Ukens Mahoomer er Anne

15.12.2021

Hei, jeg heter Anne og bor sammen med min mann i en enebolig på landet litt utenfor Ålesund, på et lite idyllisk sted som heter Hellandshamn. Etter mange år i Oslo bestemte vi oss for å flytte tilbake til min hjemby. Første året vi bodde her leide vi en leilighet midt i sentrum, men drømmen om eget hus på landet ble en realitet sommeren 2013. 

Jeg jobber som grafisk designer, og interessen for design og interiør har fulgt meg så lenge jeg kan huske. Huset vi kjøpte var en eldre enebolig fra 1979, men vi så et stort potensiale, så da var det bare å brette opp ermene, finne frem verktøyet og ikke minst pågangsmotet. Det første vi gjorde var å rive det gamle soverommet og i tilknytning til det nye fikk jeg endelig oppfylt ønsket om et walk-in closet. 

Jeg er i overkant opptatt av system og orden og da er det veldig godt å ha god plass til alt. Og så var det dette med å ha god plass. Selv om det kun er meg og mannen som bor i huset, bestemte vi oss i 2017 for å bygge på huset da stuen i utgangspunktet hadde en dårlig planløsning. Resultatet ble at vi tok 35 kvm fra terrassen og bygde en helt ny tv-stue. I den nye stuen valgte vi å sette inn en stor terrassedør på 5 m som gir mengder med lys, og i tillegg valgte vi å ha det listefritt opp mot taket for et mer moderne uttrykk. Vi malte også vegger og tak i samme farge, Washed Linen, noe vi fortsatt er veldig fornøyd med da det gir stuen en koselig og lun følelse selv med full takhøyde på ca 4 m. For å få en litt mer spennende effekt malte vi ene veggen i Dempet Sort. 

Fremtidsdrømmen er en gang å bygge et nytt funkishus, men enn så lenge så får vi faktisk litt av den følelsen med denne fantastiske takhøyden. Fra før var huset på ca 220 kvm, men etter at vi bygde på har vi nå totalt 255 kvm + garasje og boltre oss på. I 2019 gikk vi løs på en ny runde hvor planen var å kun pusse opp spisestuen, men det utviklet seg raskt til en totalrenovering av spisestue, to entréer og kjøkken. Valgene vi har tatt her gjenspeiler tv-stuen, med moderne løsninger, listefritt, stramme linjer og rolige farger. 


Vi slo ned noen av veggene for å skape ett stort og luftig rom. Som designer liker jeg å være kreativ, og det å dekke bord etter årets sesonger er utrolig gøy. Vi elsker å ha gjester til middag, og vi laget åpen løsning fra kjøkken ut mot spisestue da vi synes det er koselig å kunne ha kontakt med gjestene når man selv står på kjøkkenet. Kjøkkenet fra Kvik er ca 20 kvm og vi kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Vi liker så godt de rene linjene og den svarte benkeplaten mot de hvite skapene. Et lekkert armatur fra Tapwell i svart matt, samt de flotte Terrazzo flisene som backsplash ble prikken over i'en synes vi. Enn så lenge har vi de fleste veggene her i Klassisk Hvit, foruten to vegger i spisestuen som vi malte i fargen Form, men jeg går nå i disse dager og funderer på en ny farge til veggen over flisene. Gulvet vi har valgt er et hvitoljet eikegulv fra Boen som gir huset et skikkelig løft. 


All lyd i huset er satt opp med Sonos og all belysning fra Philips Hue, begge fantastiske løsninger som vi ikke angrer et sekund på. Vi har gjort alt som er lov å gjøre selv og har lært utrolig mye underveis, både feilet og lykkes uten noen form for hjelp, noe vi er stolte over. Fokus på kvalitet og gode løsninger har vært veldig viktig for oss, ikke tatt raske avgjørelser, men heller brukt tiden på å få det akkurat som vi ønsker oss. Vi har mye igjen på agendaen, både innvendig og utvendig, men tar det når lysten og lommeboken tillater det. 

Stilen her i huset er litt vanskelig å sette i en bestemt kategori synes jeg, vi har kanskje en slags moderne skandinavisk bohem? Selv om jeg ofte dras mot det moderne, enkle og rene er jeg også veldig opptatt av at hjemmet vårt skal være personlig, lunt og et koselig sted å være. Jeg har en stor lidenskap for lamper, puter og vaser og greier sjelden å la være å handle om det er noe som står høyt på ønskelisten. Jeg finner like lett noe på en brukthandel og liker godt å mixe nytt med gammelt. Jeg har bl.a. arvet et gammelt linskap som jeg pusset opp og på denne måten blir hjemmet mer personlig og unikt. Jeg elsker å male, spraye, sy og bygge, og jeg liker meg nok aller best når jeg har prosjekter på gang. Og i dette huset er det heldigvis nok av dem! 

Siden vi brukte hele fjoråret på innvending renovering, er planen å få ting på plass utvendig i år. Vi skal bygge enda en ny terrasse som vi kobler sammen med den andre, trapper skal bygges, huset skal males ferdig og blomsterbed skal plantes. Vi stortrives virkelig her på landet. Vi elsker hjemmet vårt, den nydelige utsikten mot sjø og fjell som vi aldri går lei av, og ikke minst vår store deilige hage på over 2,6 mål som vi også har spennende planer for etterhvert. Om du har lyst å se mer av både hus og hage og kanskje følge med på renoveringen, finner du meg under @lykkeboet på Mahoom og Instagram :) Tusen takk for at dere valgte meg som ukens Mahoomer!

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!