Se mulighetene - lag ditt drømmehjem

17.10.2018

Tekst: Karianne Nesse. Foto: @kn.interior

Mitt navn er Karianne Nesse og jeg er 24 år gammel. Jeg bor i en liten bygd uten for Bergen, og her lever jeg livets glade dager sammen med samboeren min Henrik og vår firbente bestevenn.

Jeg har alltid vært interessert i interiør, og har brukt store deler av livet på å dille med detaljer og dekor. Men som voksen med egne midler, har jo dette blitt tatt til nye høyder. Jeg har alltid vært opptatt av å ha det fint rundt meg, og merket hvor mye slikt har å si for sinnsstemningen. Visste du forresten at det rette interiøret kan resultere i økt trivsel, økt produktivitet og lavere sykefravær?

Løft blikket - se mulighetene.

Jeg var kresen på husjakt, og hadde i overkant mange kriterier for hva som måtte være på plass før vi skulle bli gjeldsslaver. Men om man ikke skal bygge hus fra grunnen av, så skal det godt gjøres å finne drømmehjemmet slik du vil ha det. Så hva gjør man da? Man jobber med det man har, og lager drømmehuset selv. Som et puslespill, bit for bit. Så etter en liten realitycheck på meg selv, kjøpte vi vår første enebolig i 2016. Dette var et hus jeg hadde sett på finn.no - og det skapte virkelig ingen interesse hos meg. For jeg så kun på det overfladiske. Fargevalg, gulv, kjøkken og bad. Men vi ble dratt med på visning, og en verden av muligheter dukket opp når vi fikk sett huset i virkeligheten. Er planløsningen god, så har man et hav av muligheter. Og det er jo det interiør ofte handler om - å se mulighetene man har. 


Så vi kjøpte huset. Til tross for at vi ikke likte hvordan det så ut inni, men med en drøss planer og gjøremål liggende foran oss. Så huset innvendig er i dag ikke til å kjenne igjen med hvordan det så ut for to år siden. Vi har jobbet utrolig mye, men vi (jeg) har kost meg veldig på veien. Jeg ville skape et hjem som skulle være den plassen hvor vi trives best. Et hjem som skulle være lunt, trygt og godt. Så jeg gikk for den klassiske stilen. Fargevalgene har gått i brun og beige-toner, for å skape varme og en avslappende følelse. 

Klikk for større bilder!


Frem med malerkosten.

Ja - alt kan males. Omtrent alt i hvert fall. Og hva gjør man med et mørkt, trist kjøkken som bare er noen år gammelt? Man fresher det opp med litt maling. Og dette valget er nok det beste vi har tatt når det gjelder huset vårt. Det var uaktuelt å kjøpe et nytt kjøkken og bare kaste bort noe som var fullstendig funksjonelt. Vi må se nytten av gjenbruk og oppkvikking, fremfor bruk-og-kast tankegangen. Så vi malte hele kjøkkeninnredningen - og vi fikk et helt nytt rom. Dette har nå blitt mitt favorittrom i huset, og det har blitt et nydelig oppholdsrom for mat, prat og baking. Hjertet av hjemmet, helt enkelt.

Å male et så stort kjøkken som dette, er et gigantisk prosjekt i seg selv. Det tar lang tid, man må være nøye og forarbeidet er så viktig. Så tålmodighet er nøkkelen. Men det er absolutt verdt det, og man får et nytt kjøkken for en virkelig billig penge.

Og når vi snakker om en billig penge, så er jo gjenbruk helt supert. Jeg har pusset opp x-antall skjenker i huset, som jeg har fått gratis eller rimelig via finn.no. Med litt maling, nye knotter og gjerne litt kontaktplast, så får du et helt nytt møbel. Og det er jo gøy å sette sitt eget særpreg på ting - og ha ting som gjerne ikke er helt likt hos «alle» andre.

Gjør oppgraderinger til en rimeligere affære.

Er du av typen som blir litt fort lei av det samme gamle, og er på jakten etter forandringer? Sånn er jeg, og det kan til tider være en pain in the ass. Men jeg har knekt koden for hvordan dette skal bli billigere, gøyere og mer effektivt. Det er i detaljene det ligger. Skap ny atmosfære og nytt preg med dekor. Fremfor å bytte ut møbler og de tingene som virkelig koster penger - bytt ut tilbehøret. For å ha jevnlig forandring (for dere som er glad i det), kle gjerne huset opp etter sesongene. Endre farger når våren kommer. Alt dette gjøres lett ved for eksempel putetrekk, gardiner, blomstrer og småpynten. Som et eksempel så har jeg lyserosa blomstrer og putetrekk på vårparten og sommeren, og går over til burgunder når høsten kommer snikende. Stemningen blir annerledes og tilpasset sesongen, uten at det krever verken mye penger eller mye energi. Små endringer kan gjøre store forskjeller. 

Gleden med å dele

Helt fra jeg var ung har jeg hatt en stor interesse for foto. Jeg har alltid likt å ta bilder, og har utviklet meg mye på denne fronten opp gjennom årene. Og jeg er av den typen som vil dele disse bildene og nå ut til folk på denne måten. Så instagram har jo virkelig blitt the place to be for min del. Å kunne dele bilder, connecte med folk med samme interesser, hente inspirasjon fra andre og bare være en del av et lite «samfunn» på nett. Jeg finner utrolig mye inspirasjon på instagram, og jeg har fått nye og trivelige bekjentskaper via denne kanalen. Om du vil følge meg på instagram, så heter jeg kn.interior der inne. I tillegg er jeg en aktiv blogger, hvor jeg deler ting som jeg synes er relevant i mitt liv og som jeg synes er interessant. Hus og hjem, hverdagsliv, matlaging og baking - hverdagen generelt i grunn.

kariannenesse.blogg har eksistert i over 3 år nå, og det har sammen med interiør og innredning, blitt en hobby som jeg trives utrolig godt med.

Tiden fremover

Noen prosjekter ferdigstilles og avsluttes, mens andre startes. Vi har enda litt å ta tak i blant våre 150 kvadratmeter, og nå er det stuen i andreetasjen som står for tur, samt ett av badene. Så det skal grubles på fargevalg, jobben må gjøres og innredningen må på plass. Alt det som jeg elsker, med andre ord. Det tar tid å bygge sitt drømmehjem, så det er viktig å kose seg på veien. Så vi tar ting litt etter litt. Prøver å ikke stresse og la det bli et lastverk, men heller koser oss med prosessen i å få det tilpasset våre egne ønsker. Vi gjør mye sammen og skviser inn kjærestetid i de fleste aktivitetene og arbeidet vi gjør. Og slik har vi kommet enda nærmere hverandre.

Så tiden fremover blir spennende, krevende og moro - og jeg gleder meg. Jeg kommer selvsagt til å oppdatere underveis på mine sosiale kanaler, så feel free to follow!

https://www.instagram.com/kn.interior/

https://kariannenesse.blogg.no/

Les alle Mitt vakre hjem reportasje: https://www.interiorbutikker.no/mitt-vakre-hjem/