Rengjøring av stekeovn på ett minutt.

30.04.2018

Denne anmeldelsen er basert på 100% egen erfaring med rengjøring av industrielle ovner og vifteanlegg. Ingen betalt markedsføring, dette er et flott rengjøringsmiddel som fjerner alt smuss uten skrubbing. Samtidig er jeg redd for midlene fordi det er sterke ting som skal behandles ordentlig. Hvis du kjøper dette, må du lese bruksanvisningen før du bruker produktet. 

Suma Grill D9

I industrien har jeg erfaring med å bruke Suma grill D9 for å fjerne det verste smusset fra ovn og vifteanlegg, bare spray og la det være 5 minutter, skyll deretter av mediet og det vil skinne rent. Har testet i bakerier hvor ovner kjører døgnet rundt og det vil bli mye rengjøring etter en stund, fungerer perfekt hver gang uten skrubbing. Så nå som jeg ville rense min egen ovn, ville jeg kjøpe dette rengjøringsmiddel, det var ikke så lett å finne. Selges av grossister i 6 gr 2 liters pakker. Så etter litt Googlande fant jeg en bedrift på det norske markedet som solgte produktet til private marked.

Prisen er 406 kr for 2 flasker 0,75 liter. Dyrt eller ikke? Du trenger så lite av gangen at dette vil holde hele livet ditt, hvis det bare er ovnen hjemme du må rengjøre. Det er veldig synd at de selges i 2 pakker fordi det er så mye at en flaske har vært nok. Jeg har også brukt Suma grill på industrigulv hvor det var veldig skittent, gulvene ble skinnende rent etter sprøyting på og deretter brukt skuremopp og fjernet det. Bruk beskyttelse på gulvet når du bruker dette rengjøringsmiddel hjemme, ellers er det fare for flekker, jeg tror ikke du har industrigulv hjemme. Sumo grill burde fungere godt på peiser og vedovn som har blitt sotet etter en stund i bruk. 

Hvorfor selges ikke dette av flere på markedet?

Litt overrasket over at det var så vanskelig å finne Suma Grill innenfor vanlig handel. Verken Staple eller Jula hadde produktet slik at enkeltpersoner kunne kjøpe produktet. Rengjøringsmiddelet er neppe farligere enn andre der ute på markedet, så jeg tror ikke det er derfor. Rengjøringsmiddelet var tilgjengelig for kjøp på Amazon, men jeg tror at frakt kan være et stort problem for slike brannfarlige stoffer, så jeg tror ikke de sender til Norge.

Fungerer dette eller er det falsk markedsføring?

Du har sikkert sett reklamefilmer hvor de sprayer på en halv stekeovn og deretter demonstrerer hvor rent det var på den ene siden. Når du tester selv innser du at annonsen ikke stemte overens med virkeligheten. Her fungerer det, du vil bli overrasket over hvor effektiv det er, det fjerner smuss på industrielle gulv, industrielle ovner og viftesystemer. Så det er effektivt nok til å få det til å fungere i hjemme ovnen. Du tror at jeg vil bli betalt av Sumo Grill eller Tonerweb som selger denne gjenstanden etter en så positiv vurdering, men de vet ikke at denne artikkelen blir skrevet. Jeg baserer alt dette på 100 % opplevelsen av rengjøringsmiddelet. Som jeg skrev tidligere, er det sterke ting som krever at du leser bruksanvisningen før bruk!

Noen som vet om andre selskaper som selger dette rengjøringsmiddel til privatpersoner i Norge? Skriv til meg så jeg kan lage lenker til disse selskapene.