Mitt vakre hjem i Surnadal

22.05.2018

Tekst: Ine cecilie. Foto: @detgladehjem

Hei. Mitt navn er Ine cecilie. Jeg er 30 år og bor i ei lita bygd i møre og romsdal som heter for Surnadal. Her bor jeg i barndomhjemmet til samboeren min og våre to jenter på 3 og 9 år. Min hobby på fritiden handler om fotografering og interiør.

Sommeren 2013 flyttet jeg inn til samboeren min - rettere sakt hans barndomshjem. Huset ble bygd I året 1986 og han har bodd her siden. Da jeg flyttet inn startet det store prosjektet med oppussingen av hele huset og veien til å få skapt vårt drømmehjem sammen. Vi viste veldig godt hvilken stil, fargetoner, og innreding vi ønsket å ha. Det krever utrolig mye når det står på. For det er så mye jeg har lyst til å gjøre, etter mye inspirasjon kommer den ene ideen etter den andre, så da var det bare til å brette opp ermene og la kreativiteten slippe til. Det å skulle lande en endelig stil i vårt hjem har ikke vært helt enkelt, for jeg har prøvd og feilet litt på veien. Det handler vel om å bo seg inn og kjenne på hva man virkelig har lyst på og trives best med.

Sofaen vi har er fra Home&cottage og heter for porto. Dette er en modulsofa med mange kombinasjoner og valgmuligheter. Jeg har også to puffer til, for litt ekstra sitteplass.

Lysten etter fornyelse av nye spisestue blir bare større og større og nå er jeg i gang med og planlegge den nye spisestuen vår. Denne gangen falt jeg på valget med et spisebord som kan trekkes ut ved større anledninger hvor det trengs. Jeg har også valgt meg ut gode stoler som man kan sitte lenge i, noe som er veldig viktig. (Ny stolene kommer i begynnelsen av juni) Jeg har gått for en ny stil som er litt strammere, noe som jeg absolutt digger. Jeg har gått ut fra min egen komfort sone og bare kjører min egen vei. Jeg har i tankene om en skjenk ved siden av spisestuen, noe som kunne blitt veldig tøft - nå gjenstår det bare å se om dette kan bli realisert innen enn kort tid. Her skal vi nyte alle måltider med familie og venner, et flott møbel og samlingspunkt.

Ikea kjøkken

Kjøkkenet fra Ikea er vi veldig fornøyd med. Lyst og fint med flere store skuffer. Vi valgte kjøkkenet som heter for Bodbyn. Det var denne stilen som vi var på jakt etter, klassisk/ herregård. Og samtidig får man mye kjøkken for pengene. Bodbyn kommer i både hvitt og grått og som er veldig populære. Valgene du tar for interiør og farger på et kjøkken er løsningen du skal leve med og ta vare på i mange år. Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med selve utseende, og hele kjøkkenet. Det er enkelt, men pent og innbydende! Etter 2 år valgte vi å bytte ut den mørkegråe benkeplaten som vi hadde, jeg ville prøve noe nytt og ha det litt lysere, valget ble da og prøve ut folie i marmor. Det skal ikke så mye til for å "fornye" kjøkkenet og det trenger heller ikke å koste flere tusen kroner for å gjøre noen små endringer selv - det er da man får den følelsen av et nytt kjøkken. En enkel og fin løsning, som gir et fint resultat. Med kjøkken fra IKEA kan du velge akkurat den fargen, stilen og innredningen du vil ha - sånn at du får det kjøkkenet som passer deg.

Barnerom

Jeg er veldig opptatt av hvordan et barnerom skal være, personlig liker jeg at det skal stå i stil til de andre rommene i huset. For det er sånn jeg liker det. På barnerommet går det i rosa detaljer, med gode og praktiske oppbevaringsmøbler. Under sengen har vi kurver som brukes til oppbevaring av leker.

Furutrappen som ble som ny igjen

Trappen var i fargen furu så og si overalt og et veldig slitt tregulv! Dette huset er over 30 år gammelt og når ting da ikke har vært videre pusset opp siden den tid sier det seg selv at prosjektene kommer! Når vi begynte å rive inne dro det med seg alt, nye vegger, nymalt tak, nytt gulv, nye lister, nytt av alt av stikontankter til, lysbrytere.

Når vi skulle velge å fornye trappen i huset, så ønsket vi oss nytt gelender og nye trappetrinn - vi ønsket også å tette igjen hullene mellom trappetrinnene. Vi tok kontakt med Bergmoen snekkerverksted som er en bedrift som fornyer trapper. Vi tok turen innom dem for en prat og ble enige om hva vi ønsket oss.

Bergmoen snekkerverksted kom hjem til oss der vi fikk fornyet den gamle furutrappen som ble som ny igjen - som satte prikken over i`en i vårt hjem. Nå er det 1 år siden de var her og jeg har ikke ord på hvor fornøyde vi er. Trappen og detaljene har gjort sitt med helheten som passer inn i resten av huset.

Vaskerommet

Da jeg begynte å planlegge vaskerommet hadde jeg sett for meg hvordan jeg ønsket at hele rommet skulle se ut. Jeg ønsket å ha noen åpne hyller over vaskemaskin og tørketrommel, der det skulle stå i stil med resten av innredning. Resultatet ble faktisk enda bedre enn jeg hadde forestilt meg! Ettersom at det var veldig viktig for oss å utnytte plassen til det fulle - så kom vi til en enighet at vi tegnet opp 2 skuffer under vaskemaskin og tørketrommel sånn at de kom opp litt i høyden, noe som jeg er så glad for at vi gjorde.

Innredningen er levert av Fossline og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Vi var litt frem og tilbake på hvordan vi ønsket og ha det, før vi landet på en endelig løsning, og bare det gjorde prosessen så mye bedre. Jeg ELSKER før- og etter bilder, så her kommer noen fra start til slutt!

Slik så det ut da vi startet

Vi valgte ut baderomspanel fra BerryAlloc. Disse veggene er et enkelt valg og egner seg både i private hjem og i offentlige bygninger som garderober, dusjer, bad og andre steder man ønsker slitesterke vegger i moderne design. Ønsker du deg et lekkert og klassisk vaskerom, er BerryAlloc et naturlig valg, som du vil ha glede av i en årrekke. Vi valgte også å ha panel i taket med 4 spotter i som gir et godt lys gjennom hele rommet.

Vi valgte ut baderomspanel fra BerryAlloc. Disse veggene er et enkelt valg og egner seg både i private hjem og i offentlige bygninger som garderober, dusjer, bad og andre steder man ønsker slitesterke vegger i moderne design. Ønsker du deg et lekkert og klassisk vaskerom, er BerryAlloc et naturlig valg, som du vil ha glede av i en årrekke. Vi valgte også å ha panel i taket med 4 spotter i som gir et godt lys gjennom hele rommet.

Instagram og blogg

Familielivet med to barn er mye jobb, hvertfall for oss som har ei datter som lever med sykdommen epilepsi og tuberøs sklerose. Her må vi igjennom de samme rutinene hver dag for og gjøre dagen best mulig for henne og så klart lillesøster som krever sitt. Det er mange som ser på bloggen sin som en jobb, der de fleste tror det er enkelt og bare legge ut et bilde på bloggen og på Instagram - men sånn er ikke virkeligheten. Her må det først vaskes, ryddes og så styles. Hver gang det blir tatt bilder, så må de redigeres og ordne til rett belysning for å få finere bilder. Det og drive en interiørblogg og Instagram ved siden av er en stor jobb som er veldig krevende, men også en interesse og hobby som jeg trivest godt med. 

Målet med interiørbloggen

Målet mitt er at det skal være en hyggelig blogg der jeg har et ønske om å kunne inspirere og dele min lidenskap innen interiør, hus og hjem. Mange bruker jo bloggen for å vise sine talenter, og virkelig bli sett. For meg så har bloggen blitt en liten jobb i hverdagen, der jeg synes det er godt at man kan vise sin interesse for nettopp dette og som jeg trives med. Det er alltid gøy vise andre hva man mestrer og får til, følge utviklingen videre og gjøre sine personlige ting til sitt eget. Det at noen kanskje kan finne inspirasjon fra vårt hjem gjør det hele spennede. Følg det gjerne videre på Instagram: detgladehjem

Kommende prosjekter

De neste månedene som kommer har vi mange prosjekter og jobbe med. I år skal vi først og fremt begynne litt med hagen, det neste som står på planen er og få ordnet en flott hagestue, med platting. Det som står igjen inne er og flislegge gulvet nede i gangen, gjøre om det gamle vaskerommet til et større bad, og ordne badet oppe til et soverom til hun på 3 år. Her er det mye og glede seg til, og masse inspirasjon som jeg skal dele med dere.