Mitt vakre hjem går i klassisk interiørstil

10.08.2018

Tekst: Bente Furrebøe. Foto: @myinteriorandhome

Jeg heter Bente Furrebøe og bor i en liten by på Vestlandet som heter Odda. Her bor jeg sammen med mann og tre barn, og vi har bodd i samme enebolig i 20 år. Hus og interiør har alltid vært en interesse, noe som ikke er unikt. Vi nordmenn er vel de som bruker desidert mest penger på oppussing.


Billig interiør og renovering av gamle møbler

Det hele startet da jeg flyttet på hybel. Likviditeten var den gang ikke mye å skryte av, så møbler ble kjøpt brukt av venner og bekjente. Jeg fikk noen gamle spisestuemøbler som jeg pusset ned og malte hvite, og jeg husker jeg trakk om stoffet i stolene i farger som jeg ikke kan forstå i dag at jeg kunne velge. Det gikk i rødmelde og grønt. Alle vegger på hybelen ble malt. Stua var gul, og spisestuekroken ble malt i rødmelde. Gangen var i en grusom grønnfarge, og hele hybelen så egentlig ut som et fargekart, men dette var på 90 tallet og veldig «inn». Gardiner, duker og puter gikk i samme fargene. Jeg sydde gardiner i grønt og tilhørende kapper i rødmelde, og synes dette ble riktig så fint. Stolt var jeg også som hadde sydd mine første gardiner. Tapetbord helt oppe mot taklistene ble prikken over i èn, selvfølgelig i samme fargene, grønt og rødmelde. Alt matchet til de gule veggene. De små detaljene har alltid betydd mye, og gjør den store forskjellen, det gjør at det hele blir komplett. 

Klikk for større bilder.


Kjøp av hus

Etter noen år kjøpte vi huset vi bor i i dag. Da var det på nytt å brette opp ermene og starte oppussingen. Dette var kjekt, nå eide vi eget hus og dette var permanent. Vi totalrenoverte ikke huset, vi tok bare rom for rom og det ble mest maling i starten. Etter hvert som årene gikk ble det satt i gang større prosjekter som bytte av kjøkken, renovering av bad, riving av vegger og takoverbygg på terrassen, alt etter hva lommeboken tillot. 

Alt kan males 

Jeg har hele tiden vært opptatt av at ting ikke trenger å være dyrt for at det skal bli fint og at vi kan trives. Jeg er ikke spesielt opptatt at det må være designmøbler eller at møbler og interiør må være av bestemte merker. Jeg kjøper det jeg liker, og er det billig er jo det bare et pluss. Er jeg lei fargen på f.eks en blomsterpotte, tar jeg gjerne frem malerkosten og maler i en ny farge. Da føles det som nytt igjen og får dermed lengre levetid. Noen av blomsterpottene mine har faktisk veldig mange lag med maling. Jeg er av den oppfatning av at alt kan males eller spraymales. På den måten sparer en både penger og miljøet. Alle blomsterpottene på bildet er faktisk malt opptil flere ganger. 

Klassisk interiørstil

Rot og støv har jeg egentlig et ganske avslappet forhold til. Det trenger ikke alltid være skinnende rent og strøkent rundt meg, selv om jeg selvfølgelig liker aller best at det er rent og ryddig. Det viktigste for meg har vært at jeg og familien trives hjemme, og det bør se ut som det bor folk i huset.

Jeg har 3 gutter som begynner å vokse til etter hvert, men i travle tider når barna var små, kunne det flyte med leker i stua. Vi fikk 3 gutter innen 3,5 år, så tiden strakk ikke alltid til, og rydding av leker ble heller ikke prioritert. Interiørinteressen kunne heller ikke dyrkes i den grad det var ønskelig i denne perioden, men alt til sin tid.

Stilen min kan vel kalles for å være klassisk. Jeg har alltid vært svak for hvitt, og har ikke kunnet få det hvitt nok. Når jeg kjøpte lyslykter som i utgangspunktet var hvite, måtte jeg en ekstra runde med malerkosten for å få de hvite nok. I tillegg til det hvite har jeg de siste årene blandet inn litt sorte detaljer. Det hvite blanke gulvet i stua har fått en del oppmerksomhet. Dette er et gulv av høyglans laminat som jeg kjøpte i England for 8-9 år siden. Jeg bestilte en vareprøve og falt helt for dette. Den gang hadde jeg aldri sett noe lignende noe sted, så dette var veldig spennende. Jeg bestilte x antall kvadrat av dette gulvet som ble liggende noen uker til fortolling før vi fikk det levert. Jeg var superfornøyd og fortsatt er jeg glad i dette gulvet.

Jeg har alltid vært opptatt av å få tak i noe som ikke alle andre har, og betaler gjerne noen kroner ekstra for å få noe som er spesielt. Heldigvis har jeg en mann som synes det er greit at det er jeg som styrer i huset, og legger seg aldri opp i verken fargevalg eller noe som har med møbler og interiør å gjøre. Og det passer meg veldig fint! Ofte er det kun små grep som skal til for å få følelsen av fornyelse. Bytte av puter, farge på stearinlys og nye duker.


Instagram

Jeg startet med instagram for å følge med på barna mine, og det var eldstemann som fikk meg til å lage interiørkontoen @myinteriorandhome. I starten var jeg helt anonym og ville ikke at noen skulle vite at det var meg, synes det var litt flaut å publisere bilder av hjemmet mitt, og ikke minst på grunn av janteloven som er så sterk på små steder.

Ting begynte å skje da en svensk dame tok kontakt med meg og spurte om å få publisere noen av bildene mine på sin blogg og på sin instagramkonto. Følgertallet begynte å stige, og etter hvert var det flere store instagramkontoer med flere millioner følgere som begynte å reposte bildene mine. Da begynte det for alvor å eskalere, i dag har jeg over 200000 fölgere på instagramkontoen min. Her kan du følge mitt instagram hvis du vil: https://www.instagram.com/myinteriorandhome/

I løpet av årene har jeg «truffet» mange hyggelige mennesker på instagram som jeg føler at jeg «kjenner». Instagram er blitt et sted der en henter masse inspirasjon, og så er det jo hyggelig at andre også finner noe som inspirerer på min konto.