Mitt drømmehjem i Bergen

30.09.2018

Tekst: Hege Andersen. Foto: @interiorbyhege

Hei, mitt navn er Hege Andersen og jeg er 41 år og bor i Bergen. Jeg har samboer og er mamma til tre. Mine interesser er interiør og mote. Har alltid hatt en stor interesse for interiør og detaljer. Men den helt store lidenskapen kom ikke før for ca.3 år siden. Det var da jeg virkelig fant stilen min.

Hjemmet vårt er et hus fra 1952, det er barndomshjemmet til samboeren min. Han kjøpte det fra foreldrene sine i 1999 , men det er var i 2001 vår reise om å skape et hjem sammen begynte. Vi hadde masse ideer, så vi vi gledet oss masse til å sette i gang. Da dette huset var av den eldre typen, var det mye som måtte gjøres. Hele huset måtte totalrenoveres. Så det første vi startet med var å rive vegger og tak. Da det ikke hadde blitt brukt isolasjon i noen av veggene, så var dette det vi startet med. Romfordelingen i huset har vi også gjort litt forandringer på.

Så huset gikk fra 1952 til 2000 tallet på kort tid. Derfor føles det ut som at vi har et nytt hus. Vi har valgt å beholde noe fra det gamle som f.eks taket i stuen, som er håndlaget fra da huset var bygget. Vi har bare gitt det noen strøk med maling.

Så huset er ganske total forandret. Vi har også bygget på huset og da bygget vi på ekstra 200 kvadrat fordelt på 4 etasjer. Huset er i seg selv veldig stort og inneholder nå alt vi har drømt om. Vi har blant annet bygget oss en hjemmekino og en bar i kjelleren.

Stilen vår i huset tok noen år å finne ,så vi har derfor prøvd litt forskjellig. Det gikk fra mørke kraftige tremøbler (Bombay) som sakte og sikkert ble byttet ut litt etter litt med lyse møbler. De lyse møblene og interiøret syntes jeg passer godt inn med det mørke Merbau gulvet vårt. Veggene i stuen har vi valgt å male i fargen "sand" og med en kontrastvegg i fargen "muskattnøtt". Jordfarger er farger som går igjen i hele huset. Som oppvarming i stuen har valgt en grå klebersteisovn, der vi har kledd veggen bak i mørk grå skifer stein.

Klikk for større bilder!

Stuen

Sofaen i stuen er fra Ikea sin kolleksjon Ektorp. Den er vi veldig fornøyd med. Noe jeg liker ekstra godt med den er at trekkene kan byttes. Og at trekkene finnes i mange forskjellige farger.

Vi har valgt å ta utgangspunkt i hvite høyglans møbler, Men ønske om å prøve å skape en rød tråd gjennom hele huset. Så da valgte vi å ha det i både stue og i spisestue. Bare elsker de rene slette flatene. Det gjør det enkelt å kombinere alt fra rotting og sølv, noe som jeg er veldig glad i.

Stuen er delt opp i 2 områder. I den ene stuen vår har vi bygget opp en vegg av stein der vi har felt inn et 720 liters akvariet.

Småinteriør

Jeg skifter ganske ofte ut småinteriør, som f.eks puter, tepper, lys, blomster, gardiner, lykter etc. Med den lyse stilen er det lett å kombinere om jeg ønsker å dra inn andre fager i hjemmet.

Når det kommer til interiør handler jeg på litt på litt forskjellig steder. Noen av de stedene jeg handler mest på er Bohus, Kid, Skeidar, Nille, Multitrend, Home & Cottage og Soria Moria. Men av alle butikker er Riviera Maison min favoritt butikk. Hos Riviera Maison henter jeg veldig mye inspirasjon. Ikke bare når det kommer til varene men også i utstillingene. Mye av inspirasjonen finner jeg også på forskjellige Instagram kontoer. Noen av kontoene som inspirerer meg er @shortcut2happiness @lisaorthe @cathrinedahlberg @susannes_stil.

Soverommet

Det som nå er hoved soverommet var opprinnelig to små soverom. Vi valgte å rive veggen mellom disse å bygge et stort. I prosessen av renoveringen fant vi ut at vi ville bevare takbjelkene. Bjelkene er bevart original, de er bare behandlet med beis.

På soverommet valgte vi en lys grå farge på veggene. Den ene veggen har vi kledd med grå Lecastein. Vi er opptatt av smarte og kreative løsninger, så valgte derfor å bygge tv inn i denne veggen. Gulvet er parkett av Lønn. Og på gulvet valgte vi å felle inn fliser av svart labrador langs hele rommet. Som er hentet inn fra både kjøkkenet og et bad.

Baderommet

I 2017 bygget vi et ekstra bad. Der valgte vi å bruke store rene beige fliser som er i størrelse 30*60 på både vegg og gulv. Der bygget vi også en nisje på vegg som fungerer som en hylle. Der monterte vi en lyslist, og dette ga et veldig fint resultat. Interiøret der valgte vi i hvit høyglans. Detaljene går i rotting i form av kurver og lykter.

IKEA kjøkken

På kjøkkenet har vi valgt et IKEA kjøkken. Det har vi hatt i cirka 16 år, og vi er veldig fornøyd med det. Den eneste endringen er at når vi først kjøpte det var det i mørkebrunt. Men da jeg gikk fra det mørke til den lyse stilen valgt jeg å bytte ut alle fronter med hvite. Benkeplaten er i granitt og heter svart labrador. Den er også brukt som flis på vegg over kjøkken benken.

Hagen

Om sommeren er det hagen som gjelder. Der har vi lagt ned mange timers arbeid. Hele plattingen er kledd i skifer, inkludert trappene. I hagen har vi laget et platå i treverk der vi har bygget inn en fiskedam. Vi har brukt kreativiteten vår og laget to sittegrupper der det ene bordet er laget som putekasse.

Instagram

På Instagram har jeg en konto som går innenfor interiør i hjemmet mitt. Den er ikke stor, men for en glede det gir meg å dele bilder med andre interiør elskere. Jeg elsker å dele bilder og inspirere andre slik som de andre inspirer meg. Tusen takk for at du ville lese min reportasje, følg meg gjerne på Instagram der jeg er under navnet @interiorbyhege. Kom gjerne med spørsmål hvis du lurer på noe. 

https://www.instagram.com/interiorbyhege/