Ukens Mahoomer er Ina

26.10.2019

Jeg heter Ina er 32 år, gift med Trond på 39 år som driver Østli maskin AS. Vi har vært sammen i 15 år men giftet oss først i sommer. sammen har vi to barn på 7 og 12 år. Jeg er også bonusmamma til en gutt på 19 år. Vi har en huskatt som heter Borghild, minste ungen i huset som jeg kaller henne, hun sniker seg stadig med som interiør på bildene.

Vi bor i en gammel enebolig fra 1928, på Nøtterøy utenfor Tønsberg by. Huset er på ca 265 kvadratmeter med full kjeller, 2 bad, 3 stuer, 3 soverom, kjøkken og div boder. En stor og deilig hage å boltre oss i har vi også.

Klikk for større bilde!

Her har vi bodd nå i litt over 3 år. Det var ganske tilfeldig att vi endte opp akuratt i dette huset. Vi bodde i en tomannsbolig i 3 år før datteren vår ble alvorlig syk med hjernesvulst. Da hun var ferdig behandlet satt det for mange vonde minner i veggene å jeg følte ett sterkt behov for å starte på ny frisk start. Jeg ville fort bort derifra å gikk inn på Finn.no en ettermiddag egentlig litt for morro skyld men da jeg fikk se dette huset lå til leie sendte jeg link direkte til mannen min å vi var begge enige om att vi ville se på det. Vi hadde akuratt kommet hjem fra 2 mnd i USA der datteren vår fikk proton strålebehandlig, Så før vi egentlig visste om datteren vår var helt frisk startet vi med flytting. Jeg var ett øyeblikk bekymret for om vi tok oss vann over hode men da undersøkelsen viste att hun var kreftfri angret jeg ikke ett sekund på att vi valgte å flytte.

Vi leier jo dette huset men vi ønsker å kjøpe det en dag. Da vi flyttet inn her så var det ikke gjort så mye her, huset er gammelt å det bærer det litt kosmetiske preg av innvendig men vi er heldige å får lov å male å gjøre det vi ønsker for å trives her. Jeg har malt og tapetsert (med hjelp fra min pappa) di fleste overflater i huset.

Kjøkken

Jeg har også gjort en stor forandring på kjøkkenet, det var gulhvit på veggene og ett eldre ikea kjøkken i det jeg mener var heltre eik. Det er ikke helt min stil så jeg malte alle fronter i en grå farge som heter dunkel. Veggene malte jeg i dempet sort og jeg har lagt en kontakplast som ser ut som marmor på benkeplatene. Jeg har utifra tapet og maling gjort huset til vårt hjem som vi trives i å som gjenspeiler oss som bor her. Jeg mener att selv om man leier så skal man trives å da er det viktig å kunne gjøre hjemmet om til sitt eget uten att det behøver å koste så mye. Mannen min har fikset plenen og gårdsplassen, det var ganske gjenngrodd da vi flyttet hitt. Jeg har mange planer for huset om det en dag skulle bli vårt, noe jeg tror å håper att det vil bli.

Interiør, blomster og grønne planter.  

Jeg har alltid elsket interiør, blomster og grønne planter. Jeg er selvutnevnt Norges mester i å ommøbelere, jeg må ha forandringer titt og ofte til resten av familiens store frustrasjon. Så nå går det nesten sport i det. Det er som regel alltid endret på noe når di kommer på besøk men helt fra jeg var liten jente å bodde hjemme så har det å ommøblere vært min greie. Jeg flyttet på sengen og møblene på rommet mitt så ofte jeg fikk lov av mamma husker jeg.

Hampton stilen

Stilen min har endret seg litt oppimellom men jeg har aldri hatt noen stor stil endring. Jeg er veldig glad i den amerikanske stilen med store møbler, flere soner med sofaer og TVer i nesten alle rom. Spesielt Hampton stilen har jeg latt meg inspirere mye av. Det er en stil jeg kommer til å utvide her hjemme mer og mer fremover. Jeg elsker blått i alle toner men spesielt marineblått og lyseblått syntes jeg er vakre farger. Jeg liker å ta inn elementer fra naturen i form av strå, skjell, sand fra stranden og drivved. Klipper av hortensia fra bedene ute å setter i vaser inne. Det koster ingenting også er det så vakkert.

Jeg handler mye møbler på Finn, på den måten kan jeg bytte ut litt oftere uten att det gjør så mye for lommeboka. Når det gjelder interiør så kjøper jeg det jeg syntes er fint å følger ikke noen trender slavisk, jeg mikser ulike ting sammen å på den måten føler jeg att hjemmet vårt blir personlig og hjemme koselig.

Takk igjen for att jeg fikk bli ukens mahoomer. Følg meg gjerne videre på Instagram under navnet inas_home_ og ina gjetrang på mahoom.

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!