Maling av vegger: En trinn-for-trinn-guide

17.12.2022

Fargevalg: Kjøp fargeprøver for å unngå feil!

Hvis du ikke er sikker på hvilken farge du skal velge, kan du kjøpe noen fargeprøver og male et lite område. Det koster ikke mye å kjøpe fargeprøver, og det kan spare deg for mye arbeid og penger hvis du ville ha valgt feil farge i utgangspunktet.

Her finner du over 100 forskjellige Jotun-farger om du vil se mer og bli inspirert av tusenvis av bilder.

Enkle trinn for å male en vegg

Forbered veggen: Fjern eventuelle hengende gjenstander fra veggen, og dekk til møbler og gulv med maleruller eller plast. Det kan også være lurt å legge på litt tape rundt dørkarmer og vinduer for å unngå søl.

Fiks eventuelle skader: Hvis veggen har sprekker eller hull, kan du bruke sparkel eller en spackling-komponent for å fylle inn og glatte ut skadene. La det tørke og sand overflødig sparkel ned med finkornet sandpapir.

Tørk veggen: Tørk veggen ned med en fuktig klut for å fjerne støv og smuss. Dette vil sikre at malingen fester seg bedre til veggen.

Legg på grunning: Hvis du skal male en vegg som tidligere ikke har vært malt, eller en vegg som har vært malt med en lys farge over en mørkere farge, bør du bruke en grunning. Grunningen vil jevne ut fargeforskjellene og sikre at malingen fester seg bedre.

Legg på maling: Bruk en rull eller pensel til å påføre malingen på veggen. Start i hjørnene og jobb deg utover. Pass på å få god dekning, og unngå å la malingen dryppe. La malingen tørke etter anvisningen på pakken.

Legg på et andre strøk: Hvis du ønsker en jevnere finish eller vil ha en litt mer intens farge, kan du legge på et andre strøk med maling etter at første strøk har tørket. La også det andre strøket tørke etter anvisningen på pakken.

Hvis du følger disse trinnene, bør du kunne male veggen din på en jevn og profesjonell måte.

Fargeriket deler sine tips for maling av vegg i denne korte, men nyttige videoen

Det kan være lurt å se denne videoen fra Fargeriket, en video på under 2 minutter som gir gode råd om maling. Fargerike er Norges største fargekjede med 98 butikker spredt over hele landet, så de har bred kunnskap om fargelegging av norske hjem.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...