Ukens Mahoomer er Janette

02.11.2019

Heisann, så gøy å bli plukket ut som ukens mahoomer! tusen takk!

Janette heter jeg og er en 81-modell. 40 års krisen nærmer seg med stormskritt med andre ord. Funfact om meg: min mest uttalte setning er; «I hæte ikkje Shanætt, i hæte Janætte!» (Jeg heter ikke Jeanette, jeg heter Janette).

Opprinnelig kommer jeg fra den vakre øya Gossen, men for ca. 10 år siden flyttet jeg til byen i nærheten, Molde, rosenes by. Jeg er utdannet Multimedieteknolog, men jobber til daglig som veileder med oppfølging av ungdom. Interiør er min lidenskap og den dyrkes på instagramkontoen min @janettes_krypinn. I tillegg er jeg periodevis fjellgeit og sofagris, en ihuga fotballfan og trolig en av de mest julete personer i mils omkrets. JA, jeg elsker julen! Derfor syns jeg det passet med et bilde av meg sammen med juletreet mitt fra i fjor.

Klikk for større bilde!

Jeg skulle gjerne skrevet at jeg har hatt interessen for interiør siden barndommen, at jeg puslet, ryddet og ommøblerte rommet mitt hele tiden. Min mor sitter imidlertid på sannheten, et bilde av rommet mitt fra begynnelsen av 90-tallet. La meg si det mildt, det var bombet! Jeg måtte brøyte meg en sti fra døren frem til sengen slik at jeg fikk lagt meg. Et sted på veien frem til i dag skjedde det en vesentlig endring, nå lider jeg av tellekantsyndromet og liker å ha det ryddig og systematisk.

Selv om jeg nå er i slutten av 30-årene så er det ikke mange år siden jeg fikk eie min aller første bolig. I desember 2014 kjøpte jeg ei 80 kvm stor leilighet på det jeg kaller Moldes beste vestkant. Jeg har fjord og fjellutsikt og en liten plenflekk utenfor stuevinduet. Leiligheten var urørt fra byggeåret 1999. Jeg valgte å fortsette å leie i to måneder til, slik at jeg fikk pusse opp alt jeg kunne før jeg flyttet inn. Jeg hadde ikke klart det alene, så en stor og takknemlig takk til min far og min mor for hjelpen er på sin plass!

Oppussing

Leiligheten hadde dører og lister i trehvitt. Jeg valgte å beholde dørene og listene rundt dører og vindu, malerkosten måtte derfor frem. Hver ettermiddag etter jobb og på helg sto jeg i leiligheten min med malerkosten i hånden, og jeg kosa meg hvert sekund. Fortsatt er jeg tilbake der hver gang jeg hører sangen «Take me to Church» fra Hozier, som jeg malte i takt med. Gulv og taklister ble byttet ut. Egentlig ønsket jeg meg breie lister med en eller annen form for strukatur, men jeg fant en gylden middelvei grunnet takhøyden.

Hjem malt med Jotun

Jeg valgte å male stuen og spisestuen i fargen Kalkgrå fra Jotun. Jeg ønsket meg egentlig en mørkere farge, men var bekymret for om rommet ville virke mindre. Det gikk ikke lang tid før jeg like vel valgte å male først en vegg i stua mørkere, så to vegger til. Fargen heter Band Stone og er også fra Jotun, jeg elsker den fargen og angrer ikke. Stuen ble veldig lun og lekker om jeg får si det selv. Band Stone er en varmgrå farge med et snev av brunt i seg, men ikke så brun som Jotuns farge Sober, den har jeg på kjøkkenet. Der malte jeg veggene, pappa laget noen ekstra hyller inni mellom kjøkkeninnredningen og byttet benkeplate, det utgjorde mye. 

Det er åpen løsning fra kjøkkenet via spisestuen til stuen. Jeg la nytt gulv hele veien. Leiligheten hadde parkettgulv i forholdsvis god stand, i stedet for å rive det valgte jeg derfor å heller legge Vinylkikkgulvet Starfloor Light grey smoked oak over. Dette gulvet bygger bare noen millimeter opp, det gikk derfor ikke ut over dørterskler.

Malerkosten fløy også over vegger på både badet, gjesterommet og hovedsoverommet. Gjesterommet/ kontoret fikk fargen Minty Breeze, denne fargen har jeg aldri helt slått meg til ro med, så i dette rommet skal nok malerkosten snart frem igjen. På hovedsoverommet ville jeg ha rosa, ja du leste riktig. For hvert år som går blir jeg bare mer og mer glad i rosa, men jeg ønsket en litt anonym rosafarge, valget falt på New York fra Jotun, en grålig farge med gammelrosa. Det ble også lagt Starfloor vinylklikk her, men her gikk jeg for fargen dark grey smoked oak. I gangen la jeg tapet, den er i beigetoner med nøytrale striper. Jeg er veldig fornøyd med den da den går godt med flisene der som jeg ikke tok meg råd til å gjøre noe med.

Interiør

I mitt interiør finner dere mye sølv, noe sort, tre, speil, rotting, tekstiler og saueskinn. Jeg er maksimalist, her er det mye av masse. Trolig holder jeg faktisk på å vokse ut av leiligheten, vel.

Hva er så stilen min? litt usikker egentlig, men klassisk med en amerikansk tvist og glam? Hva tenker dere?

Jeg har ofte rosa detaljer i interiøret, det være seg lys, puter, bilder og blomster. I skrivende stund har jeg imidlertid plukket bort det meste i rosa. Nå går det bare i duse nøytrale jordfarger, jeg ønsket en nøytral periode før julen med rødt og glitter plukkes frem. Det er med interiøret jeg endrer mest på uttrykket i leiligheten, det er utrolig hvor mye ulike farger på puter og dekor kan gjøre med et rom.

Hovedsoverommet mitt er stedet jeg liker å pusle aller mest med litt styling og ta bilder. Det er også det rommet som får mest oppmerksomhet i mine sosiale medier. Jeg legger derfor ved et lite bildedryss fra det rommet.

Gjenbruk og selvlaget som er vellaget

Jeg syns det er gøy med gjenbruk. Hjemme hos meg er nattbordene mine gjenbruk, de fant jeg i en bruktbutikk og betalte vel 500 kr for begge. Litt pussing, maling og beising og jeg fikk et lite stykke Amerika på soverommet. I stuen er både tv-benken, vitrineskapet og et lampebord gjenbruk. Lampebordet er en gammel krakk som jeg malte og toppen ble trukket om.

Sengegavlen har jeg laget selv, mye arbeid, men utrolig gøy, er veldig fornøyd med den. Jeg har publisert en minioppskrift på min Instagram om dere føler dere inspirert og vil prøve selv.

Noen av dere har kanskje lagt merke til at det ikke finnes bilde av badet her, det finner dere ikke i min Mahoomprofil, eller instagramprofil heller. Badet irriterer meg, jeg ønsker så fælt å pusse det opp, men det må bare vente, jeg må nemlig spare først, lenge.

Mahoom og Instagram

Til dere som har lest helt hit, så gøy! Tusen takk for det. Ønsker dere å følge meg og mitt krypinn videre? Dere finner meg på Mahoom: Janette Rishaug, og på Instagram: @janettes_krypinn Håper dere titter innom meg der, legger igjen noen spor og kanskje klikker på Følge-knappen om dere vil henge med videre.

Tekst og foto: Janette


Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!