Ukens Mahoomer er Helén Myhrvold

02.03.2019

Hei!

Jeg heter Helén og er 45 år. På Lerkollen bor jeg sammen med Kenneth, kjæresten min gjennom 28 år, vår datter Kristiane på 20 år og våre to voffer.

Da jeg var liten jobbet min far i Liberia og på Sri Lanka. I 4 år opplevde vi som familie utrolig mye spennende. Med denne oppveksten har reiselysten min alltid vært veldig stor. Og dersom det var mulig, ville jeg gjerne at mitt barn skulle oppleve det å bo i utlandet.

Så for 8 år siden flyttet vår lille familie til Dubai. I 6 år bodde vi i vårt 1001-natts eventyrland. De 4 første årene bodde vi i villa. Vår datter gikk på britisk skole og vi levde et så normalt familieliv som mulig som expats. Min reiselyst var fortsatt stor og nå var det reisemål i nærheten av Dubai som skulle utforskes. Jeg skrev bloggen Myhrvolds Dubai disse årene. For meg har alltid hjemmet vært den trygge basen jeg trenger i livet. Da vi flyttet til Dubai opplevde vi virkelig hvor viktig dette var for oss alle tre. Det å flytte fra alt og alle vi kjente, være helt alene på andre siden av jorden, gjorde det ekstra viktig å ha et godt hjem. Før vi flyttet og de første månedene brukte jeg mye tid på å skape denne tryggheten. Vi ville ha et hjem som var helt anderlede fra det vi hadde i Norge og ga oss følelsen av å bo i et 1001-natts eventyr. De store arabiske møblene visste jeg at jeg ikke kom til å ta med meg hjem til Norge. Men all pynten, som jeg synes er det som skaper et hjem, skulle vi ta med hjem til rekkehuset vårt i Drammen. Jeg laget meg en arbeidsbok med bilder og alt av mål i rekkehuset og på hytta. Så hver gang jeg shoppet noe som inntil videre skulle lage hjemme vårt i Dubai, visste jeg akkurat hvor det skulle stå eller evt henge på veggen i Norge.

Klikk for større bilder!

Da vi flyttet hjem første gang var det lett å fylle en 40 fots kontainer med 333 esker med spennende skatter. Det var ikke mange ting som ikke endte opp der jeg hadde planlagt.

Når vi er på ferie synes vi det er spennende å lære om stedets historie, om gamle tradisjoner eller regioner. Vi kjøper ofte en pynteting eller evt et bilde/maleri som har med denne historien å gjøre. Dette gjør at hjemmet og hytta vår blir en flott minnebok om det vi har opplevd.

Etter et år i Norge, flyttet vi tilbake til Dubai. Denne gangen bare min mann og jeg. Vi ville da bo på en helt annen måte enn sist. Vi endte opp i en leilighet med verdens høyeste bygg, verdens største dansende fontener og verdens største shopping senter som nærmeste nabo. Jeg hadde da behov for å skape et hjem som føltes ut som et skilpaddeskall som beskyttet meg mot det digre verden der ute. Jeg tok et feng shui-kurs for å velge riktige farger, materialer og lære å sette møblene på rett sted. Det å bo midt i en pulserende verdensmetropol var ganske kult, men var også vanskelig å slå rot, så 2 år var nok. Må vel innrømme at jeg gjorde en del trøsteshopping når savnet til de hjemme ble for sårt. Å være nabo med verdens største shopping senter gjorde det enkelt å bli fristet. Jeg hadde også denne gangen en helt klar plan med alt jeg handlet og hvor jeg skulle ha det den dagen vi igjen skulle bli norske borgere.

På Instagram ligger det en del bilder fra denne tiden, om du vil se hvordan vi hadde det. Du finner meg på @helens_interior.

Like før vi skulle flytte hjem, bestemte mine foreldre seg for å flytte til et mindre hus. Mine besteforeldre bodde i mitt barndomshjem før og sammen med oss da vi flyttet inn her på 80-tallet. I hagen laget min bestefar et lysthus likt beachhuset vi hadde i Liberia. Tanken på at noen skulle kjøpe huset og rive lysthuset til far, orket jeg ikke. Så jeg ble overlykkelige da mannen min ville kjøpe Lerkollen. Jeg har alltid drømt om å overta mitt drømmehjem og i desember 2017 ble det vårt. Vi flyttet ikke bare hjem fra et 1001-natts eventyr, men jeg flyttet virkelig HJEM.

Det å kunne begynne med et helt blankt ark av et hus og virkelig gjøre dette til drømmehjemmet vi skal ha for resten av livet, har vært en kjempegøy prosess. Jeg synes jeg er heldig som har fått helt frie tøyler av mannen min ift å innrede. Siden vi har en del malerier, bilder og fine pyntegjenstander var det helt naturlig for meg å velge mørke vegger. Jeg synes det blir en fin dybde i hjemmet av det. Og det vi har kommer bedre frem enn på lyse vegger, slik vi har hatt tidligere. Vi har nesten ingenting i hjemmet vårt som det ikke ligger en historie eller et minne bak.

Som kronisk syk er hjemme vårt det viktigste stedet for meg og jeg bruker det meste av tiden min her. Da er gode minner og harmoni i interiøret veldig viktig. Jeg kan bruke en hel dag på å dekke bordet til middagen eller skifte puter i sofaen. En ny farge her, gjør at hele stuen får en ny følelse. Dette gir meg god energi i en ofte grå hverdag.

Da jeg ble gjort oppmerksom på Mahoom synes jeg dette virket veldig spennende. Et forum som bare innholdet interiør, et forum hvor vi med f.eks putegalskap passer godt inn og et forum hvor vi kan finne inspirasjon eller kanskje inspirere andre.

Jeg gleder meg veldig til å følge utviklingen og bli med på veien videre med Mahoom.

På Mahoom har jeg to hjem: Lerkollen og hytta vår SanneBo.

Dere kan også se bilder fra vår datters fargerike leilighet i 1.etg hos oss og hagene hjemme og på hytta.

Velkommen til oss!

Mahoom: Helén Myhrvold

Instagram: Helens_interior

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem