Ukens Mahoomer er Kine

22.11.2019

Hei hei! Kine heter jeg og bor 10 min unna Lillehammer, i ei koselig bygd som heter Vingrom! Jeg driver Instagram kontoen herskapelig_hus. Jeg er 34 år gammel, gift med Kim og har 2 barn, Emilie på 14 år og Niklas på 8 år. 


Kim har jobbet på G sport i 16 år,mens jeg er frisør og er i åpningsfasen med å åpne min egen salong "Hair Crush" på Brummundal.

Vi bor i et nybygget hus over to plan på 243kvm. Huset vårt stod ferdig i januar 2019 og her koser vi oss stort som en familie!

Klikk for større bilde.

Jeg og mannen min snakket frem og tilbake over flere år om å bygget vårt eget hus,men vi fant aldri en passende tomt og det ble alltid med snakket. Mannen min er en person som trenger "et spark i rompa" og er mere skeptisk til alt, mens jeg ser sjelden problemer og mener at alt løser seg. Kombinasjonen av oss to er at vi begge utfyller hverandre veldig godt.

I 2017 så fikk vi vite at det skulle bygges et helt nytt boligområde i bygda og lysten på drømmetomta ble enda større. Vi gikk frem og tilbake med oss selv og vi kontaktet megler, det var da ballen begynte og rulle. Vi bestemte oss rimelig fort for å "kuppe" tomta vi ønsket oss og plutselig ila noen uker så var drømmen enda nærmere enn noen gang! vi kjøpte tomt og planleggingen kunne endelig starte. 

Tegne huset vårt selv 

Da det kom til valg av hus så kikket vi gjennom utallige hus kataloger, googlet oss grønne og surfet på nettet. Vi fant liksom aldri drømmehuset, og til slutt bestemte vi oss for og tegne huset vårt selv for å få det akkurat sånn vi ønsket. Jeg hadde alltid en drøm med åpen løsning fra 2 etg og ned i trappeoppgangen og gjennomgående peis og det var noe jeg var meget bestemt på. Vi ante jo egentlig ikke hvordan vi skulle gjøre det, men jeg kan love deg at du kommer rimelig langt med penn, papir og linjal i en sånn prosesssakte men sikkert formet vi huset vårt med hjelp av en hustegner som guidet oss etter alle kunstens regler. Tegning av huset var ikke lett da vi begge hadde ønsker, men til slutt så kunne vi endelig motta hus tegninger som var godkjente og som vi begge to var fornøyde med! Drømmen var endelig en virkelighet. 

Ventetiden var den verste for meg og i den tiden så planla vi innvendig. Jeg er stolt over at vi planla dette sammen og at det var vennskap mellom oss gjennom hele prosessen, vi bestemte oss for at vi er et team og gjør dette sammen begge to. Det eneste jeg ikke ville ha kontroll på og der jeg ga mannen full planlegging alene på var garasjen og hundegården, følte at jeg ikke kunne bidra så mye der.

Vi valgte ut et fantastisk og solid team av leverandører på huset vårt og vi fikk en meget bra service og veiledning slik at vi fikk det akkurat sånn vi ville,  mange valg måtte tas og det var ikke alltid lett for oss! Føler vi var veldig heldige med at alt gikk fint for seg og vi slapp og "klage" og at ting måtte gjøres annerledes! 

Maling fra Jotun

Valg av farger inne var et vanskelig valg! Hele huset innvendig måtte males da vi valgte "walls2paint" på alle flater og valgene vi tok er vi veldig fornøyde med da de harmonerer godt med hverandre! Vi endte med maling fra Jotun: deco blue på vårt soverom samt den tilhørende walk in garderoben. Minty breeze i gangen og trappe oppgangen, tåkedis i stuen oppe, evening green på kjøkkenet og i stuen valgte vi tåkedis samt fargen elegant på peisen og kontrastveggen.

Smarthus

Siden vi har utrolig mange stikk kontakter osv i huset så er jeg glad for at vi valgte disse i sølvdetalj de var ikke stor prisforskjell, men det utgjorde en veldig forskjell da det kom opp dette er en detalj jeg virkelig anbefaler videre. 

Vi valgte og oppgradere huset til og bli et smarthus, all styring av strøm og lys styres via en app på tlf og vi kan sette opp forskjellige scenarioer gjennom dette,  vi valgte også å ha sonos musikk anlegg på 3 soverom, kjøkken, stue og verandaen.

Etter mange timers egen innsats i bygge prosessen så var det innflytnings klart i januar 2019 og vi ser nå frem mot og feire vår første jul sammen i det nye huset vårt ta gjerne en titt på Instagram for flere bilder av huset vårt!

Takk for at jeg ble valgt ut som ukens "Mahoomer" 

Tekst og foto: Kine Bakken.

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!