Ukens Mahoomer er Kathrine

30.06.2019

Mitt navn er Kathrine, jeg er 26 år og er samboer med Håkon(27). Vi har vært sammen i litt over 5 år og ble samboere etter bare noen måneder. Håkon kjøpte seg en leilighet på 42 kvm, og han villa ha meg med på flyttelasset. Det året vi bodde der ble en liten prøvelse for oss da det var så lite og vi hadde forskjellige behov og måter å slappe av på.

Ny leilighet og oppussing

Like før det hadde gått ett år begynte vi å skrolle etter leiligheter på Finn. Etter uttallige visninger fant vi endelig en leilighet som begge falt for. Jeg falt for beliggenheten og Håkon falt for oppussingen som måtte til. Det skrek av 60-tallet her inne. Jeg må ærlig talt innrømme at jeg så mørkt på akkurat den biten. Men, det var flott beliggenhet, nærhet til alt vi trengte og det var her vi begge hadde vokst opp og ville være i fremtiden.

Klikk for større bilder!

Vi begynte med å rive og plutselig var det bare grunnstammen igjen. Her var det ikke å ta rom for rom. Derfor flyttet vi også inn i jente - og gutterommet hjemme hos mor og far. På denne tiden var vi begge i full jobb, jeg som butikkmedarbeider og Håkon som elektriker. Jeg prøvde å være med så mye som mulig, men uteble litt fra startfasen ettersom jeg jobbet skift. 

Baderom før og etter


Jeg har også en lang historie med depresjon, angst og søvnsykdom, og egentlig vet jeg at jeg ikke klarer å ha mange baller i luften samtidig. Det tok derfor ikke mange månedene før jeg var 100% sykmeldt. Det ble rett og slett for mye for meg å finne en balanse på å ta vare på meg selv, forholdet, være på jobb, delta i oppussing og det sosiale. Håkon var utrolig flink, han sto på ettermiddager, kvelder og helger. Han gjorde det han likte og kunne. Vi var også veldig heldige med familie som stilte opp.

Prosjektet gikk heldigvis fremover og jeg ble med å bygde så lenge helsa tilsa det. Hovedfokuset mitt ble på hvordan vi ville at sluttresultatet skulle bli. Jeg så på uttallige fargekart og trålet meg gjennom butikk etter butikk. Jeg var i veldig dårlig form den gangen og interessen min var deretter veldig lav. Målstreken føltes ut som den var milevis unna. Men, etter 9 måneder med hardt arbeid var det endelig klart for innflytting! Og det var først nå jeg så smått oppdaget interiørverden på instagram. 

Etter å ha bodd oss inn i noen måneder kom interessen for meg også. Jeg begynte så smått å legge ut bilder av vårt hjem og ble raskt hektet. Håkon skjønte ingenting av denne interessen, og ler godt av meg når jeg styrer og styler for å ta bilder. Men han liker seg heldigvis godt i leiligheten som vi har skapt til et hjem.

Til tider kan det være litt mye interiørartikler for han, men det har som regel ikke stått lenge før jeg er på utkikk etter noe nytt. Som han selv sier, hadde han bodd her alene hadde det nok vært bare to campingstoler, en stor TV, kjøleskap og ei seng her inne. Godt han kan kose seg i en sofa istedet! 

Jeg får så mye inspirasjon og ideer ut av denne interiørverden at jeg har malt om både stue og kjøkken. Disse ideene har ikke Håkon visst noe om før han har kommet hjem fra jobb og det er ferdi malt. Heldigvis har han likt resultatene! Jeg liker også å endre på farger på pynteputer og gardiner.

Jeg kan raskt bli lei og ivrig etter endring. Men jeg elsker alltid når våren kommer for da blir det byttet til rosa. Den fargen har jeg blitt så glad i med årene! Håkon har aldri nevnt noe om fargebyttene, men da det kom rosa sengetrekk fikk jeg høre det. Da ble det for mye rosa for en mann. Han er veldig flink til å la meg pusle og kose meg med dette. Det kan dog fort bli litt mye ideer fra min side, men det blir stort sett ideer jeg kan drømme om. Og drømmer kan det raskt bli mange av! Vi er i alle fall fornøyd med leiligheten vår som den er i dag.

En dag blir det nok å jakte på noe større, men alt til sin tid. Håper dere likte å lese om vår bolighistorie og titt gjerne innom meg på instagram @kathshome og mahoom (Kathrine Keiseraas). Og takk til Mahoom som valgte meg som ukens mahoomer! 💕

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!