Mitt fantastiske hjem, skapt på stramt budsjett

09.04.2019

Mailen Jørvum Warhuus heter jeg og er 31 år, utdannet interiørdesigner og teknisk tegner. Interiør har alltid vært noe jeg har elsket så lenge jeg kan huske. Jeg elsker å style,gjøre DIY prosjekter og dele ideene mine på instagram, Touched_by_mailen.

Min reise

Nå for tiden jobber jeg stort med å kunne realisere drømmen min. Nemlig det å kunne jobbe med interiør. Drømmen min har alltid vært å kunne leve av dette. Men etter jeg var ferdig utdannet interiørdesigner så ble jeg gravid. Jeg begynte å jobbe som servitør som bare skulle være midlertidig, men ting gikk ikke helt etter planen. Nå etter 18 år som kokk og servitør så måtte jeg dessverre slutte pga helsen min, men det er aldri forseint å gjøre noe med dette.

I tillegg til utdannelsen min så har jeg fått erfaring innen å være interiørkonsult og boligstylist, som har vært en utrolig reise og ikke minst lærerikt. Jeg hadde et syn på at det var et fasitsvar på hvordan farger og design måtte være sammen, men det jeg lærte fort etter å ha vært der, er at det absolutt ikke er noen fasit. Det er dette design handler om. Det å finne ting som passer sammen å gjøre det til ditt. Noen har mer talent for dette enn andre, men ingenting er feil. Så lenge du føler det er rett for deg. Så nå føler jeg meg litt bedre rustet til å møte fremtiden.

For 6 år siden kjøpte jeg og mannen vårt første hus i Stokke, som er et lite tettsted i Vestfold. Her bor vi sammen med gutten vår på 4 år og min gutt på 10. Når vi kjøpte huset så hadde vi dessverre ikke råd til å ta opp et ekstra lån til oppusing, så løsningen vår ble mye DIY prosjekter. Det er utrolig hvor mye litt maling og gjenbruk kan gjøre med et rom! Det gjelder bare å finne frem de kreative sidene og sette i gang. Jeg skjønte fort at flere slet med å finne akkurat dette og derfor begynte jeg å dele mine ideer på Instagram. Kanskje jeg kunne inspirere andre også!

Min interiør hverdag

Jeg elsker DIY prosjekter, jeg elsker alt med interiør. Interiør gjør meg glad og får meg til å elske hjemmet mitt. Har jeg det fint rundt meg så har jeg det også fint i kropp og sjel! Jeg ser så mye fint i denne interiørverden som gir meg masse inspirasjon og energi til å gjøre noe her hjemme, men det er ikke alltid pengene strekker til.

Å være litt i overkant interessert i interiør og farger har sine ulemper også, spesielt for mannen min. Han kan dra avgårde på guttetur å komme hjem til en stue som er malt rosa mens han har vært borte. Det er sjeldent at møbler eller bilder er på samme sted over lengre perioder. Jeg tror faktisk jeg har malt alle rom minst 3 ganger i løpet av de 6 årene vi har bodd her. Og noen rom har det dessverre gått hardere ut over enn andre. Tror jeg har vært innom de fleste fargene, til slutt så var huset nesten som jotuns fargekart. Så sist jeg malte nå, så måtte jeg begynne på nytt å male alle rom, sånn at det ble en rød tråd igjennom hele huset. For meg så er det viktig å få en helhet.

Jeg har nesten alltid et eller annet prosjekt på gang her i hjemmet. Hvis ikke jeg maler nye farger på veggene så lager jeg møbler eller forbedrer gamle møbler for å få det som jeg vil. Siden jeg dessverre ikke har de midlene jeg gjerne ville hatt. Dette vil si penger,så liker jeg gjenbruk. Men også den tanken på å bevare denne kloden å gi det gamle et nytt liv. Syntes at mange av møblene man kan få tak i brukt har et eget særpreg som gir en ekstra personlighet til hjemmet. Mange av hjemmene i dag er som et interiørblad. Som er utrolig flott å se på og som jeg virkelig kunne ha tenkt meg selv. Men det behøver ikke å være nytt for å se bra ut eller.

Mine gjør det selv prosjekter 

Badet

Dette badet trengte en oppgradering. Jeg begynte å skamme meg over hvordan det så ut. Men vi hadde ikke så mye å rutte med og planen var at badet skulle bli pusset ordentlig opp med tiden, så måtte jeg gjøre en midlertidig oppgradering. På dette badet så hadde vi kjøpt inn et dusjkabinett, servantskap og et speil, resten er malt.

Har fått mange spørsmål angående gulvet, om det virkelig er malt eller om det er et nytt baderomsbelegg. Dette er faktisk malt! Dette krevde en god dose med tålmodighet.

Jeg tok først et strøk med grunning og deretter to lag med hvit pepper. Mens jeg ventet på at det siste laget skulle tørke så laget jeg en sjablong ut av en papirlomme for hånd. Denne malte jeg over med fargen: grå skifer. Fargen på veggen heter: Elegant.

Vaskerom

Dette vaskerommet var virkelig stygt. Jeg klarte rett å slett ikke å se på det lengre. Det var kaldt og lite koselig å være i. Å gå ned ditt å vaske klær hadde jeg lite lyst til. Vi klarte virkelig å få til en bra forandring på lavbudsjett. Oppgraderingen kom på 1 500 kr.

Jeg brukte paller og kjøpte brukte ting på finn.no. Benkeplaten er skrudd fast i veggen og plankene fra pallene er skrudd fast i benkeplaten igjen. Plankene mellom vaskemaskinene er løs, sånn at det skal være lett å komme til hvis vi har behov for dette. Her har vi brukt en maling som er egnet til våtrom.

Kjøkken

Pusse å vaske er viktig forarbeid når man skal male kjøkkeninnredningen. Her er det malt et strøk med grunning og deretter 2 strøk med 3 stjernes gulvmaling, med fargen sort pepper.

The master bedroom

Her ønsket jeg den deilige hotellfølelsen og samtidig gjøre noe annerledes. Jeg malte hele rommet i dempet sort. Tak, vegger, dører og lister ble malt i samme farge. Ønsket også å ha en skikkelig kontrast i soverommet og satte inn en fantastisk sengegavel. Den er satt sammen av 3D plater laget av sukkerrør.

I tilegg til dette så satte vi opp en lett vegg. Sånn at jeg kunne få et walk-in closet. Der ble det også ta hva vi har løsning. Vi hadde 2 gamle skap tilgjengelig. Jeg tok av skapdørene og brukte disse som mellom vegger som stengene kunne festes i. Deretter brukte vi kun skjelettet som var igjen som hyller.

Dette rommet har blitt mitt nye favorittrom. Etter vi malte det har det blitt lunt og har nesten blitt våres nye tv-stue. Ingenting slår det å kunne ligge i sengen å slappe av og kunne se på en film sammen med barna.

Takk for at du ville være med meg inn i min interiørverden! Bli gjerne med på reisen min videre på instagram: Touched_by_mailen

Tekst og Foto: Mailen Jørvum Warhuus