Ny og innovativ tjeneste for deg som er opptatt av interiør!

04.06.2020

Har du opplevd å gå ned i boden, åpne døren og tenke her må jeg virkelig begynne å rydde og kvitte meg med noe. Motvillig går du inn, tråkker over snøskuffen, esker med klær, snubler i en rake, flytter på en gammel lampe og tramper opp på en eske for å nå opp til en drill som henger høyt oppe på veggen, lengst inne i boden og har ikke blitt brukt siden du hang opp et bilde i fjor. Du får tak i drillen, karrer deg ut igjen og setter i gang med å borre i taket for å henge opp en lampe, men drillen har ikke styrke nok til å borre i muren. Du setter deg ned og begynner å Google etter drill med slag/hammer, og ser at prisen for disse ligger på rundt fire fem tusen kroner. Har du virkelig lyst til å bruke så mye penger på noe som tilbringer mesteparten av tiden i boden?

Foto: Tooler, hent og lever på 7 - eleven
Foto: Tooler, hent og lever på 7 - eleven


Nå skal vi fortelle deg om en helt ny tjeneste som kan løse noen av dine problemer når det gjelder bodplass og tilgang til kvalitetsverktøy.

Åsgeir Helland som er grunder og daglig leder av Tooler, har en doktorgrad i miljø helsepåvirkning og nanomaterialer. Denne kunnskapen og interessen bygget han videre på når han gjennomførte sin drøm om å starte opp for seg selv med noe som er miljøvennlig og kommer samfunnet til gode.

Med seg på laget fikk han en tidligere arbeidskollega Cristian Leordeanu. I 2016 begynte de å undersøke hva det er som skal til for at folk velger å leie fremfor å eie. For å undersøke dette stilte de seg opp på gaten og snakket med personer, svarene som gikk igjen var at mange kunne tenke seg å leie verktøy hvis man enkelt kunne booke på nettet og hente i nærmiljøet.

Nå startet utviklingen med å sette sammen en tjeneste som forbrukeren etterspør og samtidig er bærekraftig for miljøet. Når tjenesten ble utviklet hentet de inspirasjon fra store selskaper innenfor delingsøkonomien som Airbnb og Nabobil. Dette er selskaper som deler på godene mellom privatpersoner. Det ble lagt ned mye arbeid i forretningsutvikling for å utvikle det som i dag har fått navnet Tooler. Dette er et nytt og innovativt konsept som enkelt lar deg booke verktøy og utstyr på Tooler.no, hente det i nærmiljøet på 7-eleven, Vollebekk fabrikker eller velge å få det hjemkjørt.

I følge SSB økte folketallet det siste året i tettstedene med 3,3 % og 81% av Norges befolkning bor i by eller tettsted. I tillegg har det kommet en ny forskrift ved navn Tek 17 som gjør at utbyggere har muligheten til å droppe bodplass når de bygger nye leiligheter. Dette er noe av det som gjør at vi har behov for tjenester som Tooler i fremtiden slik at vi kan dele på ressursene og på denne måten spare samfunnet miljømessig og økonomisk.

På forskning.no kan man lese at en drill i gjennomsnitt blir brukt i 12 minutter i løpet av hele sin levetid av sin eier. Dette sier noe om at vi forbrukere ikke har behov for å eie alt, men burde spare miljøet og dele på det vi har. Når man besøker Tooler.no finner man et bredt utvalg av forskjellig utstyr og kvalitetsverktøy fra Makita og Kärcher. Man kan booke alt fra verktøy til å trekke om møbler, kraftige bormaskiner, dykkertpistol, teppe og møbelrensere, damprenser, høytrykkspyler og kapp og gjærsag. Tooler lytter til forbrukeren og hva som er behovet, så hvis det er noe du ikke finner på Tooler.no, kan du sende en mail og kanskje de tar dette inn i sortimentet

Siden Tooler lanserte tjenesten sommeren 2017 har bestillingene økt i takt med forventningene, spesielt når det ble vår og mange begynte å pusse opp og gjøre det fint både inne og ute. For å hjelpe sine kunder og de som har behov for verktøy, utvikler Tooler plattformen slik at man kan finne artikler som forklarer hvordan man bruker et verktøy og hvordan man utfører forskjellige prosjekter i forbindelse med verktøyene.

Foto: Tooler, hjemlevering
Foto: Tooler, hjemlevering

Denne våren har også borrettslagene fått øynene opp for Tooler og sett verdien av å leie det de har behov for til dugnader. Tilbakemeldingene fra borettslagene har vært at det er kostnadsbesparende, tidsbesparende og enkelt å leie via en slik tjeneste. I tillegg blir det litt som å ha en egen verktøybod med et stort utvalg av verktøy og utstyr.

Et av de produktene som har vært mest populære blant forbrukerne er teppe og møbelrenseren. En av grunnene til at denne maskinen har blitt så populær er at den er enkel å bruke, gir et godt resultat og folk blir overrasket over prisen for å leie den. Ved å leie denne maskinen kan du få rene møbler, tepper, bilseter og madrasser, noe som er til glede for alle dem som bruker disse gjenstandene. Det er ikke kun privatpersoner som leier denne maskinen, men også eldrehjem, selskapslokaler og andre bedrifter som har behov for å rense møblene sine. Lena Bastiansen på Risvollen eldreboliger kan fortelle at prosessen ved å leie av Tooler var enkel og levde opp til forventningene, hun anbefaler på det sterkeste tjenesten videre til andre. Hun kan også nevne at det var en hyggelig mann som leverte teppe og møbelrenseren og ga en innføring i hvordan den fungerer. Hele artikkelen fra Risvollen eldreboliger finner du her.

Våren 2018 flyttet Tooler inn i nye lokaler på Vollebekk fabrikker. Dette er et fabrikklokale med oppstartbedrifter som utvikler tjenester som er til fordel for miljøet. Her finner man blant annet personer som arbeider for å minske utslipp av plastikkposer i havet, redesign av møbler og klær, gjenbruk av materialer fra byggeplasser, bygging av mikrohus og Tooler som leier ut verktøy. Til stor glede for de som bor i Oslo og spesielt nabolaget til Vollebekk åpnet Tooler nylig et hentepunkt på Vollebekk fabrikker i Brobekkveien 54. Etter åpningen av hentepunktet, så Tooler en tydelig økning i bestillingene, noe som viser at nabolaget absolutt hadde et behov for en tjeneste som Tooler.

Tooler skal bli en landsdekkende tjeneste og arbeider intensivt med å utvikle tjenesten slik at dette blir mulig.

Tekst: Bianca Marie Nilsen. Foto: Tooler