Skandinavisk design: En stil som fokuserer på funksjonalitet og enkelhet

13.12.2022

Skandinavisk design stammer opprinnelig fra Skandinavia, som er den nordlige delen av Europa som består av landene Danmark, Sverige og Norge. Denne designstilen har blitt veldig populær de siste årene, og har spredt seg over hele verden. Her skal vi se på bilder fra Bolia, AUBO og HTH, uansett om det gjelder bad, kjøkken eller stue, vil vi se hvordan skandinavisk design karakteriseres i disse bildene.

Kjøkken i skandinavisk design fra HTH

Kjøkken i skandinavisk design har enkel og ren design med fokus på funksjonalitet og enkelhet. Det er typisk med naturlige materialer som tre og stein, og farger som ofte er inspirert av naturen. Målet med skandinavisk design er å skape ro og harmoni i hjemmet, og dette gjenspeiles i designet på kjøkkenet. Dette gjør at skandinavisk design passer godt inn i det moderne hjemmet, og kan bidra til å skape en behagelig og avslappende atmosfære.

Baderom i skandinavisk design fra AUBO

Skandinavisk design på baderommet kan for eksempel innebære å velge enkle, rene linjer på baderomsmøblene, og å bruke naturen som inspirasjon for farger og materialer.

Skandinavisk design har sine røtter i den nordiske designhistorien, og har blitt dannet gjennom en blanding av tradisjonelle teknikker og moderne ideer. Denne stilen har vært særlig inspirert av natur, lys og kulde, noe som kommer tydelig frem i de lyse fargene og de naturlige materialene som brukes.

Møbler i skandinavisk design har ofte enkle, rene linjer og enkel form. De er laget av naturlige materialer som tre og ull, og er designet for å være både estetisk tiltalende og praktiske å bruke i hverdagen. I tillegg legger skandinavisk design vekt på bærekraftighet, så møblene og andre produkter laget i denne stilen er ofte laget av miljøvennlige materialer og produseres på en bærekraftig måte.

Alt i alt er skandinavisk design en stil som fokuserer på å skape estetisk tiltalende hjem som er enkle å bruke og som bidrar til en mer bærekraftig livsstil.

Hvite kjøkken har lenge vært en fast bestanddel i interiørdesign, og tilbyr en tidløs og allsidig lerret for hjemmeinnredning. Uansett om du foretrekker et klassisk, tradisjonelt utseende eller en strømlinjeformet og moderne atmosfære, kan hvite kjøkken tilpasses for å passe en rekke designestetikker. I denne artikkelen vil vi utforske den...

Hvis en farge kan gi et hjem en omfavnelse, er det Sweet Embrace™, Nordsjøs Årets Farge 2024. Denne lyse og positive rosa fargen, som er inspirert av mykt dun og lette kveldsskyer, er perfekt for å skape ro og innbydende rom som mange av oss lengter etter.

Kid har allerede en betydelig rolle i mange norske hjem, og vi har gått fra «Steikje fine gardiner» til «Få det fint». Nå hyller vi hjemmet ytterligere – med ny pay off: «Godt å komme hjem».