Shabby chic

28.07.2018

Hva er Shabby chic? Det var kvinnen Rachel Ashwell som ga navn til designstilen shabby chic 1989. Shabby chic er når du kombinerer tilbehør, møbler og husholdningsredskaper fra 1900 til 1950. Shabby chic stilen er vakker, komfortabel og funksjonell design for ditt hjem. Stilen viser hvordan noe enkelt kan være elegant med riktig fargevalg og patina som møblene har fått i løpet av årene. 

Shabby chic farger

Fargeskalaen for Shabby chic stilen er lyse toner, for det meste i hvitt, beige, grå og lyse kremete farger. Stilen er veldig feminin med det genuin fransk, landlig stil som modell, lyse møbler med romantiske toner løfter hjemmet, møblene er slitt og har vært brukt i generasjoner, slik at alle møbler blir unike og skaper en rolig og harmonisk følelse i hjemmet.

Kontrastene i stilen oppstår ved bruk av møbler, men også interiør, man kan bryte med litt mørkere interiør i form av vaser, fotorammer og tekstiler, etc.

Tre forskjellige Shabby chic stiler

Alle har åpenbart sine synspunkter på forskjellige stiler og hvordan det skal være, men det er mulig å markere disse tre forskjellige stilene som typiske Shabby chic stiler. Nordisk og engelsk samt amerikansk. 

Grunnlaget for stilene er det samme med lyse farger og patina på møblene. Det er når det gjelder interiør og tekstiler, det er annerledes. I den amerikanske stilen er elegant og luksus i fokus, mens den engelske stilen handler mer om den romantiske og landlige omgivelser. Den nordiske stilen er mer mot skandinavisk design, stilig, praktisk og rene linjer, og vi tar også mer inspirasjon fra 1700-tallet og 1800-tallet.

Shabby chic gjenbruk

Det som var bra med Shabby chic stilen var at du ville bruke gamle møbler, komme seg unna å kjøpe og kaste økonomien. Det er svært viktig i dag å sette miljøet i forkant, men problemet var at folk kjøpte en ny møbel med slitasje som fjerner sjelen fra møblene, hvorfor ikke fortsette å dra nytte av de eldre møblene før vi laget nye?

Her kan du lese om skandinavisk design: https://www.interiorbutikker.no/l/skandinavisk-design/