Ukens Mahoomer er Hanne Kristin

02.06.2019

Hei🌸

Jeg heter Hanne Kristin (men går daglig for Hanne) og er 34 år gammel. Jeg har en utdanning innen markedsføring og markedskommunikasjon, med jobber som daglig leder i en ur og gullsmed butikk.


Jeg er oppvokst i utkanten av Bergen og har bodd litt rundt omkring i mine ungdomsår, før jeg flyttet tilbake til min barndomsbygd året jeg fylte 25.

Jeg følte meg aldri helt tilpass i min egen bygd som ung og følte på en rastløshet som måtte utforskes. Steder jeg har bodd er Fredrikstad, Rolvsøy, Oslo, Bergen sentrum og Southampton.

Da jeg hadde utforsket litt var det ok å flytte tilbake til bydelen jeg vokste opp i og selvfølgelig var det en mann som fikk meg hjem igjen😜 For han var det ikke aktuelt å bo noen andre steder enn her, i vår lille bygd. Litt landlig, men samtidig bare 10 minutter unna Bergen sentrum.


Rart å tenke på at av alle steder man har vært og bodd, så ender man opp med en mann som er fra samme bydel som seg selv, og at vi alltid har visst hvem hverandre var. Tid og sted måtte bare klaffe. Vi har nå vært sammen 14 år, gift 4 av de, og har 2 gutter sammen(8 og 4).


Klikk for større bilder!

Etter å ha bodd et par år i leilighet og fått vår første sønn, Daniel, fikk vi en unik mulighet til å kjøpe tomt i samme bydel. Nye tomter her er svært sjeldent og her var det bare å hive seg rundt. Det ble veldig spontant for vår del, men vi visste det var nå eller aldri. Etter en heftig budrunde var vi så heldige og klarte å få en av tomtene som var lagt ut. Herfra begynte husdrømmen!

Det var likevel en lang vei å gå. Tomten skulle utbedres, og huset skulle bygges. Vi hadde ikke økonomi til et byggefirma og ei heller tegning av hus. Huset ble derfor tegnet av min mann sammen med en kompis. Selvfølgelig et veldig bra resultat, men uten innvendinger fra arkitekter som tenker alle mulige praktiske løsninger og av erfaring. Ikke misforstå meg, jeg er utrolig fornøyd med huset, men om vi skulle gjort det på nytt(noe vi ikke skal😂) hadde vi valgt 1 eller 2 andre løsninger.

Huset måtte tegnes så det passet formen på tomten. Det ble derfor mer avlangt enn kvadratisk. For å få inn litt ekstra inntekter, bestemte vi oss for å ha en utleiedel. Utleiedelen tar mesteparten av første etasje, foruten vaskerommet, gangen og dobbel garasje som en del av huset. I tillegg bestemte vi oss også for å sprenge ut tomten, og lage en ekstra etasje under bakkeplan. Denne er tiltenkt lagring, men kan brukes til mangt. Denne delen av huset står uferdig pr. Dags dato men har potensiale til mye.

Totalt har vi 3 etasjer, der vi da har hovedplan helt øverst, for å få mest mulig ut av utsikten. Kunne vi bestemt på nytt i dag, hadde vi nok valgt å ha soverom og bad i øverste etasje og stue, kjøkken og gang på bakkeplan. Men på en annen side, vet jeg ikke hvordan vi skulle løst den kabalen når vi skulle ha en utleie del på 80 kvm😜

Det var viktig for oss at utleiedelen ble så bra som den kunne, da det er mine foreldre som bor der(og som var planlagt skulle bo der).

Likevel er løsningen vi har i dag absolutt funksjonell og det har vært godt å ha barnas soverom på samme plan som stue og kjøkken spesielt når de har vært små. Vi har 3 soverom, 2 bad, åpen stue og kjøkken, en mellomstue, gang vaskerom og dobbel garasje. Kanskje vi kan lage en kjellerleilighet nede med tid og stunder? Eller evt. Flere soverom til gjester/kontor etc. Tiden vil vise 😊

Veien videre fra plantegningene til tett hus var lang. Min mann, som er en handyman ut av en annen verden, bygget hele huset alene. Med litt hjelp innimellom selvfølgelig, fra snille venner som stilte opp. Men i det store og det hele, kan man virkelig si at han har bygget hele huset selv, foruten det elektriske som han måtte ha hjelp av fagfolk til. Nå skal det sies at han har fagbrev som tømrer og har jobbet i et rørleggerfirma i mange år, så han kan det meste innen bygg og anlegg. Likevel kan vi med hånden på hjerte si at dette var en utrolig tung og lang prosess. Med en 100% stilling som rørlegger, og direkte videre og jobbe hver kveld for å få huset vårt opp og gå.

I denne perioden bodde vi hjemme hos min mor og far, sammen med vår sønn.

Byggeprosessen varte 2 år, og i denne perioden følte jeg meg som alenemor, og min mann var på randen til kollaps av alt som hadde med bygg å gjøre. Vi kan i dag på mange måter si at han gikk glipp av Daniel sine år fra han var 2-4 år. Likevel klarte vi i denne perioden å bli gravid med vår andre gutt, Even. Så jeg var alene med vår første, gikk høygravid med vår andre og ventet utålmodig på at vi kunne flytte inn i vårt nye hjem.

14 dager etter vi hadde født vår andre sønn, var huset klart til innflytting - OG FOR EN LYKKE! Nytt hjem og ny baby! En ny epoke kunne starte, og vi kunne begynne å nyte tiden sammen og skape et hjem.

Jeg har alltid hatt en sans for detaljer, farger og sammensetninger. Disse interessene kom i full blomst da vi flyttet inn og vi kunne velge alt dette fra scratch. Jeg har alltid hatt en sans for det klassiske og romantiske, så det er vel den stilen som preger vårt hjem.

Likevel er det så mange stiler som tiltrekker og inspirerer meg, og jeg har stadig lyst å endre på noe(ril en stor frustrasjon for min mann😂)

Men har man først valgt en grunnmur, må man holde seg til den. Ellers blir det bare rot. Vi hadde heller ikke hatt økonomi til å endre på alt sammen😂

Det jeg var opptatt av når det kom til valg av alt, var det tidløse. Farger som er klassiske og som kan matche det meste. Det går derfor i jordfarger på vegger og gulv, så kan man bytte på innredningen om man ønsker det. Fargen jeg er mest fornøyd med i huset er fargen i stuen som heter «kalkgrå» fra Jotun. Denne har jeg fått så mange fine tilbakemeldinger på også. Fargen skaper en varm og lun stemning.

Siden vi skulle gjøre ting litt annerledes i huset, valgte vi også et kjøkken som ikke var hvitt. Det stod mellom lysegrått og mørkegrått, men så kom vi over en fantastisk utstilling på Sigdal, som gjorde av vi valgte det vi gjorde. Herregård i fargen «skifergrå» er jeg utrolig fornøyd med. Kjernen i hjemmet. Annerledes, litt herskapelig og lun.

Badet er også er av rommene jeg er mest fornøyd med i huset. Siden min mann har jobbet mange år i rørleggerfirma, kan man si at dette er et av hans beste felt.

Vi ville lage et bad som bar preg av noe spesielt, samtidig som det hadde et snev av hotell følelse men likevel hjemmekoselig.

Valgene her falt derfor på marmorfliser, som har så fine og naturlige farger i seg. Spillet i flisene skaper også kontraster, samtidig som det ikke blir for sterilt. For å utsmykke boblebadet, valgte vi å kle det inn med små mosaikk i en mørkere brun kontrast. Hyllen over boblebadet har også fått samme mosaikk som utsmykning. Dobbel dusj og vask var også et stort ønske. Dobbel vask fikk vi til, men vi har bare et dusjhode. Likevel er dusjen er stor, med muligheter for et dusjhode til.

Andre detaljer som smykker vårt hjem er listverket opp mot taket. Disse taklistene matcher også toppen av kjøkkenskapene som har samme mønster. Nå har vi bodd her i 5 år! Det er helt sprøtt å tenke på at tiden har gått så fort. Mye har skjedd siden vi flyttet inn, både med interiøret og med videre arbeid som skal gjøres ferdig.

Når man bygger hus helt fra bunn tror jeg ikke man noen gang blir helt ferdig. Vi må ta det i vårt eget tempo alt etter penger og tid. Men det går sakte på frem. Vi har fortsatt en dobbel garasje som er full av rot, og vi parkerer fortsatt utenfor huset😂

Vi har en hel etasje under bakkeplan der alt gjenstår, samt uteområde med både mur/fjellsikring og hage. Så sommeren i år skal brukes til å ferdiggjøre noe av dette. Vi skal ikke bli arbeidsledig med det første.

Til slutt kan jeg vel si at vi har funnet vår plass, og at vi har flere muligheter å benytte oss av. Det viktigste er at hjemmet føles som hjemme, og det gjør det.

Håper dere har likt min lille historie om vårt hus og veien hit.

Historien fortsetter «as we speak»

Hanne 

Mahoom: Hanne Haukaas 

Instagram: https://www.instagram.com/hanne.k.haukaas/

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!