Skandinavisk minimalisme

13.10.2018

Tekst: Synnøve Larsen . Foto: @homehav11

Vi hadde vært på utkikk etter et sted å bo en stund da vi fant dette prosjektet. Et enderekkehus som skulle vise seg å være noe vi ikke kom til å angre et sekund på. Min samboer og jeg kom tidlig inn i byggingen og fikk dermed være med på å bestemme ganske mye når det gjaldt gulv, kjøkken, bad og lignende. 


Vi har helt siden vi begynte vært veldig opptatt av alle detaljer og hadde mange sene kvelder hvor ideer og ting ble diskutert. Tiden gikk og ting begynte å falle på plass. Hvis stilen i huset skal settes under en kategori så vil jeg nok kalle det for en skandinavisk og minimalistisk stil. Selv så går jeg for det jeg liker, men ser jo at det ofte havner i denne stilen. Det går mye i grått, sort og hvitt i hele huset. Vi har gått for mye sorte detaljer i hele huset egentlig, det er definitivt storfavoritten for tiden. Men hvem vet om 5 år så kan huset ha forandret stil helt. Det er jo det som er gøy med interiør at det forandres over tid og at man hele tiden får nye ideer som man vil teste ut. Men jeg tenker at tanken vår når vi bygget huset var at vi skulle få til en ganske ren og enkel base om jeg kan kalle det for det. Og at vi heller kan få den mer personlige stilen ved å legge til interiør. På den måten vil det være mye enklere for oss å skifte ut stilen om vi skulle gå lei. For det er enklere å skifte ut en sofa enn å skifte hele parketten. Det vi valgte å legge litt ekstra i var trappen, kjøkkenet, parketten og flisene i gang/badene. 

Klikk for større bilder!

Vi flyttet inn i huset våren 2018 og har siden da hatt hendene fulle med å finne de rette møblene og interiøret som passer for oss. Det er for det meste jeg som står for interiørdelen og samboeren som sier seg enig eller uenig. Tror ikke vi er alene med å ha det sånn, men jeg er også i overkant glad i interiør så det faller litt naturlig at jeg tar meg av den biten der. Og han er mer enn gla nok for at han slipper. 

Hage

Siden vi har enderekkehuset er vi så heldige at vi har endel hage også. Så denne sommeren har mye av fokuset vårt ligger der. Vi har både lagt plen og sådd hekk, vi har fått laget natursteinsmur, lagt stein i inngangspartiet og malt huset. Her er det så å si ferdig nå, vi mangler bare en terasse som vi skal få bygget til neste vår. Nå vil nok hovedfokuset vårt være mye inne, noe som også er naturlig med tanke på at høsten er her og vinteren rett rundt hjørnet. 

Det gjenstår fremdeles mye som skal på plass i huset, men samtidig så er det interiør delen jeg synes er det morsomste. Jeg prøver å ikke forhaste meg i noen av beslutningene når det kommer til interiør og møbelvalg. Det tok over et år fra vi kjøpte huset til vi overtok og i løpet av den tiden var det mye som ble planlagt av hvordan vi ville ha det. Mye endret seg også på veien for hvordan ting skulle se ut, men samtidig tror jeg det er godt å ha god tid på seg. 

Kjøkken

Kjøkkenet fikk mye fokus i planleggingen av huset. Det var ikke så mye vi kunne endre på når det kom til plasseringen av kjøkkenet. Det vi prøvde på og noe jeg tror vi lykkes med var å skape et kjøkken som innbyder til matlaging, kos og gode samtaler. Kjøkkenet er åpent og lyst, det har god benkeplass slik at flere kan stå å lage mat samtidig. Vi fikk også laget en liten barløsning som gjør det enkelt for små eller store å følge med på og samtale med de som står på kjøkkenet. 


Det er også åpen stue og kjøkkenløsning som gjøre det enkelt å få kontakt med de som sitter i stua. Nå har vi ikke innredet denne stuen helt enda, men sofaen og sofabordet er bestilt så om ikke lenge vil dette også være klart. Men om jeg skal si en ting jeg er veldig fornøyd med i huset så tror jeg det må være kjøkkenet. 

Instagram

Jeg har alltid vært veldig interessert i interiør og har lengtet etter en måte å få uttrykket det på. Siden vi tok over huset startet jeg derfor opp en instagramkonto som jeg deler mye av huset og interiøret på. I tillegg til at jeg prøver å få delt tips og ideer som dukker opp. Jeg liker å være kreativ og det å planlegge, style og ta bilder er noe jeg er utrolig glad i. Derfor blir en del av tiden min brukt på instagram. Dersom du har lyst til å følge så er det bare å finne meg på instagram under navnet: Homehav11. Jeg har også en facebookside som går under samme navnet hvor jeg også legger ut bilder fra hjemmet og oppdaterer når det skjer noe nytt i huset. Her vil jeg også legge ut bilder når sofaen kommer og hele prosessen med innredningen av stuen. 

Jeg synes instagram er en genial plass å være dersom du liker interiør eller trenger inspirasjon til ditt nåværende hjem eller fremtidige hjem. Her er det masse fine kontoer, forskjellige stiler og masse tips/inspirasjon. Jeg er som sagt en flittig bruker av instagram og noe jeg brukte mye underveis i planleggingen av huset. Huset er stort nok for oss to nå og vil også være stort nok om vi bestemmer oss for å bli flere. Men jeg legger ikke skjul på at vi har en drøm om å bygge noe helt eget en gang hvor vi kan få bestemme helt hvordan vi vil ha det. Vi snakker jo stadig om hvordan vi vil ha det i vårt neste hus.