Ukens Mahoomer er Kjersti Skarpodde Paulsen

16.06.2019

Mitt navn er Kjersti Skarpodde Paulsen, og jeg er 36 år. Jeg er ekstremt utadvendt, og er nok til tider en høylytt person (ler høyt, og mye). Jeg er en sta, egenrådig, positiv, optimistisk person som liker å ha kontroll.

Jeg er opprinnelig fra kystbyen Kragerø og har bodd mange steder i mitt liv, men havnet til slutt på Grindvoll, Hadeland. Her bor jeg sammen med min mann Robert og våre 2 hunder, Liam & Loke (5 & 6 år).

Klikk for større bilder!

Jeg er veldig aktiv på Instagram med kontoen @myinteriorandme De som allerede følger meg der har nok sett Liam & Loke før, da de sniker seg med på ganske mange bilder. Jeg har ikke egne barn, og er nok (kanskje derfor) det mange vil si sykelig opptatt av hundene mine.

Foruten hundene mine, er jeg veldig glad i musikk. Musikk interessen min førte til at jeg begynte å danse for 4- 5 år siden, nå danser jeg minimum 1 dag i uken. Jeg elsker å danse, det gir meg masse energi og er en utrolig fin måte å holde seg i form på.

Jeg er veldig glad i naturen og er veldig glad i en tur i skogen/ fjellet, det gir meg ro i en ellers stressende og hektisk hverdag. Sist men ikke minst, så er jeg lidenskapelig opptatt av øl. Mannen min og jeg var i forrige måned på ølbryggekurs sammen, har kjøpt oss ølbryggeutstyr, og vi vil i disse dager sette vår første batch sammen hjemme. Vi elsker å smake nye typer øl, og beste ferien er vel for oss en tur til øllandet Belgia.

I 2012 kjøpte vi huset vi bor i nå, og startet sånn smått å pusse opp. Jeg har alltid vært glad i interiør, men ikke på det stadiet jeg er i dag. Jeg oppdaget Instagram, og det tok ikke lang tid før jeg var hektet. På det tidspunktet hadde jeg den samme stilen som alle andre hadde på den tiden, shabby chic. Jeg jobbet med salg av interiørartikler fra Casa Interiør på si, og det var den type produkter jeg solgte der. Det tok ikke lang tid før huset vårt var fylt opp med hjerter og Home skilt, til mannens store fortvilelse. Jeg fikk til slutt forbud mot å kjøpe flere hjerter, og når det gjaldt skiltene; så var han fullstendig klar over at han var hjemme, så det trengte han heller ingen påminnelse om.

Etter å ha surret rundt på Instagram og fått en masse input og inspirasjon i noen år, begynte jeg i 2015 å lure på hva jeg skulle gjøre når jeg ble stor. Jeg jobbet på det tidspunktet med salg og prosjektering av ventilasjons- og sentralstøvsugeranlegg, noe jeg trivdes med, men det var noe som manglet.

Jeg tok derfor kurset «Interiør innreder» ved Norsk Interiørskole, dette for å være en mer interessant kandidat i en jobbsøkerprosess. Kurset varte i 6 måneder 5 dager i uken, ved siden av jobb (også 5 dager i uken). Det var utrolig slitsom, men også vanvittig morsomt og ikke minst lærerikt. Nå hadde jeg funnet min egen stil, og var 100% oppslukt i og av denne. Jeg måtte derfor jobbe mye med meg selv med tanke på å åpne øynene for andre stilarter, farger og fargesammensetninger.

I dag elsker jeg mange forskjellige stiler, og kunne vel levd med en rekke forskjellige stiler hjemme.

Huset vårt i dag er nok innredet med utgangspunkt i den type hus vi bor i, samt plassering med skogen som nærmeste nabo. Jeg er utrolig glad i jordfarger, noe hjemmet vårt bærer preg av. Jeg ønsket meg et hjem jeg kunne komme hjem, kjenne at jeg senket skuldrene og fant roen.

Jeg elsker alt i gull og grønne planter. Planter gir meg masse gleder og energi. I skrivende stund har jeg 50 planter i stue/kjøkken, noe som er lite til meg å være.

Jeg bryr meg lite om hva andre synes om stilen min, og innreder med det jeg synes er fint og behagelig. Jeg digger folk som er seg selv fullt ut ,og det er ingenting som er mer spennende enn å finne en ny profil med en helt unik stil.

I 2016 begynte jeg som salgskonsulent interiør i Lindbak på Gjøvik. Jeg hadde hele veien tenkt at jeg skulle drive med boligstyling, men nå fikk jeg andre muligheter. Lite visste jeg da om at jeg rett og slett hadde landet DRØMMEJOBBEN.

Det viste seg at jeg i den nye jobben fikk en utrolig spennende og variert hverdag. Ingen dag er lik, og ingen prosjekter heller. Her fikk jeg muligheten til å innrede sosialesoner, møteplassen, arbeidsplassen, undervisningsarealet, venterommet, helse og omsorgssenter, restauranter/ cafeer ALT MULIG. Tenk å få muligheten til å bidra til at alle disse sonene, og alle menneskene som jobber, bor og oppholder seg i disse sonene, har en litt bedre hverdag??? Det er jo helt fantastisk.

Jobben har også lært meg masse om bruk av farger og fargesammensetninger, som jeg ikke var like god på tidligere.

I dag jobber jeg som leder for avdelingen på Innlandet (Gjøvik, Hamar og Tynset), der vi er 22 ansatte totalt. Det er en krevende og utfordrende jobb som tester meg, og former meg hver eneste dag. Det beste med jobben min er å jobbe med, motivere og engasjere folkene rundt meg. Om det er kollegaer, eller kunder.

For meg er det ingenting som er mer givende enn å kunne jobbe med møbler og interiør, og å kunne bistå andre med å få litt triveligere rundt seg.

Vi er langt fra ferdige med oppussingen av nåværende hus, og det kommer vi vel kanskje ikke til å bli heller. For innen vi er ferdige, starter vi nok på nytt. Derfor er drømmen vår å kunne bygge nytt, og vi er derfor på let etter tomt. Det er en lang prosess, da det ikke viser seg å være så lett og finne den riktige tomten for oss.

Vi har funnet huset vi ønsker oss, tegnet det om, og oppe i hodet mitt er vel ikke langt unna å ha innredet det hele allerede.

Jeg oppdaget Mahoom for en månedstid siden, og jeg er forelsket. Appen har så utrolig mange muligheter. For de som er hektet på interiør og bolig, er dette den ultimate appen. Jeg gleder meg til å følge med videre, for en ting er sikkert; dette er bare starten. Tusen takk for at jeg fikk muligheten til å være #ukensmahoomer, det setter jeg skikkelig stor pris på.

Kjersti

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!