeren begynte i februar til huset var tett i april hadde vi nesten ikke hatt nedbør, i Bergen! Så tørketid var ikke et tema hos oss.

Igjen hadde vi været på vår side i tiden som kom. Vi fikk benytte oss av stillaset til snekkerene, så huset fikk to strøk med beis i rekordfart med hjelp av mamma, pappa og svigerfar. Siden mannen er elektriker sto han for den elektriske installasjonen med hjelp av min bror og pappa som også er i faget.

Mannen, svigerfar og brødrene la også gulv i hele huset. Sparkling, pussing og maling av tak fikk vi et firma til å ta seg av , mens jeg malte og malte. Valget falt på gips på vegg og i tak da jeg føler det er lettere å male over når man vil skifte farge.

Vi har også valgt Sonos anlegg, med to høyttalere i taket på kjøkkenet, fire i stuen,en på hvert av badene og noen løse høyttalere rundt om i huset går husvasken unna i en fei.

Jeg som er over snittet interessert i interiør koste meg veldig med planlegging av hvilke dører, farger, gulv, trapp, fliser osv vi skulle velge, men det vanskeligst av alt synes jeg faktisk var badene da de skal vare i mange år uten at man blir lei eller de går av moten.

Kjøkkenet fra det gamle huset ble savnet og når vi skulle planlegget det ble ikke valget så vanskelig, klarer dere gjerne å gjette hva vi valgte ? Jepp det ble nok favoritten nok en gang, herregård fra Sigdal som jeg er så glad i.

Da huset stod ferdig falt alle brikkene på plass og jeg kunne endelig begynne å innrede rommene. Det å dille og bruke tid på innredning er noe av det gøyeste jeg vet. Jeg brukte god tid på alle rommene og føler egentlig at det er noe man aldri blir helt ferdig med. Men det er vel sånn når man er over gjennomsnittet interessert i interiør.

Jeg finner mye inspirasjon på Instagram og Mahoom. Og blir alltid glad når jeg oppdager nye spennende kontoer.

Følg meg gjerne på Instagram : @Villa_alvoen eller Mahoom: Miriam olsen

Det å bygge hus har vært fantastisk opplevelse, men også slitsomt, vi trives veldig godt og gleder oss til mange år videre. Nå gjenstår det en del hageprosjekter og garasje. Mannen håper på å kunne gå igang med den nå i år.

Tusen takk for at jeg ble valgt ut til å være ukens mahoomer og takk for meg 🙂

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!