Ukens Mahoomer er Jeanette

09.06.2019

Mitt navn er Jeanette, og jeg driver instagramkontoen Englehvitt. Navnet skulle nok vært byttet, da det ikke representerer hverken meg eller huset mitt lenger. Navnet ble til i 2009 da jeg startet bloggen 'Englehvitt' på blogspot. Den gang da var det blogg som var det store. Mye har skjedd på 10 år. Nå er jeg fortrinnsvis på instagram og har ikke laget noen innlegg på bloggen på veldig lenge. På Mahoom legger jeg også ut et knippe bilder som jeg føler representerer meg og mitt.

Klikk for større bilder!

På den tiden bloggen startet, skulle alt være hvitt, å da mener jeg ALT! Vegger, tak, møbler, gardiner, puter, lys og dekorasjonsartikler. Og for ikke å glemme; masse engler og englevinger, store hvite madonnafigurer, shabby chic og jeanne d'arc over det hele.

Anyway: Jeg er 39 år, gift og har 2 barn. En nydelig, snill, sporty og kreativ jente på 7 år og en praktfull guttebaby på snart 8 mnd. Vi har en Japansk spisshund som heter Prins Leon og en Norsk skogskatt med navn Sofus. Jeg jobber til daglig som Hus og hytteselger på Norgeshus Næstby Entreprenør as, men er for tiden ute i permisjon med minste gullet.

Vi bor landlig

Vi bor landlig til litt utenfor Mosjøen; byen midt i Norge. Det var først og fremst beliggenheten med stor tomt og utsikt mot Fusvatnet som avgjorde kjøpet. Huset var et tradisjonelt 80-tallshus som vi etterhvert har renovert fra kjeller til loft. Huset er på 3 plan med kjeller, hovedetasje og loft, tilsammen vel 300m2. For 4 år siden satte vi spaden i jorda og bygde ut. Dette resulterte i ny spisestue og ekstra stue. Prosessen kan følges på instagramkontoen om man blar litt "i arkivet".

Interiørintressen

Interiørinteressen startet som hos mange; på jenterommet hjemme hos foreldrene mine. Der danderte og stylet jeg etter beste evne. Med fine møbler pappa hadde snekret til meg og typiske "krushunder" fått i gaver eller kjøpt selv. Det var rosa som gjaldt da🌸 Rosa gardiner, matter, duker, lys, søppelbøtter og puter. Og fine hesteplakater på veggene. Gøy å tenke tilbake på.

Interiørstil

Min stil er nok noe påvirket av trender, men jeg setter sammen det jeg synes er fint. Har også med litt DIY og arvegods. Jeg liker jordfarger, beige, hvitt, krystall, glass og sølv og litt sort. Og jeg eeeelsker speil😍 Har speil overalt, de reflekterer lys, finnes i utallige variasjoner og gir en spennende, eksklusiv og fin effekt. 

Jeg er enda ikke kommet over "rosatiden", så rosa elementer er å se over hele huset i form av lys, puter og blomster. Jeg er ingen "fargerik dame", det skal sies. Har stadig prøvd med litt farger. Sist høst hadde jeg grønne velourgardiner, puter og pledd, men det varte ikke lenge. Det lyse og duse er og blir meg, og gir meg ro i sjela. Stilen er kanskje litt i retning amerikansk glamstil, men med personlig vri. Jeg liker også det rustikke, som i treverk og kurvdetaljer. Mye av det rustikke har nå blitt overflyttet til hytta.

Hytta

Hytta er en egen historie. Et nedlagt gårdsbruk overtatt etter min kjære pappa. Der har vi har bygd på tømmerstua, pusset opp og renovert det meste. Om noen er interessert i å se bilder derfra, finnes dette både på Mahoom og litt her og der på instagramkontoen min.

Interiør er for meg en stor lidenskap og interesse, men kan jo også være en liten "hemsko", da man stadig higer etter endringer. Jeg pleier si at jeg blir veldig sliten av meg selv innimellom, noe alle interiørinteresserte nok kjenner seg igjen i vil jeg tro. Jeg har også litt "støv på hjernen" og liker å ha det rent og i orden rundt meg. Likevel tenker jeg at huset skal være et trivelig HJEM for oss alle, og ikke et utstillingsvindu. Med aktive og glade barn i hus flyter det litt i hverdagen, men der lever vi godt med.😊

Interiørinteressen lever i meg, noe den nok alltid vil gjøre. For tiden blir det lite endringer, da hovedfokuset er på babyen. Men ikke så mye som skal til alltid.

Tusen takk for at dere valgte meg som ukas Mahoomer!

Se gjerne innom meg;

Mahoom: Jeanette Storvik

Instagram:  @englehvitt

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!