Madrass, hva du skal tenke på før du kjøper en ny madrass.

25.06.2019

Før du handler madrass: Hva er dine behov og lyster? Sover du alene, eller sammen med noen, hva er deres vekt/høyde?

Fasthet i madrassen

Fasthet i madrassen - skal ikke være for hard, og ikke for myk. Det er vanligvis din vekt som bestemmer hvilken madrass du skal kjøpe. Hvis det er to som vil sove i samme seng, vil det trolig være kjøp av to forskjellige madrasser hvis dere ikke veier det samme. Selv sovestillingen bestemmer hvilken type madrass du trenger. 

Ryggproblemer

Har du problemer med kroppen, ryggsmerter? Jeg har ryggsmerter når jeg ligger på venstre side, det ble løst med en hardere madrass, jeg adresserte mine problemer med eksperter på madrassene i butikken etter å ha prøvd å sove på en hardere overflate. Kanskje din kiropraktor kan komme med noen råd som du kan videresende til butikken hvor du skal kjøpe madrass.

Impulskjøp

Ikke kjøp madrass på impuls, prøv ut hva du virkelig trenger, fordi du bruker minst 25% av dagen i sengen, så det er avgjørende at det er tilpasset kroppen din og dine behov. Google og finne ut hva andre tenker på madrassen du er interessert i å kjøpe, så du har så mye informasjon som mulig, ikke bare fra butikkselgeren. Ikke bare tenk på prisen.

Ulike typer madrasser du kan velge mellom:


Springfjærmadrasser: Du bør velge en springfjærmadrass hvis du vil ha den i mange år. Madrassen er bygd opp av forskjellige typer fjærer (natur- eller kunstfiber) uten en fast ramme. Løse madrasser er brukervennlige fordi de lages enkle og er vendbar, dette betyr at madrassens levetid er lang. Så ikke glem å vende madrassen! Du kommer ikke til å bli for varm i springfjærmadrassen, siden den åpne springfjærkonstruksjonen lar luften sirkulere fritt gjennom hele madrassen. Madrassen gir god støtte ettersom den fordeler kroppsvekta jevnt.

Springfjærmadrass fra Bedrenætter.no, sjekk alle fjærmadrasser her: https://www.bedrenaetter.no/fjaermadrasser.html

Rammemadrasser: Bygd opp med et fjærsystem som ligger på en treramme. Rammemadrasser er madrasser med ramme slik at du kan feste beina rett i ramma til madrassen, slik at du ikke trenger å bruke en separat seng. Enkel og praktisk seng, det følger vanligvis med en nøkkel til å skru sammen sengen, ellers vil det vanligvis være tilstrekkelig med en enkel skiftenøkkel.

Bilde, rammemadrass fra Bedrenætter, sjekk alle rammemadrasser her: https://www.bedrenaetter.no/rammemadrasser.html

Skummadrasser: Man kan gjøre mer med en skummadrass, som for eksempel å støpe den i form, så den blir mer individuelt tilpasset. I en test av skummadrasser, skal man være oppmerksom på at det finnes forskjellige typer materialer de mest alminnelige skummadrassene er laget av minneskum, kaldskum og lateks. (plast eller naturlateks)

Skummadrass fra Bedrenætter, sjekk alle skummadrasser her: https://www.bedrenaetter.no/skummadrass.html

Tempurmadrasser: Lagd av oljebasert skum kombinert med skumplast som former seg etter kroppen. Overflaten er hard til du har lagt deg ned og kroppsvarmen og vekten får skummet till att forme seg etter kroppen din. Den kan i mange tilfeller være gunstig for folk med ryggproblemer. Den gir en følelse av å svøpe seg rundt deg, og det gjør at mange snur seg mindre om natta.

Kontinentalmadrasser: En kombinasjon av ramme og vendbar madrass. Kontinentalmadrasser er bygd opp av tre lag, det nederste laget består av en rammemadrass, og oppå denne plasseres det en springfjærmadrass eller en skummadrass. En overmadrass brukes som øverste lag i kontinentalsengeløsningen for å oppnå optimal komfort. Jeg har selv en kontinentalmadrass, og jeg liker det, det var på den jeg fant løsningen på mitt ryggproblem, jeg fjernet springfjærmadrass og sov et par netter på rammen med overmadrass, ryggen min ble bedre av det, så løsningen var en hardere madrass.

Overmadrasser: Blir brukt over andre madrasser for å gi ekstra komfort. Sovekomforten kan bedres atskillig ved att du enbart skifter ut overmadrass. De mest avanserte overmadrasser har soneindeling (de er myke der du trenger det og fastere der du er tyngst) Overmadrasser er lette å løfte av senga for lufting og vedlikehold, man holder sengen mer hygienisk på en enkel måte.

Overmadrass fra Bedrenætter.no sjekk alle overmadrasser her: https://www.bedrenaetter.no/overmadrasser.html