Ukens Mahoomer er Henriette og Christoffer

25.11.2021

Vi er Christoffer (28år) og Henriette (25år), to nordlendinger som har bosatt oss på Østlandet. Her arbeider vi med vårt største prosjekt hittil, et murhus fra 1968 som ligger en knapp kilometer fra Fredrikstad sentrum. Vi er begge i full jobb, Henriette som pedagogisk leder i barnehage og Christoffer som ingeniør.


Da vi flyttet fra Tromsø til Fredrikstad sommeren 2016 bodde vi det første året i et relativt nytt rekkehus, vel vitende om at det kun var en midlertidig løsning da vi ønsket å finne en enebolig vi kunne sette vårt eget preg på. Vi hadde en visjon om å lage vår egen stil som skilte seg ut fra grå pergo laminat og hvite flater. Påfølgende år fant vi en enebolig med utleieleilighet som vi anså å ha stort potensiale. Boligen er på vel 190m2 og består av en vedlikeholdsfri pusset leca fasade.


Når man pusser opp en bolig fremfor å bygge nytt, er det ofte at hvert rom får sin egen stil, da en totalrenovering ofte foregår over mange år og/eller fordi huset skifter eiere underveis i prosessen. Dette er noe vi ikke liker og derfor var det viktig at boligen vi kjøpte ikke hadde enkelte rom som var pusset opp fra før, da vi likevel ville rive alt. Ja, absolutt alt!


Vi flyttet fra rekkehuset inn i boligens utleiedel. Her bodde vi fra juni 2017, til påsken 2018. I denne perioden var vi uten oppvaskmaskin, stekeovn og komfyr. Vi brukte grillen for det den var verdt og fant ut at hvis vi har kreative nok skulle dette gå fint, samt litt take away middager. Fordelen med å bo i utleiedelen til eneboligen var at vår «arbeidsplass» på huset var bare en etasje opp. Dette sparte oss for tid og penger. Vi jobbet dag og natt, prioriterte huset fremfor det meste. Dette er også grunnen for at vi har klart og gjort store endringer på kort tid. Vi har begge tatt like stor del i oppussingen og kun hatt hjelp av elektrikere og rørleggere til de områdene som dette trengs. Når vi flyttet opp i påsken var det fire rom som var klart. Soverommet, gjesterom/kontor, kjøkken og stue. Når alt av møbler var på plass begynte vi med en gang å rive utleiedelen nede, pigge opp betonggulv og startet «pånytt» med totalrenovering nede. Det var litt mer luksus å bo oppe med oppvaskmaskin og stekeovner ++, men vi syns de månedene vi bodde nede gikk overraskende bra. Ved hjelp av papptallerken, engangsbestikk og kreative løsninger i matveien hadde vi det fint, men er veldig glad for at den perioden er over!


Før- etterbilder

Huset er fra 1968, kun én eier så huset har blitt tatt godt vare på av den forrige eieren. Det er ikke pusset noe særlig opp fra byggeåret så huset trengte en oppfriskning av alle typer. Når vi startet renoveringen rev vi ned hele andreetasje mens vi bodde i leiligheten i første etasje. Vi rev alt i 2.etg, endret på plantegningen ved å flytte på trappen i huset og rive pipen. Vi brukte all ledig tid i døgnet og prioriterte huset fremfor andre sosiale sammenkomster, det er hektisk men utrolig morsomt å holde på med oppussing. Vi kan vell si at vi er et dreamteam, da vi begge har like stor interese for oppussingen. Stil og design er vi enige om og det er viktig for oss at huset blir slik vi selv ønsker det, ikke slik andre ønsker og mener. Alle har sine egne tanker og assosiasjoner når de hører at huset har sortevegger og tak, men det er noe helt annet som blir fremstilt når man ser på bilder - tar man turen inn i huset å ser dette live, så har man enda en ny oppfatning. Bilder kan lure både med redigering og lys, mens å bo i dette Fromold2gold huset har gitt oss ro i sjelen.


Kjøkken

Vi har åpen løsning i huset, så når vi valgte å plassere kjøkken og stue i huset tok vi og vektla ulike ting. Det var blant annet at vi skulle ha halvøy på kjøkkenet, ekstra dybde på kjøkkenplaten (80cm), ventilator som er nedfelt i kjøkkenbenken, symmetri på høyskapene som da resulterte i tre stekeovner (vanlig stekeovn, dampovn med stekfunksjon og mikro med stekfunksjon) alle hvitevarer er wifistyrt. Kjøleskap og fryseskapet har full lengde noe som vi har manglet på de forrige plassene vi har bodd. Spiseplassen er hovedpunktet i huset, vi valgte derfor å kjøpe et stort rundt spisebord slik at alle som spiser rundt dette bordet er inkludert i alle samtaler. Alle valgene vi har tatt til nå er vi ekstremt fornøyd med!


Klikk for større bilder!

Stue

Stuen er tilhørende med kjøkkenet og gir en åpenhet i rommet. Møblene er samtlige fra designerhome.no og har en rød tråd med materialvalg, farger og form. Med fiskebensgulvet gjennom hele etasjen føler vi at huset har en helhet fra start til slutt. Spotter er eneste lyskilde i taket, de er langs horisontale flater fordi det skaper en bedre romfølelse. Da ser man bedre ut når det er mørkt ute, og får heller ikke så mye innsyn. Vi har også valg alt av stikk og usb-kontakter i elco plus sort for å gjøre det lille ekstra. Spotter befinner seg også i gangsoner nede ved gulvet, noe som er veldig praktisk hvis man skal gå når man er trøtt, da slipper man flombelysning i øynene.


Soverommet

Soverommet er vi veldig fornøyd med, dette er gjennomgående sort og gir et godt inntrykk med spilevegg bak sengen. Når vi pusset opp etasjen og valgte olja eik som materiale var det også viktig at vi tok med disse materialene på samtlige rom. Når spileveggen ble laget, snekret vi likeså godt en hundeseng til vårt kjære familiemedlem King som er en cavalier king charles spaniel på snart 7år. Han stortrives på soverommet i sin spileseng like mye som oss på soverommet.


Materialet

- Tak: Glattkant eik 21x43 i olja eik. Maxbo er forhandler.

- Maling: Jotun pure color - dempet sort.

- Gulv: Mattlakk fiskebensparkett med 5G låsesystem fra Bjelin - gulvbutikk.no er forhandler.

- Spotter: Sg gyro sort, enkel og dobbel.

- Stikk og usb kontakt: Elco plus sort.

Smarthus-system

Alt av lys, varme, ventilasjon, sensorer etc skal konfigureres sammen med Sensio xcomfort. Vi har enda ikke fått så mye tid til å konfigurere alt sammen, men vi legger til rette for at det meste skal kunne justeres via talestyring og ipad mini integrert i de fleste rom.

Entré: Her har vi tatt inn mikrosement på gulv, dette er fra Deco Design. Gjennom dem har vi vært på kurs og lært oss å legge dette selv, en helt råeffekt og noe som skiller seg ut. På vegger er det dempet sort samt siler og i taket har vi benyttet eikefineer plater som er limt i taket. En lekker trapp i eik er spesialbestilt på mål fra en lokal forhandler i Fredrikstad.


Vaskerom/ gjestebadet:

Vi har valgt å lage et funksjonelt og lekkert vaskerom med gode arbeidsmuligheter samt et design som passer inn. Her har vi valgt å ha fiskebensfliser som tar igjen gulvet vi har i etasjen over, på vegger og i dusjsonen er det mikrosement. I taker her også har vi valgt å bruke eikefinér. Vaskerommet er innenfor entré så taket er gjennomfående i de to rommene.


Videre planer: Ferdigstille utleiedelen på 40m2, denne har samme stil som huset med en litt annen vri, det er god planløsning og et moderne preg samt smarthus styring.

I vår del av huset skal vi jobbe videre med kjellerstue, soverom og hovedbadet. Vi jobber også utvendig og blir å begynne med innkjørsel, garasje, uteområdet samt fasade. Hele tomten blir å få en totalrenovering!

Dette betyr at vi har enda mange år igjen med oppussing - vi syns dette er morsomt, og gleder oss til fortsettelsen! Følg oss gjerne videre på Mahoom under navnet «Henriette Steira» og på instagram @fromold2gold, der deler vi tips og råd samt videoer av prosessen. På Instagram kan dere sende oss meldinger hvis dere lurer på noe. Håper vi snakkes!


Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!