Ukens Mahoomer er Marianne Solberg

31.03.2019

Husdrømmen ble virkelighet

Mitt navn er Marianne Solberg og jeg driver Instagram kontoen buildingadream_. Denne startet jeg opp mens vi holdt på å bygge drømmehuset vårt. Det var faktisk en venninne som sa til meg at jeg burde skaffe meg en Instagram konto og legge ut hus bilder der i stedet for Facebook. Jeg var utrolig usikker og mente selv at jeg ikke hadde tid til dette, men plutselig var det gjort og jeg har ikke angret på det.

Jeg er 34 år og samboer med en flott mann som har utdannet seg til tømrer, byggmester og takstmann. Dette var for å kunne bygge og prosjektere huset selv, men også stå sterkere i jobbmarkedet. Vi har vært sammen siden 2007 og i 2008 flyttet jeg til Bergen. Vi bodde i en flott leilighet han hadde pusset opp selv noen år før jeg flyttet inn. Sammen kjøpte vi katten Timba. Han er en hellig brima og ble vårt første barn. Jeg er utdannet fotterapeut og hudpleier, og hadde litt forskjellige jobber de første årene mine i Bergen. Men tilslutt endte jeg opp på Flesland som Beauty Consulent for Lôreal Luxe. Der har jeg jobbet i snart 8 år med fantastiske kollegaer. Hvis noen lurer på hva en Beauty Conslulent gjør, er det et finere ord for selger. Min jobb er å få kundene til å føle seg velkomne og ivaretatt, og helst legge igjen hele ferie budsjettet hos oss. Jeg virkelig elsker alt som har med kosmetikk å gjøre. Det gir meg luksus følelsen og jeg får aldri nok. Jeg har en samling på ca 200 parfymer.

Klikk for større bilder!


Ellers er vi foreldre til Victoria på snart 4 år, og en liten prins som kommer i juli. Jeg er et skikkelig A menneske, men av og til elsker jeg en god fest til langt på natt. Jeg er veldig sosial og sommeren er min absolutte favoritt årstid. Hadde jeg fått velge hvor jeg skulle vokse opp eller flyttet til hadde det blitt LA. Jeg kunne hatt sommer hele året og blir lett påvirket av mørke tiden.

Som person er jeg er veldig strukturert og trives best når det er ryddig rundt meg. Har jeg først begynt på noe vil jeg aller helst fullføre. Jeg er en sånn person som faktisk liker å rydde og foretrekker det framfor trening. Er litt for glad i sjokolade og hvetebakst og drikker te hver dag.

Men det jeg brenner aller mest for er interiør. Den interessen har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Min pappa bygde et dukkehus til meg når jeg var liten, og jeg kunne bruke timevis på å møblere huset om igjen og om igjen. Det samme gjorde jeg med soverommet mitt. Jeg blir liksom aldri fornøyd lenge av gangen og ser alltid nye muligheter. Jeg elsker å fornye hjemmet vårt og det er stadig i endring. For meg er det også viktig å se muligheter med de midlene man har. Budsjettet for inventar i huset har vært veldig lav så jeg har måttet bruke mye som vi hadde fra før og spare opp til å kjøpe nye ting etter hvert.

På ønskelisten min nå står det:

Ny sofa

Tepper i stuen

Bilder på veggene

Lysskjerming i stuen og kjøkkenet

Min samboer har alltid hatt en drøm om å bygge sitt eget hus. Han var utdannet tømrer når vi møttes og det tok ikke lang tid før han begynte på byggmester skolen. Like etter meldte han seg på tegnekurs for å tegne huset selv.

Hele byggeprosessen startet ved at vi fant ut hvor det kom til å bli noen ledige tomter i nærheten. Samboeren min kjente noen som kunne fortelle oss at om en stund ville det bli ledig 20 tomter med fantastisk utsikt. Vi begynte å se på ulike hus og stilarter. Vi var lenge inne på å bygge en funkis villa, men endte opp med et som kan minne litt om et amerikansk hus. Jeg virkelig elsker den stilen og er ingen minimalist. Det var mye vi hadde på ønskelisten, og noe fikk vi til og noe gikk dessverre ikke av ulike grunner.

Dette var min ønske liste:

Basseng ute

Badekar helst med bobler

Sjakt til vaskerom for skittentøy

Peis

Amerikansk trapp

Bar i kjelleren

Vin kjeller

Walk in closet

Garasje

Solrik uteplass

Hage

Benkeplate i stein

Vi begynte å tegne og jeg aner ikke hvor mange utkast det ble av hus tegningen, men tilslutt fant vi en løsning som ble best for oss. Det ble ikke mulig med klessjakt eller peis. Men vi tegnet så stort som overhodet mulig så vi har muligheter til å ta i bruk hele huset etter hvert. Huset er på rett under 500 kvm og inneholder 4 etasjer, plass til 3 biler i garasje, utleie leilighet og en kjeller med uendelig mange muligheter. Vi gjorde alt vi kunne selv, med unntak av elektrisk og rør. Jeg fungerte som en hjelpende hånd, ryddehjelp, humørspreder og kokk. Vi fikk med oss gode venner og familie på de største områdene og tilslutt ble det ferdig.

Fargevalg og stil

Jeg har alltid vært veldig glad i lyse farger, men syns det er utrolig flott med en brytning eller en kontrast. Stilen min vil jeg beskrive som klassisk og glamorøs. Jeg elsker detaljer. I øverste etasje som er loftet er det et stort oppholdsrom, to små kryp boder og et lite toalett. Oppholdsrommet blir i dag brukt som kontor, men her skal vi også gjøre det litt hyggeligere snart å lage det om til en tv stue.

I 2 etasje har vi to soverom hvor det ene er Victorias rom, det andre er gjesterom, men blir snart rommet til babyen og disse to har et eget bad. I tillegg har vi vårt master bed Room suite som jeg kaller det. Der er det walk in garderobe, soverom med fantastisk utsikt og tilhørende balkong utenfor og vårt bad. Jeg ville gjenskape den følelsen av luksus som jeg har fått de få gangene jeg har vært på cruise eller et flott hotell. Den følelsen ville jeg gjenskape hver dag. Så på badet er det et stort dobbelt badekar/boblebad også med samme utsikt som soverommet. Det er stjernehimmel i taket som gir en magisk følelse på mørke kvelder. Dobbel vask og dobbel dusj. Her har jeg valgt lyse marmor fliser på gulv og vegger.

I 1 etasje kommer man som gjest inn i gangen vår. Det er her jeg har prøvd å gjenskape litt av den typiske amerikanske trappen som er stor og svinger seg oppover, høyt under taket med en stor lysekrone hengene ned. Jeg ville gi gjestene mine litt wow effekt. Vi har også valgt doble dører. Lyse store fliser på gulvet og lys hvit mønstret tapet på veggene. Med tiden vil det også ligge et teppe i trappen. Det som også gjør dette rommet så spesielt i forhold til manga andre hjem er de buede veggene og den lille balkongen ut ifra et av barnerommene i 2 etasje. Dette gir gangen et særpreg du vil huske. Ut ifra gangen kan du gå videre inn i stuen, vaskerommet eller et lite gjestetoalett.

Dette rommet er litt i kontrast til resten av det ellers lyse hjemmet vårt. Her er det mørke fliser på gulvet og svart stein imitert vask. Men selv om badet er mørkere i fargevalget enn resten av huset bærer det like mye preg av glam der inne også. Jeg vil at gjestene mine skal ha det komfortabelt og fint rundt seg. Dette toalettet blir også mye brukt av oss som bor her og jeg er veldig fornøyd med at det ble toalett der. Planen var enten å lage et grovkjøkken der eller garderobe til yttertøy.

Etter gangen kan man gå inn på stue og kjøkken. Vi har valgt åpen løsning som er praktisk når man har gjester og det gir et luftigere preg på rommet. Ulempen er jo at man fra stuen ser hvordan det ser ut på kjøkkenet og det er umulig å gjemme bort noe rot. Dette rommet har vinduer og dører fra gulv til tak langs hele solsiden. Dette er både fint, men kan også bli varmt på solrike dager. Her har vi samme flotte utsikt som fra soverommet vårt. Vi ville lage rommet med en liten vri så på midten av rommet går veggene og vinduene ut i en bue som da er den lille balkongen ut fra vårt soverom. Dette syns jeg gir rommet et herskapelig preg. I dette rommet har vi også valgt å ha spotter langs hele rommet og med en lysende led stripe øverst som gir det lille ekstra. På kjøkkenet har vi valgt et klassisk kjøkken, men med svart granitt benkeplate. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valget mitt. Jeg virkelig elsker benkeplaten.

Siste rommet i denne etasjen er vaskerommet. Det rommet er ikke ferdig enda så her er det ikke tatt noen bilder. Det er dette rommet vi kommer inn i når vi går inn via garasjen. Her har vi satt inn enkle garderobe skap. Ventilasjon anlegget står her, vaske maskin og tørketrommel. Med tiden vil vi sette inn en vask og mer benkeplass. I dette rommet kan man også gå ned i huset siste etasje som er kjelleren.

I kjelleren har vi ikke bestemt oss enda for hva som skal komme der. Men det vi vet er at her blir det nye gjesterommet med tilhørende bad, så de slipper å gå opp to etasjer for å dusje. Ellers i trappeoppgangen blir det en slags vinkjeller. Vi tenker også på mulighetene for et lite treningsrom, her blir det nok også en bod og kanskje et hudpleie/fotpleie rom hvis jeg starter opp for meg selv 😊

For de av dere som ikke har laget dere en profil i Mahoom, vil jeg absolutt anbefale dere å gjøre det. Det er veldig enkelt. Mahoom er en bolig app du har på telefonen. Den kan på mange måter minne om Instagram, men har en mye mer ryddigere profil. Her kan du skrive mer om deg selv og boligen din. Du deler inn profilen din i ulike rom. Du velger selv hva disse rommene skal hete. Det finnes ingen algoritmer så alle blir like mye sett. Utrolig spennende å bli med på noe som er så nytt og som har så stort potensiale.

Videre planer for denne sesongen er å få gjort mere utvendig. Vi ønsker å asfaltere veien ned til garasjen, lage en fin trapp foran ved inngangsdøren, plante en hekk, lage noen blomster bed og kanskje også så litt gress. Det blir en travel sommer og vi skal kose oss masse utendørs. Håper du vil følge meg på veien vider på Mahhom og Instagram

På Mahoom heter jeg Marianne Solberg

På Instagram heter jeg buildingadream_

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem