Ukens Mahoomer er Anne Bergem Ruud

27.10.2021

Mitt navn er Anne Bergem Ruud og har rukket å fylle 30 år. Jeg bor på Skavanger gård i Kongsberg, og her bor jeg sammen med min mann og våre to jenter på 2 og 4 år. Mannen min er ofte inne på finn.no og scroller seg gjennom boligannonser. Vår fremtidsplan var å bygge en funkisbolig. Så da han viste meg annonsen til Skavanger gård var jeg i utgangspunktet skeptisk. Dette var jo så langt unna våre drømmer og planer, hvordan skulle jeg innrede et gammelt gårdshus da stilen jeg hadde hatt til nå var Skandinavisk? Litt skeptisk ble jeg likevel med på visning, og jammen ble jeg overbevist. 

Vi kjøpte gården i desember 2017 så vi har ikke bodd her så lenge, men vi har likevel rukket å gjøre en del. Gården består av to bolighus, en låve og et stabbur. Den ligger i en bydel bare 5 minutter unna sentrum med bil. Gården ligger i enden av et boligfelt, og ellers er skogen nærmeste nabo. Jeg liker tryggheten det gir å bo i nærheten av folk og samtidig ha naturen og turmuligheter rett utenfor huset, det passer oss perfekt.

Klikk for større bilde!

I det andre bolighuset på gården bor min svigerinne med sin datter på 4 år. Så her vokser jentene opp med familie som nærmeste nabo og vi kan gå over tunet til hverandre når vi vil. Det trives vi kjempegodt med og håper jentene våre vil få en god oppvekst her.

Forandring fryder:

Mannen er snekker og har ansvar for prosjektene ute. Han har blant annet bygget ny låvebru, noe som var sårt tiltrengt da den gamle var gjennområtten. Inne er det for det meste jeg som bestemmer. I nesten alle rommene i huset har vi gjort en større eller mindre forandring. Og enda mer er i gang eller planlagt. Interiørstilen min ble jo som sagt veldig utfordret da vi flyttet hit. Men jeg føler at jeg har klart å finne en stil som både speiler meg og huset. Her blandes gammelt og nytt.

Kjøkkenet

På kjøkkenet har jeg malt om innredningen fra hvit til lysegrå. Kjøkkeninnredningen er laget av Uvdal snekkerverksted, og med en takhøyde på 3,45 meter måtte det to rader overskap på veggen. Det gjorde at det tok ekstra laang tid å male om kjøkkenet og jeg kommer ikke til å gjøre det igjen!! Det er originale tregulv og nå er det malt i et sjakkmønster. Dette var slik da vi flyttet inn og jeg er ikke helt sikker på hva jeg føler om akkurat det. Antagelig blir det å pusse det ned og male om i en annen farge, men foreløpig får det være som det er.

I første etasje har vi tre stuer på rad. TV-stuen, midtstuen og spisestuen.

Spisestuen

Spisestuen er vel det eneste rommet som står uberørt til nå. Jeg har forsøkt meg på noen fargeprøver i forhold til å male der inne, men det er det eneste. Spisebordet har vi kjøpt brukt på finn.no. Vi har god plass i spisestuen og vurderer å bytte til et større bord med plass til enda flere gjester. Vi har vært innom tanken på å lage et selv, så det blir veldig spennende å se hva vi ender opp med.

Midtstuen

I midtstuen har jeg gjort den største forandringen foreløpig. Her har jeg stått i timevis og revet den beige tapeten som var der da vi flyttet inn, pusset og sparklet, og til slutt malt hele rommet inkludert peisen. Jeg endte opp med fargen Illuminated Callais fra Nordsjö, og jeg elsker den! Den gir rommet den lune gode følelsen jeg var ute etter. På den ene veggen i stuen er vi i gang med å få frem en tømmervegg som ligger bak gipsveggene. Tømmervegger er så flott og jeg syns det får frem litt av sjelen til huset.

TV.stuen

TV-stuen har ikke store forandringene, men peisen er malt med kalkmaling. Fløyelsgardinene går igjen i de tre stuene, men har forskjellig farge i hvert rom. vinrød i TV-stuen, kakigrønn i midtstuen og mørkegrå i spisestuen.

Soverommene

Alle soverommene i huset ligger i 2.etasje. De har fått nye farger, og vi har begynt å rive gulvene da det ligger originale tregulv under laminat overalt. Gjesterommet er ferdig og gulvene er pusset og malt hvite, barnerommene er vi i gang med nå. Jeg gleder meg til å få det ferdig da gamle tregulv er noe av det fineste jeg vet om! The master bedroom, eller vårt soverom har et mørkt gulv som egentlig er veldig fint. Rommet var helt hvitt da vi flyttet inn og jeg har store problemer med å sovne når det er for lyst. Fargevalget falt derfor på den grønne fargen Dark le Havre fra Nordsjö. Den ble bare så fin sammen med det mørke gulvet og jeg sovner like godt hver natt.

Det prosjektet vi driver med nå er å utvide gangen. Vi har et stort ubrukt rom nede i 1.etasje som skal deles i to. Den ene halvparten blir en del av dagens gang, med bod. Den andre halvparten blir kontor/gjesterom. Ved å utvide gangen vil vi kunne frigjøre et lite kott som nå brukes til oppbevaring av klær. Da kan det bygges et toalett her, noe som er sårt etterlengtet da begge badene i huset ligger i 2.etasje.

Det var en liten rundtur i huset vårt, håper du liker det du ser! Om du vil følge meg på instagram heter jeg Skavangergaard der.

Tekst og Foto: Anne Bergem Ruud

Film: Eileen Stulen

Bli en Mahoomer du også. Besøk Mahoom.no og skap ditt drømmehjem!