Ukens Mahoomer er Cindy

15.12.2019

Jeg heter Cindy, er 42 år og bor litt utenfor Oslo med mann og tre barn på 16, 12 og 5 år. På instagram heter jeg @villavang. Jeg har også en instagram konto til som heter @lovelyinterior hvor jeg i hovedsak krediterer andres hjem. Jeg har jobbet på kontoret i nettbutikken til Sofies Villa i Drøbak i nesten 4 år, men tiden var inne for en forandring, så i høst begynte jeg å jobbe på en barneskole der vi bor.

Vi bor i en sveitservilla fra 1912 som min oldefar har bygget. Huset har gått i generasjoner og i 2008 var det vår tur til å overta. Huset har vi modernisert innvendig slik at det passer til dagens behov samt bygget ut litt.

Min bedre halvdel er tømrer og har stått for alt i byggeprosessen, både utvendig og innvendig. Sammen har vi tegnet tilbygget og endringene både ute og inne. Vi fungerer godt som team og er heldigvis veldig samkjørte i hvordan vi vil ha det. I 2018 bygde vi et svømmebasseng og utestuen vår, og han stod for hele prosessen. Neste prosjekt blir å skifte ferdig utvendig panel samt legge nytt tak.

Klikk for større bilde.

Må også nevne at jeg har vært så heldig å bli nominert som finalist «Årets klassiske profil 2020» hos Gullfjæren så det gleder jeg meg veldig til og er veldig takknemlig for. Siden dette er en julespesial så vil jeg gjerne dele litt julebilder fra i fjor og i år, og fortelle litt om våre juletradisjoner.

Juletradisjoner

For meg er tradisjoner veldig viktig og det er hyggelig for barna når vi gjør de samme tingene hver år. Vi har alltid en pepperkakedag, en bakedag, en pepperkakehus-dag, sølvpussdag etc. Vi tar frem den samme pynten hvert år (selv om det blir litt ny julepynt hvert år) og ser de samme filmene.

Barna har hver sin pakkekalender så før 1. desember skal 72 pakker pakkes inn.... litt jobb er det jo, men det er verdt det. Jeg prøver å unngå og kjøpe for mye «ræl» men ting de kan ha bruk for. Til de eldste har jeg de siste par årene gitt «Fifa-points» i en del av kalendergavene som de bruker når de spiller FIFA. Et godt tips til de største barna som spiller litt.

Vi pynter kjøkkenet og utenfor til advent, og så kommer det gradvis mer og mer julepynt ut i desember. Juletreet kjøper vi på en lokal gård i Hvitsten, Knalstad gård, som selger lokale trær. En hyggelig tradisjon det også. Juletreet er i hus helgen før julaften.

På lille julaften går vi ut i vedskjulet og setter ut melk og kjeks til nissen, de to eldste er ikke med på den lenger men 5-åringen derimot syns det er veldig spennende. Samme kveld henges strømpene opp på kjøkkenpeisen.

Stil & julepynt

Vi har en blanding av klassisk/landlig/nordisk stil men klassisk er vel det som kjennetegner stilen vår. Når vi pynter huset prøver vi å følge husets type og stil. Den gamle, originale trappen vår blir pyntet med girlander og sløyfebånd. Kjøkkenet blir mer landlig pyntet med rødrutete liftgardiner, nisser og gammeldags stil. Stuene blir klassisk/nordisk med naturfargede toner som brunt, grønt, hvitt og sort. Så det er en herlig blanding her men føler at det harmonerer på et vis, Jeg er veldig glad i å bruke naturmaterialer som pynt. Det kan være gran, kongler, mose, kvister og lignende. Det er hyggelig med ekte varer og ikke minst er det gratis. Jeg liker ikke å ha for mange ting fremme men godtar at det blir litt ekstra i julen, men når 1. januar kommer ryker julen og jeg setter pris på å ha få, men kjære ting fremme, og kun det.

Kokosmakroner

Vil gjerne dele en julefavoritt hos oss. Min mormor lagde alltid så gode kokosmakroner, og det er en av slagene vi må ha til jul. Her skal du få oppskriften (som er veldig enkel) på noen knallgode kokosmakroner:

2 egg

5,5 dl kokosmasse

50 gram smør

1 dl sukker

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn smøret og kokosmassen.

La røren svelle i ca 30 min på et kaldt sted.

Lag topper med hendene eller en spiseskje. Stekes ved 175 grader i ca 15 min. Enjoy 

Borddekking

Bordet blir pyntet dagen før og jeg bruker god tid på det, for er det noe jeg elsker så er det å pynte bord. Jeg bruker instagram og Pinterest for inspirasjon og jeg blir så imponert over hvor mange flinke folk det er der ute.

Hvordan jeg pynter varierer for hvert år, men jeg er svak for å bruke litt rødt slik at man får en skikkelig koselig julefølelse. Girlander og masse lys er også et must, og selvsagt sølvbestikk og finserviset vårt. Det blir nok pyntet på ganske tradisjonelt vis.

Juletreet

Vi går kun for ekte tre, for jul for meg er duften av grantreet. I år blir det pyntet med gull, brunt og hvitt. I fjor var det norske flagg, glitter og rødt, så det varierer litt fra år til år. Et år hadde vi sølv og hvitt. I år har jeg kjøpt ny juletrefot i messing fra Ferm Living og den hadde jeg siklet på en stund.

Julaften

Dagen starter med å finne en full strømpe på peisen og ta med dyna i sofaen, og selvsagt Julemorgen på tv. Vi ser på ALT og høydepunket er selvsagt Tre nøtter til Askepott. Den gir meg så julestemning og den er et must uansett hvor mye man måtte ha og gjøre den dagen.

Vi drar på kirkegården og tenner lys på alle gravstedene vi har, og det er ikke få med tanke på at vi er 8. generasjon på dette stedet. Her blir det tent lys selv til tipp, tipp oldeforeldre ;) Hvis vi rekker det prøver vi å få til julegudstjenesten kl. 14.

Vi spiser julegrøt midt på dagen og når julen ringes inn kl. 17 så setter vi oss til bords. Vi spiser ribbe, medisterkaker, medisterpølser, innmatpølse og selv om minstefrøkna gjerne vil ha pakkene med engang så prøver vi å sitte så lenge som mulig og kose oss med maten. Til dessert har vi hatt både karamellpudding og riskrem, begge deler er like godt.

Vi pleier å feire julaften med mine foreldre og annenhvert år er mannens foreldre også med og søsteren min med familie. Veldig hyggelig med mange rundt bordet. Etter maten kommer julenissen og så er det pakkebonanza noen timer før det er kaker/kaffe.

Nyttårsaften

Vi liker faktisk å ta det rolig og ha litt «laidback» stemning på nyttårsaften, men gjerne sammen med et vennepar eller familien og alltid sammen med barna. Jeg elsker og pynte nyttårsbord og da blir det gjerne sølv, glitter og stas. Nyttårsaften er jo en fest og det skal syns! I fjor ble det brukt ballonger som bordpynt, og det gikk i sølv, rosa og sort.

Da gjenstår det bare å få ønske dere alle en riktig god jul. Ta godt vare på hverandre og vær ekstra raus mot andre i julen. Husk at julen kan være tøff for mange, da er det viktig å vise at man bryr seg og er der.

Juleklem fra Cindy

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!