Skandinavisk design: En stil som fokuserer på funksjonalitet og enkelhet

13.12.2022

Skandinavisk design stammer opprinnelig fra Skandinavia, som er den nordlige delen av Europa som består av landene Danmark, Sverige og Norge. Denne designstilen har blitt veldig populær de siste årene, og har spredt seg over hele verden. Her skal vi se på bilder fra Bolia, AUBO og HTH, uansett om det gjelder bad, kjøkken eller stue, vil vi se hvordan skandinavisk design karakteriseres i disse bildene.

Kjøkken i skandinavisk design fra HTH

Kjøkken i skandinavisk design har enkel og ren design med fokus på funksjonalitet og enkelhet. Det er typisk med naturlige materialer som tre og stein, og farger som ofte er inspirert av naturen. Målet med skandinavisk design er å skape ro og harmoni i hjemmet, og dette gjenspeiles i designet på kjøkkenet. Dette gjør at skandinavisk design passer godt inn i det moderne hjemmet, og kan bidra til å skape en behagelig og avslappende atmosfære.

Baderom i skandinavisk design fra AUBO

Skandinavisk design på baderommet kan for eksempel innebære å velge enkle, rene linjer på baderomsmøblene, og å bruke naturen som inspirasjon for farger og materialer.

Skandinavisk design har sine røtter i den nordiske designhistorien, og har blitt dannet gjennom en blanding av tradisjonelle teknikker og moderne ideer. Denne stilen har vært særlig inspirert av natur, lys og kulde, noe som kommer tydelig frem i de lyse fargene og de naturlige materialene som brukes.

Møbler i skandinavisk design har ofte enkle, rene linjer og enkel form. De er laget av naturlige materialer som tre og ull, og er designet for å være både estetisk tiltalende og praktiske å bruke i hverdagen. I tillegg legger skandinavisk design vekt på bærekraftighet, så møblene og andre produkter laget i denne stilen er ofte laget av miljøvennlige materialer og produseres på en bærekraftig måte.

Alt i alt er skandinavisk design en stil som fokuserer på å skape estetisk tiltalende hjem som er enkle å bruke og som bidrar til en mer bærekraftig livsstil.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...