Ukens Mahoomer er Benedicte Hoddevik

23.06.2019

Mitt navn er Benedicte Hoddevik, og eg er 22 år. Eg og samboeren min Alexander(27) har vært ilag i litt over 5 år og bor ilag i hjembygden vår som er en liten perle på vestlandet. Vi møttest når eg studerte borte, det ble derfor mye pendling på meg for å tilbringe tid sammen. Når eg var ferdig med idrettsfag på videregående flyttet eg hjem og vi bodde hos våre foreldre og sparte penger til å kjøpe noe eget. 

Klikk for større bilder!

Den tiden før vi kjøpte hus ilag så jobbet eg på 3 forskjellige plasser samtidig, og eg kunne ofte jobbe 2 plasser på en dag. Det ble ofte lange dager, men når man sparer til noe så stort som hus så visste eg at alt strevet skulle bli verdt det. Eg jobber for tiden som maskinoperatør på en linefabrikk og trives med det.

Pusse opp huset

Huset vårt er fra 1980, så det var ingen tvil om at hvis vi kjøpte huset så skulle vi pusse opp. Det vi falt for var beliggenheten og den utrolig fine havutsikten. På 4 års jubileumet vårt den 14 februar 2018 gikk budet igjennom og vi hadde dermed kjøpt vårt første hus ilag. Det var utrolig kjekt, men også utrolig skremmende. Vi som ikke hadde noen erfaring med oppussing hadde kjøpt oss ett oppussingsobjekt. Når vi overtok huset 2 måneder senere var det blandede følelser, vi hadde nettopp brukt så mye penger på hus også begynte vi og rive det ned innvendig samme dagen som vi overtok huset. Vi har vært utrolig heldige og fått god hjelp av familie, og samboeren min som ikke hadde noe erfaring har blitt så flink!

Huset vårt har 2 stuer, 4 soverom, 2 bad, vaskerom og bod. Det eneste som var pusset opp var ene badet og vaskerom, også på kjøkkenet var det kun byttet kjøkkenskap. Vi har byttet gulv, tapet, lister, tak og malt karmer og dører. Gulv valget i stue, kjøkken og trapperom falt på mørkebrune gulv som eg er så glad i, elsker kontrasten med det mørke gulvet og de lyse møblene. 

For at ikke hele huset skulle bli for mørkt har vi valgt lyst gulv i resten av huset, og eg liker det lyse gulvet så godt at eg av og til skulle ønske at vi hadde lyst gulv i stuen også. Vi valgte en grå farge på veggene som er tidløs og som kan passe ilag med de fleste andre farger, og eg elsket den så mye at den ble brukt i stuen, kjøkken, gang, trapperom og klesrommet mitt. Det som gjenstår nå er listing av kjellerstove og gang, også pusse opp 2 soverom og en liten gang. Vi har også begynt å spare til nytt kjøkken. 

Kjøkken

Enten så blir det å forbedre det vi har med flere skap, integrerte hvitevarer, fliser og diverse eller så blir det helt nytt kjøkken. Men er rundt 150 000 i forskjell på å gjøre det og drømmekjøkkenet, så vi får se hva vi ender opp med å gjøre. Oppussing er en stor og langvarig prosess så det går mye tregere nå enn det gjorde i begynnelsen. Man har jobb, hobbyer, familie og venner som man skal tilbringe tid ilag med. Så for å ikke se på huset som bare arbeid er det viktig og ta seg fri fra oppussing og nyte av og til også.

Klassisk og glam interiørstil

Eg har alltid hatt interesse for interiør, siden eg var liten har eg likt og ommøblere og ha det fint rundt meg. Eg kjøpte spisestuestolene våre 2 måneder før vi engang hadde kjøpt oss hus. De sto på soverommet mitt til de var klar til å brukes i nye huset ca 4 måneder senere. Interessen for interiør steg betraktelig når vi fikk eget hus og innrede. Men oppussing slukte alle pengene så eg fikk ikke kjøpe mange av de møblene og dekoren eg ville fordi vi måtte prioritere andre ting. Mange av møblene har vi byttet ut de siste månedene og eg er så fornøyd! Stilen min er klassisk og glam. Eg elsker speil, sølv og krystaller i interiøret og føler spesielt speil får rommene til å se større ut. Eg elsker å forandre på lys, puter og blomster etter hvilken årstid det er. Eg har nettopp byttet til rosa som gir ett så fint og dust uttrykk på sommeren. I fjor hadde eg blått på sommerstid men i år ville eg prøve noe nytt.

Sosiale medier

Eg har alltid vært glad i å ta bilder, og når vi kjøpte oss hus tok eg mange bilder av interiør. Det var veldig kjedelig å ikke få dele de, så i slutten av februar lagde eg meg bruker på Mahoom og noen dager senere interiør konto på instagram. Eg er så glad eg tørte å lage meg profil fordi eg føler eg har blitt med i ett felleskap der man får inspirasjon, støtte og nye bekjentskap. Rett før jul skadet eg ryggen min på trening. Eg prøvde meg på jobb i 2 måneder der eg hadde utrolig vondt i ryggen hver eneste dag før eg til slutt ble sykmeldt i slutten av februar. Det viste seg at eg hadde skiveutglidning i ryggen og eg ble sykmeldt i over 3 måneder. Eg føler all støtten og hyggelige kommentarer har gjort at eg har kommet meg gjennom sykmeldingsperioden uten å ha mistet vetet. Eg kommer til å fortsette på sosiale medier på grunn av alle de flotte kontoene og de fine menneskene.

Mahoom

Eg har hatt Mahoom i 5 måneder nå og kan virkelig si eg elsker appen! Noe eg syns er så kjekt med Mahoom er at det kun er for oss som er interessert i interiør og bolig, så det er en utrolig fin app for å finne inspirasjon fra andre og dele sitt eget hjem. Mahoom har fått mange nye funksjoner på så kort tid, så eg er spent på hva mer Mahoom kommer til å by på i fremtiden.

Vi har veldig mye som gjenstår enda både på oppussingsfronten og utbytting/innkjøp av møbler, eg håper du vil følge meg videre i reisen vår på å skape ett hjem. Følg meg gjerne på Mahoom under navnet «Benedicte Hoddevik» og på instagram under navnet @interiorbybenedicte. Tusen hjertelig takk for at dere valgte meg som ukens mahoomer!

Benedicte Hoddevik

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!  

Se alle bildene i videoformat