Skandinavisk design: En stil som fokuserer på funksjonalitet og enkelhet

13.12.2022

Skandinavisk design stammer opprinnelig fra Skandinavia, som er den nordlige delen av Europa som består av landene Danmark, Sverige og Norge. Denne designstilen har blitt veldig populær de siste årene, og har spredt seg over hele verden. Her skal vi se på bilder fra Bolia, AUBO og HTH, uansett om det gjelder bad, kjøkken eller stue, vil vi se hvordan skandinavisk design karakteriseres i disse bildene.

Kjøkken i skandinavisk design fra HTH

Kjøkken i skandinavisk design har enkel og ren design med fokus på funksjonalitet og enkelhet. Det er typisk med naturlige materialer som tre og stein, og farger som ofte er inspirert av naturen. Målet med skandinavisk design er å skape ro og harmoni i hjemmet, og dette gjenspeiles i designet på kjøkkenet. Dette gjør at skandinavisk design passer godt inn i det moderne hjemmet, og kan bidra til å skape en behagelig og avslappende atmosfære.

Baderom i skandinavisk design fra AUBO

Skandinavisk design på baderommet kan for eksempel innebære å velge enkle, rene linjer på baderomsmøblene, og å bruke naturen som inspirasjon for farger og materialer.

Skandinavisk design har sine røtter i den nordiske designhistorien, og har blitt dannet gjennom en blanding av tradisjonelle teknikker og moderne ideer. Denne stilen har vært særlig inspirert av natur, lys og kulde, noe som kommer tydelig frem i de lyse fargene og de naturlige materialene som brukes.

Møbler i skandinavisk design har ofte enkle, rene linjer og enkel form. De er laget av naturlige materialer som tre og ull, og er designet for å være både estetisk tiltalende og praktiske å bruke i hverdagen. I tillegg legger skandinavisk design vekt på bærekraftighet, så møblene og andre produkter laget i denne stilen er ofte laget av miljøvennlige materialer og produseres på en bærekraftig måte.

Alt i alt er skandinavisk design en stil som fokuserer på å skape estetisk tiltalende hjem som er enkle å bruke og som bidrar til en mer bærekraftig livsstil.

Påsken er en tid for å feire fornyelse og håp, og det er også en tid for å pynte hjemmet med vakre og fargerike dekorasjoner. Hadeland Glassverk, med sin lange historie og ekspertise innen glassproduksjon, tilbyr en unik mulighet til å bringe påskestemningen inn i hjemmet ditt på en elegant måte.

"En lys, greige tone. Gentle Whisper en dus, greige farge, hvor man tydelig ser spor av både beige og grå. På lysere toner som dette, blir undertonene tydeligere, altså den rødlige i dette tilfelle. Sammenlignet med bestselgere som 10341 Kalk eller 10678 Space, kan vi se at Gentle Whisper er hakket mer rødlig, hvilket betyr at den vil helle mot...

"En gyllen rødtone. Dette er en mild og behagelig rødtone med et hint av rosa. Den kan beskrives som en mørkere utgave enn bestselgeren 2856 Warm Blush. 20167 Welcoming Red kan være en frisk aksent til farger som 12120 Desert Pink, 20046 Savanna Sunset og 20047 Blushing Peach." NCS fargekode for Welcoming Red 20167 fra Jotun er 4429-Y72R.