Interiørtrender 2019

21.01.2019
@peopleoftomorrow_
@peopleoftomorrow_

Et varmere 2019

Er du klar for et varmere 2019, hvor farger som gir deg ro i sjela skal være i fokus? Der hvor minimalisme og store flater uten tekstiler og hvor kalde farger fikk regjere i de nordiske hjem før, skal vi nå slippe inn litt mer varme og personlighet. Jordfarger og natur er på vei inn i rekordfart! 

@stylizimoblog
@stylizimoblog

Nordmenn er generelt flink til å kose seg hjemme. Vi setter av mye tid til innredning og skaper en god stemning i form av stearinlys, peis og innesysler. Vi liker å bruke tid på hjemmene våre, og vi bruker mye tid inne i de også. Lange vintre og mange, lange mørke dager er nok en av grunnene til det. 

@myfunkishome
@myfunkishome

Naturlige farger

I 2019 tror jeg det kan se ut som at vi omtrent prøver å ta med naturen inn - Det har jo allerede vært mye endringer i 2018 hvor vi har begynt å leke oss litt mer med farger. Farger som vi kanskje egentlig ikke hadde trodd at vi kunne like? Brune toner, grønt, oransje...Å vi kommer til å se mye mer av beige og varm grå. Sort/hvitt vil gjerne bli byttet ut med dypere og varmere farger. 

@carlberg_home
@carlberg_home
@itskjakobsen
@itskjakobsen
@stylizimoblog
@stylizimoblog
@veggenmin_no
@veggenmin_no

Planter

Jo flere planter jo bedre. Store grønne vekster sammen med jordfarger, treverk og varme pledd! Peisen har aldri passet bedre inn i miljøet enn nå. Selv om vi snart går våren i møte, er det nok ikke pastellfarger som får sitt inntog i år. Tepper og gardiner er også på vei inn igjen - Kansje ikke like mye i det nordisk/minimalistiske miljøet, men det kan nok preges der også. Det skal være tunge stoff - gjerne lukseriøse utrykk og dype farger. Husker dere shaggy teppene? De vill vi nok se mer av, men i andre design og stoffer. 

@itskjakobsen
@itskjakobsen

Rosegull

Gull/messing vil også være en del av interiøret og rosegull er en ny farge inn som jeg tror vi kommer til å se mye mer av. stein, tre, lær og keramikk er stikkord du kan merke deg. Nordisk design med bruk av natur materialer er mer populært en noensinne. Jeg tror også ulike tresorter - ikke bare hvitoljet og lys eik vil komme mer frem i interiørbildet i år. Kanskje tør vi å bryne oss på tapeter også? 

@myfunkishome
@myfunkishome

Vi vil gjerne ha et vamere utrykk i hjemmet, og tapet og tepper gir oss det. Vi vil slappe av hjemme - og vi vil gjerne ha et hjem som gir oss en god balanse i hverdagen - Utenfor hjemmet er det kanskje stressende dager med mye inntrykk. Så når vi kommer hjem vil vi ha ro. Det er også bakgrunnen for alle naturelement og jordfarger vi kommer til å se en del av i år. 

@linnwold
@linnwold
@veggenmin_no
@veggenmin_no


Runde former og speil

Runde former og mye speil er fremdeles i trendbilde og vil nok ikke vike ved det første. Vi leker oss med ulike former satt sammen, og ulike kunstverk skapt av nytenkende grundere er i vinden nå. Vi vil se mye mer av ulike kunstutrykk, og det er ikke bare firkantede bilder som henges opp. "Circle art" er en kunstform som passer godt inn i det nordiske hjem - de runde formene gir et roligere utrykk - noe som også er med på å glatte ut de rette linjene som vi nå vil se mindre av. 

@northern.no Fotograf: @ChrisOpanderTonnesen Styling: @PerOlavSolvberg

Circle art : @linnwold 

@veggenmin_no  

Funkishus

Funkishus bygges mer enn noen gang. Vi ser at store åpne flater og -gulv til tak- vinduer har kommet for å bli. Kanskje er vi derfor mer opptatt av å få inn "varmen" og lunheten igjen også? I form av interiør kan du skape akkurat hva du vil. Enten det er nøytrale og sterile flater, eller tett og intimt innemiljø.

@myfunkishome
@myfunkishome


Du har en verden av ting å velge i - Men det som kanskje er viktigst av alt når vi innreder våre hjem, er å kjenne etter hvem vi er, hva vi ønsker at hjemmet vårt skal gi oss og hvilke farger og ting som gir oss de rette følelsene. Marie Kondo snakker mye om å verdsette det du har. Kjenne etter om du trenger det og hva det gir deg. Jeg tror at vi vil se mer av tidløse design, og ordentlig kvalitet. Heller få, viktige ting, gjerne av sentimental verdi. Og igjen kommer naturelementene inn. Håndlagd kvalitet, og nordiske designere med fokus på materialer vi kan leve lenge med.

Tekst: Tonje Bjerknes