Maling av vegger: En trinn-for-trinn-guide

17.12.2022

Fargevalg: Kjøp fargeprøver for å unngå feil!

Hvis du ikke er sikker på hvilken farge du skal velge, kan du kjøpe noen fargeprøver og male et lite område. Det koster ikke mye å kjøpe fargeprøver, og det kan spare deg for mye arbeid og penger hvis du ville ha valgt feil farge i utgangspunktet.

Her finner du over 100 forskjellige Jotun-farger om du vil se mer og bli inspirert av tusenvis av bilder.

Enkle trinn for å male en vegg

Forbered veggen: Fjern eventuelle hengende gjenstander fra veggen, og dekk til møbler og gulv med maleruller eller plast. Det kan også være lurt å legge på litt tape rundt dørkarmer og vinduer for å unngå søl.

Fiks eventuelle skader: Hvis veggen har sprekker eller hull, kan du bruke sparkel eller en spackling-komponent for å fylle inn og glatte ut skadene. La det tørke og sand overflødig sparkel ned med finkornet sandpapir.

Tørk veggen: Tørk veggen ned med en fuktig klut for å fjerne støv og smuss. Dette vil sikre at malingen fester seg bedre til veggen.

Legg på grunning: Hvis du skal male en vegg som tidligere ikke har vært malt, eller en vegg som har vært malt med en lys farge over en mørkere farge, bør du bruke en grunning. Grunningen vil jevne ut fargeforskjellene og sikre at malingen fester seg bedre.

Legg på maling: Bruk en rull eller pensel til å påføre malingen på veggen. Start i hjørnene og jobb deg utover. Pass på å få god dekning, og unngå å la malingen dryppe. La malingen tørke etter anvisningen på pakken.

Legg på et andre strøk: Hvis du ønsker en jevnere finish eller vil ha en litt mer intens farge, kan du legge på et andre strøk med maling etter at første strøk har tørket. La også det andre strøket tørke etter anvisningen på pakken.

Hvis du følger disse trinnene, bør du kunne male veggen din på en jevn og profesjonell måte.

Fargeriket deler sine tips for maling av vegg i denne korte, men nyttige videoen

Det kan være lurt å se denne videoen fra Fargeriket, en video på under 2 minutter som gir gode råd om maling. Fargerike er Norges største fargekjede med 98 butikker spredt over hele landet, så de har bred kunnskap om fargelegging av norske hjem.

Eglo Carlton er en ekstremt populær lampekolleksjon som tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for ethvert rom og enhver stil. Med sin elegante design og funksjonelle egenskaper har Carlton-serien raskt blitt en favoritt blant både profesjonelle interiørdesignere og vanlige forbrukere. (Denne artikkelen kan inneholde reklamelenker til...

Når det kommer til innredning av stuen, er belysning en viktig faktor for å skape riktig atmosfære og stemning. En riktig valgt taklampe kan gi stuen din et løft og bli et stilfullt og funksjonelt element i rommet. I denne artikkelen vil vi utforske ulike typer taklamper som passer perfekt til stuen. Liker du lampene i denne artikkelen, finner...

H&M HOME inviterer deg utendørs etter en lang innendørssesong. Feir varmen og lyset med ekspressive sommeressensielle som kan dekorere uterommet ditt, og gjør deg klar til den kommende sommerferien ved sjøen – alt i et univers av energi, vitalitet og glede.