Norske interiørgrupper på Facebook

04.05.2018

Det er mange norske interiørgrupper på Facebook. Her vil vi gjennomgå noen av disse. Spørsmål som skal besvares er, hvor mange medlemmer er med i gruppen, hvor aktive er disse og hvilken retning har gruppen. Hvis Facebook-gruppen bare inneholder spam- og reklame fra bloggere, er gruppen ganske uinteressant.

En viktig ting må sies om Facebook-grupper, du kan sette venner i forskjellige grupper uten at vennene må godkjenne dette. Jeg tror dette vil forsvinne nå når Facebook blir satt under press på grunn av mangel på personlig integritet. Skulle Facebook kreve godkjenning for å bli med på en gruppe på Facebook kan mange grupper falle kraftig i antall medlemmer fordi mange av medlemmene har blitt lagt til av venner uten egen godkjenning. Du kan se i en gruppe hvor mange er "Added by" eller "Joined" for å få en ide om Facebook-gruppens troverdighet. Mange som "Joined" betyr høy troverdighet, og tvert imot for "Added by"

En av de større Facebook-gruppene er For oss som er hekta på interiør. har over 147000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Dette er en gruppe hvor vi kan kose oss med å dele bilder, tips og motivere andre på. Her kan man finne masse inspirasjon av andre flinke mennesker."

Her er mange posters lagt ut daglig, fra interiør og design bilder til spørsmål om farger, hvor er dette kjøpt? interiør spørsmål om alt mulig finner du i gruppen for oss som er hekta på interiør. Hvis du liker giveaways, er dette stedet å være. Du finner vanligvis 3-5 giveaways fra ulike selskaper kontinuerlig. Admin vurderer alle bilder og lenker før publisering, dette betyr at innleggene er av god kvalitet, og det er ingen direkte reklame fra bloggere og andre aktører som ikke er godkjent av admin.

Bilde fra gruppen: Personlig interiør med fargesplæsj!
Bilde fra gruppen: Personlig interiør med fargesplæsj!Facebook-gruppen Interiør - moderne, skandinavisk og minimalistisk har over 55000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

" I mylderet av interiørgrupper her på Facebook, savner jeg en gruppe for oss som liker rene linjer, minimalisme og skandinavisk stil. Håper denne gruppen kan være til inspirasjon for oss som liker dette. Dette betyr at f.eks shabby chic og fransk landstil holdes i andre grupper."

Gruppen har ganske mye aktivitet på siden, her finner du god inspirasjon og hjelp fra aktive medlemmer. Du kan annonsere din egen blogg eller instagram konto hvis du følger reglene fra admins. les disse før du legger ut på siden. Gruppen Interiør & inspirasjon til hjemmet har over 20000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Jeg håper dette kan være en side for å bli inspirert og inspirere andre med vakre hjem, fargerike hjem, tøffe hjem, ja ethvert hjem. Her skal vi ha en hyggelig tone, med normal folkeskikk. Ord kan såre og da tenker jeg at om man ikke har noe pent å si så lar man være å kommentere. Det er lov å dele tips og råd, stille spørsmål og dele meninger"

Aktiviteten er ikke så stor på siden, men det er selvfølgelig noen gullkorn. Facebook-gruppen tillater annonsering for blogg- og instagramkonto hvis du gjør det riktig i henhold til admins regler. Admin sjekker og vurderer ikke hva som er lagt ut, noe som betyr at kvaliteten ikke alltid er god på innlegg.

Bilde fra: Interiør & inspirasjon til hjemmet
Bilde fra: Interiør & inspirasjon til hjemmet

Facebook-gruppen Hyttekroken- Tips, interiør og inspirasjon til hytta. har over 18000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Her kan alle legge inn bilder og tips til hytter, sommerhus og camping som kan inspirere. Her er vi ute etter enkle og smarte grep for å skape trivsel på fritidsboligen vår. Vi diskuterer IKKE hva som er "ekte" eller "uekte" hytte her inne! Det viktigste er trivsel, hygge, finne roen og skape gode minner med familie og venner"

Gruppen er aktiv med mange flotte bilder av hytter i Norge. Mange bilder viser hvordan resultatet er etter renovering, så hvis du liker det, er gruppen det rette stedet for deg.


Bilde fra gruppen Hyttekroken- Tips, interiør og inspirasjon til hytta.
Bilde fra gruppen Hyttekroken- Tips, interiør og inspirasjon til hytta.Facebook-gruppen Interiør tips & råd! har over 17000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Gruppen for oss som elsker interiør og gjerne vil dele bilder og ideer med andre. Her diskuteres bare interiøret og ingenting annet"

Gruppen er ikke så aktiv, men du vil finne mange tips for litt mer kreative løsninger. Admin har noen giveaways og konkurranser for de som liker det. Her får du også hjelp med tekniske spørsmål om hjemmet.

Gruppen Hjem og interiør interesserte har over 14000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Her kan dere poste bilder og tips til hus, hjem og hage. Alle skal være hyggelige mot hverandre. Bloggere er velkommen til å linke til sine blogger."

Siden har litt aktivitet, men det er gode innlegg  å se på. Mange innlegg handler om kjøp fra loppis og selvprodusert interiør,  det er alltid hyggelig å se på. Det er fritt å legge inn blogginnlegg som mange bloggere gjør i denne gruppen.


Bilde fra gruppen Hjem og interiør interesserte.
Bilde fra gruppen Hjem og interiør interesserte.


Gruppen Personlig interiør med fargesplæsj! har over 12000 medlemmer. Egen beskrivelse av Facebook-gruppen:

"Dette er enda ei interiørgruppe, men for oss som tør å vise personlighet i interiøret! Sjølv bor eg i eit totalrenovert bondesveitserhus fra 1911 ilag med mann, 3 barn/ungdomar i alderen 10-17 år, hunden vår Leo og katten vår Oreo. Eg har dessverre fibromyalgi, noko som pregar kvardagen vår litt for mykje... Uansett har eg tru på å være så positiv som muleg,og at interiør og farger pregar oss meir enn mange trur! Håper at medlemmane kan være åpne for at "smaken er som baken", men likevel vise respekt! Kranglefanter blir utvist, for her skal det være kjekt for alle! Velkommen til alle herlige personlighetane her inne! Dette blir spennende!"

Dette er den minste gruppen som er med i denne artikkelen, den er aktiv, selv om gruppen bare har 12000 medlemmer. Hvis du liker fargerike hjem, er dette noe for deg.