Hvordan finne unike og gratis bilder på nett?

25.02.2019

Det finnes mange gode nettsider som tilbyr gratis nedlasting av bilder. Pixabay, Pexel, Freepic, Unsplash og Kaboompics er noen av disse. Dette er gode alternativer, men ufordelen er at alle har tilgang til bildene. Hvordan få tak i unike bilder på internett uten å ta dem selv?

Informasjon om bildet: Farge organic green fra jotun 2018. Lysestakarne fra Bohus. Skjenkene Newport fra Fagmøbler. Bilde fra Janniche, N fra en Facebookgruppe.
Informasjon om bildet: Farge organic green fra jotun 2018. Lysestakarne fra Bohus. Skjenkene Newport fra Fagmøbler. Bilde fra Janniche, N fra en Facebookgruppe.

Vi på interiørbutikker har hele tiden behov for bra bilder innen interiør. Da vi startet opp for ett år siden benyttet vi oss av pixabay o.l nettsider. Det fungerte bra. Men vi følte etter hvert at bildene ble kjedelige og forutsigbare. Vi ønsket noe som skilte seg ut, og dette ble derfor feil vei å gå. Her kommer noen konkrete tips på hvordan vi daglig kan legge ut fine bilder på vår facebookside. 

Bilder fra Instagram

Vi kontaktet norske interiørinstagrammere og la dem med tillatelse til på vår hjemmeside under kategorien interiørbloggere og instagrammere. Vi har nå hundrevis av instagrammere innlagt som gjør at vi kan fremme disse på vår facebookside, og de elsker det. Gratis reklame utenfor instagram er nøyaktig det mange instagrammere vil ha. Tar du en titt rundt på ulike facebookgrupper ser du hvor vanlig det er at instagrammere legger ut snikreklame for sin instagramkonto. I alle våre innlegg deler vi en link til deres egen konto. Som blogger har du kanskje ikke muligheten til å bygge opp en linkside som vi har, men det gjør ingenting. Det fungerer fint uten. Ser du et bilde du liker på instagram så kan du spørre om tillatelse til å dele bildet på din blogg mot at du legger ved link til instgramkonto. Vi har aldri opplevd å få nei på en slik forespørsel. 

Et bra tips her er å få god informasjon om bildet fra fotografen. Vi får ofte spørsmål om for eksempel. Hvor interiøret er kjøpt, hvilken farge som er på veggen osv. Her kan man også integrere instagramen. Slik at personen selv kan besvare spørsmål. Dette settes veldig stor pris på av våre følgere. Det blir en «vinn vinn» situasjon for deg, oss og alle våre følgere som får tilgang på ekstra informasjon. 


Du kan også legge inn kode fra Instagram og velge hvilket som helst bilde du vil ha. Du må følge reglene om dette som Instagram satt opp, koden finner du som innebygd vid hvert bilde, en god måte å få tilgang til alle åpne instagram-kontoer. Slik ser det ut når du legger inn instagram på nettsiden sin:


Bilder fra Facebook

Det er mange interiør grupper på Facebook, hvor folk daglig legger ut fine bilder. Det unike med disse bildene er at de ikke deles på andre plasser. Man sender en forespørsel til personen som har delt bildet om lov til dele bildet videre på sin blogg. Man kan tilby å dele personens navn ved bildet. Hver uke henvender vi oss til folk med spørsmål om å dele bildene deres på vår side, og ingen har til nå sagt nei. Man kommer langt med å være hyggelig og tydelig på hva man skal bruke bildet til. 
Interiørbutikkers favoritter når det gjelder gratis bilder på nett.

Som tidligere nevnt ble Pixabay benyttet mye i starten. Det er en fantastisk side hvor man finner enorme mengder bilder innen de fleste kategorier. Man finner til og med en del filmer. Siden er enkel i bruk og man kan lett laste ned bilder. Pixabay har millioner av besøkende hvert år. Her har du en link til Pixabay slik at du selv kan utforske denne fantastiske siden. 

En annen favoritt som er betydelig mindre enn Pixabay er Kaboompics. Denne siden drives av en dame med navn Karolina. Siden har ca 70000 besøkende i måneden. Her finner man gode bilder. Innen interiør finnes det ekstra mye bra matriale. Ta gjerne en titt på siden, du finner nok fine bilder du kan bruke. Du kan også gi din mailadresse for flere unike bilder.


Glem ikke at det bak disse sidene er fotografer som brenner for hva dem holder på meg, og deler gratis! Man kan enkelt via paypal donere penger til disse fotografene. Fantastiske mennesker som deler av sitt arbeid, slik at vi gratis får tilgang til deres bilder på internett.